İhtiyaç sahiplerine verilen destek artıyor

İhtiyaç sahiplerine verilen destek artıyor

İhtiyaç sahiplerine verilen destek artıyor
27 Mayıs 2020 - 10:28

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde her Ramazan’da kurduğu iftar sofralarına bu yıl ara veren Bornova Bornova Belediyesi, farklı yöntemler kullanarak Bornovalıyı yalnız bırakmadı, Ramazan dayanışmasını azaltmadı. 

 

Toplu iftarlar yerine Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliği ile her akşam iftar öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara hijyen kurallarına uygun biçimde paketlemiş sıcak yemek dağıtan Bornova Belediyesi, sokağa çıkma yasağı uygulamasıyla başlayan ekmek ihtiyacını da karşıladı. Ramazan boyunca 50 bin adet ekmek ile 50 sıcak iftar yemeği dağıttı. 

 

Diğer yandan iş insanları ve Bornovalıların katkılarıyla ihtiyaç sahipleri için 11 bin gıda paketi hazırlandı. Koronavirüs süreci nedeniyle daha fazla Bornovalının sosyal desteğe ihtiyaç duymaya başladığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Günübirlik çalışan ya da işyerlerinin kapanması nedeniyle oluşan ekonomik durgunluktan çok kişi olumsuz olarak etkilendi. Belediye olarak onların da yanında olmaya gayret ediyoruz. Son dönemde ekonomik olarak imkanı biraz daha fazla Bornovalılar da karınca kararınca destek olmaya başladı. Bazen 2 bazen 20 koli destekleyen oluyor. Biz de bunu doğru noktalara, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi.

 

Yardım sayısı 20 bine çıkacak

 

Yürütülen çalışmaların sağlıklı olduğunu ve doğru noktalara eriştiğine inanç duyan Birleşmiş Milletler’in de destek kervanına katıldığını hatırlatan Başkan İduğ, “Gelen ilave katkılarla Koronavirüs için dağıtacağımız yardım kolisi sayısı 20 bine ulaşıyor. Şimdi temizlik ürünleri ve bebekli aileler için destek paketleri için de çalışmaya başladık. Destek arttıkça, yardım miktarımızı da arttırmış olacağız. Bornova Belediyesi olarak tüm çalışanlarımız ve ekonomik gücümüzle, Bornovalının yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler bunun için varız” diye konuştu. 

 

Başkan İduğ, Ramazan boyunca hem ekmek hem de sıcak yemek dağıtımlarına katıldı, sürpriz yaptığı vatandaşlara “Hayırlı Ramazanlar” dileyip, zorlu süreçte moral verip her akşam bir ailenin iftar sofrasına konuk oldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum