"Her yöreye ulaşıyorum"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ hafta sonunu sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek ve etkinliklerine katılarak geçirdi.

"Her yöreye ulaşıyorum"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ hafta sonunu sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek ve etkinliklerine katılarak geçirdi.

17 Aralık 2018 - 11:11

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ hafta sonunu sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek ve etkinliklerine katılarak geçirdi.
Her fırsatta, sivil toplum gücünü ve derneklerin üstlendiği misyonun önemine vurgu yapan Başkan Karabağ; Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği 3. Türkmen Şöleni'ne katıldıktan sonra Anadolu Kültür Sanat Eğitim Araştırma ve Dayanışma Vakfı AKSAV ile İzmir Eskişehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ağırladı. Hasan Karabağ; İzmir'deki Karslıların yoğun ilgi gösterdiği gecede ve öğrencilere burs desteği için buluşan AKSEV ve Eskişehirliler Derneği kahvaltısında yaptığı konuşmalarda unutulmamasını isteyerek iki ana mesaj verdi: "Birincisi, demokrasi mücadelesi bir siyasi partinin sivil toplum örgütleri olmadan verebileceği bir mücadele değildir. İkincisi ise ülkenin kurtuluş ve kuruluş mücadelesi, bir sivil toplum örgütlenmesi ile başlamıştır" dedi.
Kars dernekleri, yurtseverdir...
Ege Kars Demokrat Dernekler Federasyonu'nun 3. Türkmen Şöleni federasyon bileşeni dernek yöneticileri ve İzmir'de yaşayan Karslıların coşkulu katılımları ile gerçekleşti. Celal Atik Spor Salonu'nda yapılan şölende, binlerce Kars’lının halayına Başkan Karabağ da katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıkan Hasan Karabağ'ın konuşması ise ayakta alkışlandı. Yaptığı konuşmada derneklerin adaylık dönemlerinde imzasının peşinden koşulacak değil demokrasi mücadelesinde temel görülmesi gereken yapılar olduğuna dikkat çekti. Karabağ, konuşmasını şöyle sürdürdü; "1973 yılından bu yana yer aldığım sol siyasi hareket içinde gördüm ki bir siyasi parti eğer yürüdüğü yolda sivil toplum örgütleriyle barışık değilse asla iktidar olamaz. Demokrasi mücadelesi sadece siyasi partilerin kendi gücüyle olacak iş değildir. Seçim dönemlerinde aday olmak isteyenlerin, aday olanların dernek başkalarının peşinde kapı kapı gezip imza istediğini biliyoruz. Seçildikten sonra belediye başkanlarını görmek istediklerinde ise kapılarda bekletildiklerini görüyoruz. O randevuyu vermeyen belediye başkanı, biliniz ki; başarısız olacaktır" diye belirtti.
Kars'a gittiğinde kendisini etkileyen ayrıntıları da anlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; "Kars’a gittiğimde Kars kalesinde gördüğüm 2 şey beni çok etkiledi. Bir kocaman bir Atatürk resmi, ikincisi o büyük Türk Bayrağı. Kars dernekleri vatanseverdir, Kars dernekleri yurtseverdir. Kars’ta bütün mesleklerden insan çıkar ama vatan haini çıkmaz" diye konuştu.
Sivil toplum örgütü temsilci ve üyeleri ile buluşmalarına haftasonu boyunca devam eden Başkan Hasan Karabağ Eskişehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile AKSEV'in üniversite öğrencilerine burs desteği için düzenlediği etkinliğe de ev sahipliği yaptı. Vakıf Başkanı Yaşar Özcan eğitim gibi hassas ve önemli bir konuda organize ettikleri etkinliğe katkıları için Başkan Karabağ'a teşekkür ederken "Hasan Başkanımız, sivil toplum kuruluşlarının her zaman destekçisi oldu. Bizim bu buluşmamızın da vesilesidir" diye konuştu.
Eskişehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Akbörü'nün kendisine sunduğu teşekkür plaketini alan Başkan Hasan Karabağ ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Belediyelerimizin, özellikle CHP'li belediyelerin bugün pek çok alanda daha aktif olması gerekiyor. Ulusal kurtuluş mücadelemizin Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti isimli bir derneğin oluşumu ve adımları ile başladığını unutmayacağız. Yani bu ülkenin kurtuluş savaşı ile kuruluşu bir sivil toplum örgütlenmesiyle başladı. Toplumsal tabanı olan, sosyal projeleri olan ve siyasette belli tavırları olan derneklerle yan yana yürümeyen bir siyasi hareket asla başarılı olamaz. Dernekleri, çiftçi, esnaf birliklerini yanınıza alacaksınız. Derneklerle birlikte olmak demokrasiyi savunmaktır, Atatürk Cumhuriyeti'ni korumaktır. İşte bu nedenle, Atatürk'ü seven, Türk Bayrağını asan derneklerle her zaman birlikte olurum. Her zaman yanlarındayım ve İzmir’in her yöresine her derneğine ulaşmaya çalışan bir belediye başkanıyım. Ben Eskişehir’in taşına toprağına kurban olurum, Anadolu’nun Türkiye’min taşına toprağına kurban olurum" dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum