Ilıca’dan Ata’mıza coşkulu selam!

Çeşme Belediyesi M. Kemal Atatürk’ün Ilıca’ya gelişinin 93. Yıl Dönümünü “Ilıca’dan Ata’mıza Selam” etkinlikleri kapsamında büyük bir coşkuyla kutladı.

Ilıca’dan Ata’mıza coşkulu selam!

Çeşme Belediyesi M. Kemal Atatürk’ün Ilıca’ya gelişinin 93. Yıl Dönümünü “Ilıca’dan Ata’mıza Selam” etkinlikleri kapsamında büyük bir coşkuyla kutladı.

Ilıca’dan Ata’mıza coşkulu selam!
31 Temmuz 2019 - 10:19

Fener Alayı’nın ardından Türk pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin, “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” temalı konseri ve altın şarkıları ile izleyenleri mest etti. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Benim canım Ilıca’m, bu akşam sen ne kadar güzelsin… Bizler burada yalnızca Ata’mızın Çeşme’ye gelişini değil, cesaretiyle, vizyonuyla, bağımsızlık aşkı ve millet sevgisiyle dünyada eşine bir daha rastlanmamış büyük bir öndere sahip oluşumuzu kutluyoruz” dedi.
Çeşme Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir suikasti sonrasında Ilıca’ya 30 Haziran’da gelip 8 gün kalmasının 93. Yıl Dönümü anısına 3 gün sürecek, “Ilıca’dan Ata’mıza selam” etkinlikleri düzenledi. Düzenlenen etkinlik kapsamında ilk gün bir dizi gösteri gerçekleştirildi.
Ilıca Atatürk Heykeli önünden Fener Alayı Kortej Yürüyüşü ile başlayan Ata’yı anma etkinliklerine Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci,  Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Mehmet Bilgiç, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Erol Evgin en sevilen şarkılarını seslendirdi
Büyük bir coşkuyla meşaleler eşliğinde marşlar okunarak başlayan Fener Alayı’nın ardından, Ilıca Taş İskele’de Türk pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin, “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” temalı konserini verdi. M. Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendiren Erol Evgin, izleyenleri büyüledi. Vatandaşlar yaşadıkları coşkuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygı ve bağlılıklarını Ilıca sahilinden bir kez daha gösterdiler. 
Erol Evgin, geçmişten günümüze altın şarkılarının arasına M. Kemal Atatürk’ün hayatından anılar, anekdotlar, şiirler ve şakalar katarak hazırladığı eşsiz şovuyla izleyenleri duygudan duyguya taşıdı. Konserinde dört neslin birlikte söylediği, anılarımıza fon müziği olmuş şarkılarını seslendiren Erol Evgin’e özel orkestrası eşlik etti.
“Benim canım Ilıca’m sen ne kadar güzelsin”
Konserde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, sözlerine, “Benim canım Ilıca’m, bu akşam sen ne kadar güzelsin!” diyerek başladı. Başkan Oran sözlerine şu şekilde devam etti: “M. Kemal Atatürk’ün kadınları, kızları, çocukları, Atatürk gençliği biz hepimiz Atatükçü’yüz, biz hepimiz Cumhuriyetçi’yiz. Benim sevgili Çeşme ailem, Ata’mızın Ilıca’ya gelişinin 93. Yıl Dönümü, Ilıca’dan Ata’mıza Selam” etkinliklerine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bizler burada yalnızca Ata’mızın Çeşme’ye gelişini değil, cesaretiyle, vizyonuyla, bağımsızlık aşkı ve millet sevgisiyle dünyada eşine bir daha rastlanmamış büyük bir öndere sahip oluşumuzu kutluyoruz. Bu kutlamalarla Çanakkale zaferimizi, 19 Mayıs’ımızı,
30 Ağustos’umuzu, 23 Nisan’ımızı, 29 Ekim’imizi ve ulusal bağımsızlığımızı, milli egemenliğimizi kutluyoruz değerli dostlar. Çünkü M. Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’mızın ve bizlerin ebedi Başkomutanı, bağımsızlığımızın, milli birlik ve beraberliğimizin mimarı. M. Kemal devrimleri tüten her ocağın dumanı, ekilen her karış toprağın tohumu, aydınlık yarınlarımızın yol haritasıdır.
Çeşme Belediyesi olarak attığımız her adımda, bu harita üzerinde yol alacağımıza, sizlere bir kez daha söz veriyoruz.”
“Daha güzel Çeşme hayalimize hep beraber yürüyeceğiz”
M. Kemal Atatürk’ün ve onun değerlerinin takipçisi ve savunucu olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Oran, “3 Nisan’da mazbatamızı aldığımız günden bu güne kadar 100 günlük süreçte, yerel değerleriyle öne çıkan, esnafını, çiftçisini destekleyen, gençlerine gerek eğitim, gerekse spor ve kültür alanlarında geniş imkanlar sunan, sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumu hiçbir şekilde ötekileştirmeden, herkesin ve her kesimin dertlerine çözüm üreten bir çaba içerisinde benimle birlikte yoğun emek harcayan tüm mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerime, memurlarıma, işçilerime, emekçilerime buradan teşekkür ediyorum. Bu 100 günde yaptıklarımız, hayallerimizin yalnızca birer adımı. Her gün daha inançlı, daha kararlı adımlar atarak, büyük ve daha güzel Çeşme hayalimize hep beraber hızla yürüyeceğiz. Bize bu azmi veren Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün ve onun değerlerinin takipçisi ve savunucusu olmanın haklı gururunu Ata’mızın deyişiyle Aziz Türk Milleti’nin, her ferdinin gözlerinde göreceğimize hiç kuşkumuz yoktur. Bu sevgi, birtakım sembol ve ritüellere indirilemeyeceği gibi, bir zümreye, siyasi yapıya veya toplumun bir kesimine hiçbir şekilde terkedilemez” diye konuştu.
“Geçit vermeyeceğiz!”
Başkan Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geçmişte olduğu gibi, bugün de ulusal birliğimizin, bağımsızlığımızın, geçmişimizin ve geleceğimizin temel taşı kabul ettiğimiz Ulu Önder Atatürk’ü bu toprakların zihninden silmek gibi beyhude bir gayretin içinde olan zavallılar var. Gelecekte de olacaklar. Bizler, Atatürk gençleri, bu çabalara dün geçit vermedik, bugün de vermiyoruz, yarın da geçit vermeyeceğiz. Yaşasın tam bağımsız laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti! Ne mutlu Türk’üm diyene!”
“Her devrin değil, her devir adam Erol Evgin”
Erol Evgin’e teşekkür ederek, sözlerine son veren Başkan Oran, “Değerli dostlarım, modern Türkiye’nin kuruluşunda Cumhuriyet hükümeti, yetenekli Türk gençlerini, yurt dışına müzik eğitimi almaya gönderdi. Bunlardan bir tanesi, bizim ailemizin de gurur kaynağı, Saadet’i Kesus Altan’dır. Atatürk’ün bizzat emir vererek, eğitim almaya Almanya’ya şan eğitimi almaya gönderdiği gençlerden biri olan hocaların hocası Saadet’i Kesus Altan’ın bir öğrencisini, benim şarkılarıyla beraber büyüdüğüm bir öğrencisi Erol Evgin ve orkestrasını anons etmekten gurur duyuyorum. Her devrin değil, her devir adam olan Erol Evgin’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Erol Evgin adına 10 sakız ağacı dikildi
Başkan Oran, konser sonunda, Alaçatı’da Erol Evgin adına dikilen 10 adet sakız ağacı sertifikasını takdim etti. Başkan Oran’a teşekkür eden Erol Evgin, “Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Oran’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Mustafa Kemal Atatürk en büyük eserim dediği Cumhuriyet ve devrimleriyle, öyle sağlam bir yapı bırakmış ki bugün, hepimiz onun değerini çok daha iyi anlıyoruz. Bizler her yaştan milyonlarca genç, bize emanet ettiği; laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyet’ini sonsuza kadar yaşatacağız” şeklinde konuştu.
Resim Sergisi açıldı
Festival kapsamında Yazar Hanri Benazus Koleksiyonu olan “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları” ve “Cumhuriyet’imizin Öncü Kadınları” ile Çeşmeli koleksiyoncu Taner Morova Koleksiyonu olan “Eski Ilıca Fotoğrafları” sergileri açıldı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum