İsmail Koncuk GİK üyeliğinden istifa etti

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk yaptığı yazılı açıklamada GİK üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İsmail Koncuk GİK üyeliğinden istifa etti

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk yaptığı yazılı açıklamada GİK üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İsmail Koncuk GİK üyeliğinden istifa etti
26 Ekim 2019 - 12:17

ÖZEL HABER / Ayhan SALTAN - Açıklamasında, Koncuk, İYİ Parti’nin fedakâr dava adamlarınca büyük emek, alın teri ve umutlarla kurulmuş, iki yaşını henüz doldurmuş bir siyasal hareket olduğunu belirterek cümlelerine başladı.
İYİ Parti, Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Başkanlığında büyük bir ivme yakalamış, aslında birçok siyasi partide umduklarını bulamayan insanların oluşturduğu, bir taban hareketi olduğuna dikkat çeken Koncuk, “1 Nisan 2018 Genel Kurulunda oluşan, yüksek heyecan hepimizin malumudur. 1 Nisan’da dostumuzun göğsünü kabartan bu heyecan dalgası, tüm ülkeyi sararken, rakiplerimizi büyük endişeye sevk etmiştir” diye konuştu.
Milletvekili seçimlerinden, yerel seçimlere ve bugüne kadar yaşadıkları süreçte, oluşan büyük heyecanın, bugün ciddi şekilde örselendiğini görmekte olduklarını belirten Koncuk, bunun temel sebebini ise, sözde söylense de, demokratik davranmaktan uzaklaşmak, tabana kulak vermemek, sorumluluğu büyük çoğunluk ile paylaşmak yerine, birkaç kişinin inisiyatifinde dar ekipçiliğe bırakmak olduğuna bağladı. Öyle ki, üye kampanyalarına rağmen gönül vermiş pek çok insanın üye yapılması engellenirken, maalesef bir çözüm bulunamadığının altını çizen Koncuk, “Daha düne kadar, kayıtsız, şartsız İYİ Parti’ye umut bağlayan birçok insan bugün nerede? Dozajı, her gün artan eleştirilerin sebebi nedir? Bu samimi insanların derdi nedir? Tüm bu insanlar kötü mü, hepsi art niyetli mi? Yoksa İYİ Parti’nin geleceğinin kaygısına mı düşmüşler? Dinleyen, önemseyen var mı?” şeklinde sorular sordu.
Adana Milletvekili ve GİK üyesi olarak, yukarıda ifade ettiği tespitlerini zaman zaman, hem ilgililere, hem de GİK toplantılarında en net şekilde ifade ettiği halde, bırakın ülke genelini, seçim bölgesi olan Adana’da dahi bir arpa boyu yol kat edemediklerine vurgu yapan Koncuk, kendilerine güvenen, İYİ Parti’ye gönül ve büyük emek vermiş insanların yüreğine su serpecek bir gelişmeyi sağlayamadıklarını söyledi.
“İYİ PARTİ’NİN GELECEĞİ DIŞLAMIŞ BİR ANLAYIŞA TESLİM EDİLDİ”
Adana’da, bile bile lades denilerek, İYİ Parti’nin geleceğinin, yıpranmış, güven kaybetmiş, samimi İYİ Partilileri ötekileştirmiş ve tamamen dışlamış bir anlayışa teslim edildiğini dile getiren Koncuk,  tüm bu sebeplerle, sözü kendi seçim bölgesi için bile dinlenmeyen bir GİK üyesi olmanın hem kendisine bir yük, hem de, GİK toplantılarında doğrulara yönelik eleştirel bakış açıların muhatapları için yük olduğunu önemle vurguladı.
Duyma, görme, konuşma anlayışının her insanın taşıyacağı bir davranış şekli olmadığına dikkat çeken Koncuk, “Ben de, şahsım olarak, yanlışa teslim olmak, verilen sözlerin tutulmamasını hazmetmek gibi bir karaktere sahip değilim. “İtaat et, rahat et” düsturu, birçok şahsiyetli insan gibi, beni de rahatsız eden bir yaklaşımdır” diye açıkladı.
Tüm bu sebeplerle, sürecin bu hale gelmesinin muhataplarına, küçük bir uyarı olur mu, ümidiyle, GİK üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Koncuk, niyetinin İYİ Parti’ye zarar vermek olmadığının altını çizdi. “Niyetim, ilgililerin yüzüne ifade ettiğimiz halde, hiçbir sonuç alamadığımız sıkıntılarla ilgili tedbir alınması, İYİ Partimizin geleceği bina edilirken bir taş koyma umududur” diyen Koncuk, Bundan sonra, yaşanacak, olumlu ve olumsuz, tüm gelişmelerin sorumluluğunun ilgililere ait olacağını bildirerek, saygılarını sundu.

Kaynak: www.softhaber.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum