‘İyilik Köyü’ Projesinin Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti!

İnsan İzi İnsani Yardım Derneği, İyilik Köyü projesinin detaylarını Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4 Şubat 2023 Cumartesi günü gerçekleştirdiği tanıtım programıyla kamuoyuna duyurdu. İnsan İzi, başta yetimler olmak üzere Tanzanya’daki yüzlerce çocuğa, gence, aileye dokunmayı hedefliyor.

‘İyilik Köyü’ Projesinin Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti!

İnsan İzi İnsani Yardım Derneği, İyilik Köyü projesinin detaylarını Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4 Şubat 2023 Cumartesi günü gerçekleştirdiği tanıtım programıyla kamuoyuna duyurdu. İnsan İzi, başta yetimler olmak üzere Tanzanya’daki yüzlerce çocuğa, gence, aileye dokunmayı hedefliyor.

‘İyilik Köyü’ Projesinin Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti!
05 Şubat 2023 - 16:52

“İyilikte iz bırakmak” mottosuyla başta Türkiye ve Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki mazlum, yetim ve muhtaçlara el uzatan yeni nesil yardımlaşma platformu İnsan İzi İnsani Yardım Derneği, Afrika kıtasında uzun soluklu bir projeye imza atmayı hazırlanıyor. Kalıcı iyiliğin toprakta filizlenerek doğacağı görüşünden yola çıkan İnsan İzi, Doğu Afrika kıtasında yer alan Tanzanya’nın Darüsselam şehrinde kuracağı “İyilik Köyü” projesini 4 Şubat Cumartesi akşamı Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği tanıtım programıyla duyurdu. Sunuculuğunu Emrullah Uzun’un üstlendiği gece, perküsyon sanatçısı Fazıl Karagöz’ün sahne şovu ile başladı.“İnsan bıraktığı izlerle anılır.” Açılış konuşmasını gerçekleştiren İnsan İzi Derneği Genel Koordinatörü Ahmet Naim Can; din, dil, renk ayırt etmeksizin daha iyi bir dünya için yola çıktıklarını, çalışmalarında modern, şeffaf, katılımcı ve en önemlisi hızlı olmayı önemsediklerine vurgu yaptı. İhtiyaç sahibi insanların hak ettikleri gibi insanca yaşayabilecekleri bir dünya hayal ettiklerini ifade eden Can, sözlerine şöyle devam etti; “Bizler geleneksel insani yardım çalışmalarının yanı sıra bu çalışmalara yeni bir vizyon katarak; tematik, sürdürülebilir, kalıcı ve dönüşümü hedefleyen projeler üretmek için çalışıyoruz. Malumunuz insan bıraktığı izlerle anılır. Bizler de bıraktığımız izlerle anılmak için mümkün mertebe çalışıyoruz. İnsan İzi ailesi olarak inandığımız en yüce değerler; samimiyet ve hassasiyet. Bizler, İnsan İzi İnsani Yardımlaşma Derneği olarak kurulduğumuz günden bugüne ve bugünden geleceğe iyilik halkasını çoğaltarak, genişleterek ve iyiliğin izi kalıcı olur diyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz.” “Projenin amacı Afrika’nın yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle kendi kendilerine yetebilmelerini sağlayabilmek”  İnsan İzi Derneği Kurucusu ve Genel Başkanı Umut Sarıkaya ise konuşmasına 10 yıl önce Somali’ye gittiğini ve oradaki çocuklarla göz göze geldiğinde, yeni bir şeyler söylemenin ve yeni bir dünya hayal etmenin ne kadar önemli bir amaç olduğunu gördüğünü ifade ederek başladı. Afrika için farklı şeyler söylemek gerektiğinin bilincinde olduklarının ve bu bilinç ile yapmaları gerekenin güçlü ve haklarına sahip çıkan bir Afrika’yı inşa etmekten geçtiğini belirten Sarıkaya, projenin amacının Afrika’nın yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle kendi kendilerine yetebilmelerini sağlayabilmek olduğunu ifade etti.Başkan Umut Sarıkaya sözlerine şöyle devam etti; “Anadolu’yu sevgi, iyilik ve yardımlaşma temelinde ilim ve irfan medeniyeti merkezi haline getiren atalarımızın torunlarıyız. Ruhumuza ve kültürümüze nakşedilmiş hasletlerle iyiliğin öncüleri olmak, iyilere yol göstermek, iyi bir iz bırakmak bizim mayamızda var. İnsan İzi olarak dünyaya iyi bir iz bırakmak için yeni bir hedef belirledik. Yarının Afrika'sını şimdiden iyilikle mayalamak istiyoruz.” “İyiliğin yanında olmak için süper kahraman olmaya gerek yok!”
İnsan İzi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özcan da “İyilik Köyü” projesinin detaylarını tanıtım programı izlemeye gelen misafir ve basın mensuplarıyla paylaştı. İyiliğin yanında olmak ve kötülüğe karşı durmak için süper kahraman olmaya gerek olmadığını, iyilik dolu bir kalbin bütün dünyayı değiştirebileceği güce sahip olduğuna inandıklarını vurgulayan Özcan, Afrika’nın en önemli sorununun sağlık olduğunun altını çizdi. Sunumunda İnsan İzi İnsani Yardım Derneği’nin “İyilik Köyü’nde yer alacak okul, yetimhane, cami, sağlık ocağı, misafirhane, atölyeler, akıllı tarım alanları ile Tanzanya’daki yaşam ve eğitim kalitesini artırmayı amaçladıklarını anlatan Ahmet Özcan, akıllı köylere örnek teşkil edecek İyilik Köyü ile İnsan İzi, ilk etapta Tanzanya’da, ilerleyen dönemlerde Afrika’nın farklı bölgelerinde gençler, kadınlar ve aileler örnek olacak bir ekosistem oluşturmayı planladıklarını iletti.
Tanıtım toplantısı çalışmalara gönüllü katılanlara plaket takdimi ve Afrika’ya gidecek iki kişiyi belirlemek için yapılan çekiliş ile sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum