İlk 500’de Aliağa’dan 10 Firma

İlk 500’de Aliağa’dan 10 Firma

 İlk 500’de Aliağa’dan 10 Firma
30 Mayıs 2019 - 10:50

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından geleneksel olarak her yıl yayınlanan “Türkiye’nin En Büyük 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2018 Yılı Araştırması” açıklandı.
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan, "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2018 Araştırmasında", Aliağa’dan 10 firmanın listede yer aldığını belirterek, önümüzdeki yıllarda bu sayının katlanarak artmasını temenni ettiklerini söyledi.
Merkezi başka şehirlerde olmasına rağmen üretimleri Aliağa’da olan firmaların esas alındığı ALTO listesinde petro kimya ve demir çelik sektörü ön plana çıktı.
Üretimden satış baz alınarak hazırlanan çalışmada, Aliağa’da faaliyet gösteren Tüpraş’ın geçen yıl olduğu gibi bu yılda ilk sırada yer aldığı listede ayrıca; Petkim 13., İzmir Demir Çelik 36., Özkan Demir Çelik 101.,  Ravago Petrokimya 131., Çebitaş Demir Çelik 142., Ege Çelik 151., Kardemir Haddecilik 152., Sun Chemical 341.  İzdemir Enerji ise 346. sırada yer alıyor.
Başkan Ertürk’ten listeye giren firmalara tebrik
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Üretim ekonomisinin en önemli temsilcilerinden olan odamız üyesi firmaların Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alması bizler için gurur kaynağıdır. Bu veriler, Aliağa’nın sanayi ve ticarette Türkiye ekonomisinin lokomotifleri arasında olduğunu ortaya koymaktadır. Üretimleri, satışları ve istihdamlarıyla her zaman gurur duyduğumuz bu kuruluşlarımızı kutluyoruz. Biz, bu sayının önümüzdeki yıllarda katlanarak artacağına inanıyoruz. Umarım ilerleyen yıllarda daha çok firmamızı bu listede görürüz” dedi.
‘Aliağa Türkiye’nin üretim üssü olma noktasında ilerliyor’
 
Aliağa’nın sanayi ve ekonomik anlamda ülke ve bölge ekonomisine sağladığı katkı bakımından özel bir konumda olduğunu ifade eden Başkan Ertürk, “Aliağa’nın Türkiye ve bölge ekonomisine sanayi, üretim, istihdam ve ihracata olan katkısı her yıl katlanarak artıyor, artmaya da devam edecek.  Açıklanan listede ağırlıklı olarak bulunan petro kimya ve demir çelik sektörlerinin yanı sıra enerji sektöründen de firmamızın listede yer alması ilçemizin enerji üretimindeki potansiyelini ortaya koyması açısından bizi ayrıca sevindirdi. Aliağa, bu üç sektörde de Türkiye’nin üretim üssü olma noktasında ilerliyor” diye konuştu.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum