İEF Kapılarını 90. Kez Heyecanla Açıyor

Cumhuriyetin en eski değerlerinden olan İzmir Enternasyonal Fuarı 90. Kez kapılarını açacak olmanın heyecanı ile bu kez Ulu Önder Atatürk’ün ilk günden beri devam eden vizyonu ile alakalı olarak “ 90 Yıldır Birlikte Kutluyoruz, geleceği İzmir’de Birlikte Kuruyoruz” teması ile misafirlerini 3- 12 Eylül tarihlerinde ağırlayacak.

İEF Kapılarını 90. Kez Heyecanla Açıyor

Cumhuriyetin en eski değerlerinden olan İzmir Enternasyonal Fuarı 90. Kez kapılarını açacak olmanın heyecanı ile bu kez Ulu Önder Atatürk’ün ilk günden beri devam eden vizyonu ile alakalı olarak “ 90 Yıldır Birlikte Kutluyoruz, geleceği İzmir’de Birlikte Kuruyoruz” teması ile misafirlerini 3- 12 Eylül tarihlerinde ağırlayacak.

İEF Kapılarını 90. Kez Heyecanla Açıyor
31 Ağustos 2021 - 14:46

3 Eylülde kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı için basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı katıldı. Bu yıl 90. kez, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından, Folkart Ana Sponsorluğu'nda, Migros Etkinlik Sponsorluğu'nda düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal fuarı basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 90. kez kapıları açacak olmasına ilişkin yapılan basın toplantısında açılış konuşmasını yapan  İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, özellikle fuarın Türkiye dışında da büyük bir öneme sahip olmasına vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Fuarımız modern dünyada yaşanan gelişmeleri Türkiye'de yayılma noktasıdır. İlk televizyon yayınından, ilk hamburgere Türkiyemiz yenilikleri hep fuarda tanıdı. Türkiye'nin ürünlerine hizmetlerine stratejik avantajları yurtdışına sunmak gibi bir görevi de oldu. Bir başka deyişle İzmir Fuarı’nın görev alanı değil İzmir’i, Türkiye’yi aşmıştır ve aşmaya da devam ediyor. Her ne kadar uluslararası yönü baskın olsa da fuar, bir yandan İzmir, bir yandan da İzmirli… Uluslararası fuarcılık geleneğinin İzmir’de yaşıyor olması elbette önemli. İzmir coğrafyası gereği tarih boyunca Anadolu'nun dünyaya açılan liman olmuştur. Atamızın öncü vizyonunu böylesine benimsemiş, bu kadar sevmiş olmamız çok doğal. İzmir tarih boyunca hep öncülerin kenti olmuş. Olmaya da devam edecek. İzmir’in ve İZFAŞ’ın fuar ruhu budur. Zamanın ruhuna uymasına yardım eden ve ortak ekonomik geleceğimizi kurmakta kaldıraç olan bir kurumdur."
 
“İzmir’in Göz nuru Fuar, Kültür Mirası”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise basın toplantısında İzmir Fuarının sadece İzmir için değil, Türkiye için bir kültür mirası olduğunu, İzmir’in misyonunun İzmir’in yüz ölçümünden büyük olduğunu vurgulayarak, "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye’nin gelecek planlarının hayata geçirilmesi amacıyla İEF, 90 yıldır İzmir ve Türkiye’nin gözbebeği. İEF, Türkiye'yi dünyaya bağlayan bir köprü. İEF yalnıza bir fuar değil şehrimize bırakılmış bir kültür mirası. İEF’nin geleneğinin İzmir’de doğmuş ve 90 yıldır İzmir’de yaşıyor olması önemli. İzmir tüm tarihi boyunca Anadolu'nun dünya ile bağlantı kuran ve büyüten öncü bir kültür ve ticaret limanı olmuştur.”

İzmir’de Güçlü Bağlar
İzmir Fuarı’nın sadece yurtiçinde değil yurtdışında da güçlü bağlar kurduğunu ifade eden Başkan Soyer şunları söyledi:

 “Dünya ile kurduğu güçlü bağlar sayesinde gelişip değişmiş, kendisini dönüştürmüş ve bunun sonucunda Anadolu’ya ilham veren çok sayıda yeniliğe de ilham olmuş. Şöyle de denebilir; İzmir’in misyonu, İzmir’in yüzölçümünden büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İEF’nın temellerini sırf İktisat Kongresinin gerçekleştirmek için İzmir’i seçmiş olmasının ana nedeni de şehrin bu köklü geçmişidir. Biz Cumhuriyet’in şehrimize verdiği bu asil görevin farkındayız ve fuarı zamana uydurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki İEF büyüdükçe tüm Türkiye’nin dünyayla bağları da büyüyüp gelişecek. İş dünyasında bir tartışma var. Türkiye’den global marka çıkar mı? Oysa İEF, belki de Cumhuriyetin ilk uluslararası markası. Hem de 90 yaşında. İEF, herhangi bir fuar organizasyonu değil. İEF, Türkiye'nin dünyadaki kültürel ve teknolojik gelişmelerle ve geleceğin dünyası ile İzmirlilerin yıl boyunca coşkuyla beklediği bir buluşma noktası. Her yıl Kültürpark’ta buluşmanın heyecanının birlikte yaşıyoruz. Geleceği İzmir’de birlikte kuruyoruz temasıyla açıyoruz."

İzmir Fuarında Dünya Buluşuyor!
Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi'ne ev sahipliği yapacaklarını da hatırlatan Başkan Soyer,  "Zirve kapsamında kültür ve sürdürülebilir kalkınma ekseninde, geleceğin şehirlerinde refah içerisinde, doğayla uyumlu bir yaşamı ve geleceği nasıl kurabileceğimizi, dünyanın önde gelen şehirlerinden temsilcilerle birlikte tartışacağız” dedi. Soyer, İEF kapsamında İzmir İş Günleri'ni bu yıl 7. kez yapacaklarını, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat eylem planı ve düzenlemelerini odak noktasına alarak, kent ve ülke ekonomisini geliştirebilmenin yollarını ve Yeşil Mutabakat’a uyum sürecindeki öncelikleri tartışacaklarını açıkladı.

90. Kez Kapılarını Açan Fuarda Neler Olacak?
Çim Konserleri, Mogambo Geceleri, Oyun ve Teknoloji Alanı, Açıkhava Tiyatrosu Etkinlikleri, 20. Sinema Burada Festivali, Kitap Sokağı ve Yüz Yüze Sohbetler, Zipline Oyun Alanı, İzmir Sahnesi, İzmir Çocuk Sahnesi, Fuar Çocuk Kulübü, Şef Sensin, Spor Alanı, Bilgi Yarışması, İEF Tarihi Sergisi ile ziyaretçilerine keyifli, eğlenceli ve sanat dolu günler ile kültür mirası İzmir Fuarı misafirlerine yeniden unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.

Pandemi Koşullarına Uygun Fuarda Unutulmaz Anlar
90. İEF’de etkinlikler; pandemi koşulları gereklerine uygun TSE güvenli hizmet belgesi kapsamı ile düzenlenecek. Ziyaretçi girişleri maskeli, kapalı alanlarda HES kodu alınarak ve alan yoğunluğuna göre kontrollü olarak sağlanacak. Fuar, Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı ve TOBB kuralları doğrultusunda yapılacak. Fuarın giriş ücretleri; tam 5 TL, öğrenci 3,50 TL olarak düzenlendi. Kültürpark’ın tüm kapılarından girişçıkış yapılabilecek. Fuar, 08.0023.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinlikler ise 16.00 itibariyle başlayacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum