“Hedefimiz CHP’nin İktidarı İçin Çalışmak”

CHP ilçe kongrelerinin son durağı Menemen'den ilçe başkanlığı için ilk resmi adaylık açıklaması geldi. Harita Mühendisi, CHP'li Ömer Güney Menemen İlçe Başkanlığı binasında yoğun bir katılımla gerçekleştirdiği basın toplantısında, 19 Ocakta gerçekleştirilecek kongrede aday olduğunu açıkladı.

“Hedefimiz CHP’nin İktidarı İçin Çalışmak”

CHP ilçe kongrelerinin son durağı Menemen'den ilçe başkanlığı için ilk resmi adaylık açıklaması geldi. Harita Mühendisi, CHP'li Ömer Güney Menemen İlçe Başkanlığı binasında yoğun bir katılımla gerçekleştirdiği basın toplantısında, 19 Ocakta gerçekleştirilecek kongrede aday olduğunu açıkladı.

“Hedefimiz CHP’nin İktidarı İçin Çalışmak”
09 Ocak 2020 - 21:03

Yaptığı açıklamada önemli mesajlar veren Güney'e daha önce aday olmayacağını açıklayan İlçe Başkanı Serdar Değirmenci ve yönetim Kurulu üyeleri ev sahipliği yaparken;  belediye eski başkanlarından Nurgül Uçar, İrfan Aras, Abdurrahman Demirci; ilçe eski başkanları İsmail Akıncı, Serpil Ertuğ, Oskay Dönmez, Hasan Türkmen, Cumhur Fiçor; CHP'li Belediye Meclis Üyeleri Erdal Kanmış, Ali Yılmaz, İhsan Perçin, Nursel Katipoğlu, Özgül Metin, Mehmet Karabiniş, Koray Atasoy, Çağlar Gülez de katılımları ile destek verdi.
Çok sayıda delege, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların da katıldığı basın toplantısında konuşan Harita Mühendisi Ömer Güney;  kendisine destek verenlere; " Bizim siyaset anlayışımızın temelinde uzlaşı vardır.  Bizim siyasetimiz; dört duvar arasında değil, sokakta meyve verir. Esas olan halka dokunmaktır. Başarıya giden yol; çatışmadan beslenmez. Hiçbir ağaç, köksüz ayakta kalamaz. Sorumluluğumun bilincindeyim ve şu anda başkanlarımın, meclis üyelerimin, sivil toplum gücünün ve partililerimin yanımda olmasından onur duyuyorum. Güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Bundan sonra hedefimiz, hep birlikte CHP'nin iktidarı için çalışmaktır. " sözleriyle teşekkür etti.
Bu çorbada tuzum varsa ...
CHP Menemen İlçe Başkan Adayı Ömer Güney; tüm enerjisini ve birikimini ülkesi, partisi ve ilçesi için harekete geçirmeye hazır olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; " Hepimiz; ezileni, mağdur edileni olmayan  bir toplum düzeni ve ülke için çalışıyoruz. Birimizin bir diğerinden üstünlüğü yok. Ortak hedefe kitlenmenin partimizi iktidara taşıyacak en önemli güç olduğuna inanıyorum. Bunu 31 Mart seçimlerinde yaşadık. Aday gösterilmedim ama; hiçbir zaman partime küsmedim, çekilip köşeme oturmadım,  kimseyle kavga etmedim. Hiçbir komplekse kapılmadan partimizin adayı Sayın Serdar Aksoy'un koluna girdim. Partimizin başarısı için gece gündüz, kol kola, omuz omuza karış karış Menemen'i dolaştık, çalıştık, çabaladık. Ve seçimini kazandık. Bu çorbada tuzum varsa ne mutlu bana... Demokrasi; 'içindeki insanların izleyici değil, oyuncu olduğu bir sistemdir.' Bunun olmazsa olmazları;  eşitlik, adalet, çok sesli ve katılımcı bir yönetim, farklılıklara saygı ve uzlaşıdır. İşte ben; bu değerleri esas alan bir partinin; Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir üyesi olmaktan onur duyuyorum."
AKP ayakta duramıyor...
Türkiye'nin iyi idare edilmediğini, AKP iktidarının her alanda başarısız olduğunu söyleyen CHP Menemen İlçe Başkan Adayı Ömer Güney; " AKP'nin dayattığı başkanlık sistemi yürümüyor,yürümeyecek. AKP parçalanıyor... ayakta durmakta zorlanıyor. 31 Mart yerel seçimleri göstermiştir ki; CHP bütünlük içinde girdiği seçimlerden başta İstanbul ve Ankara olmak üzere; bir çok büyük ili kazanarak zaferle çıkmıştır. Halkımız; AKP'nin baskıcı, buyurgan düzenine 'dur' demenin en büyük adımını atmıştır. Kendi deyimleri ile "artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"tır.  Cumhuriyet Halk Partisi'ne iktidar yolu açılmıştır. Bizlerin de  rehavete kapılma, hata yapma ve çatışma lüksü yoktur. Gayet iyi bildiğiniz üzere; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da direktifleri ve uyarıları da bu yöndedir. İşte böyle bir dönemde; yeni heyecanlar, yeni umutlar yaratmak üzere  kongrelere gidiyoruz.  CHP'nin iktidarı artık yakındır. Yeter ki bu kongrelerden birlik ve bütünlük içinde çıkabilelim. Yeter ki; barış ve dostluk havası içinde demokratik bir yarış yapabilelim. Birlik olduğumuzda aşamayacağımız hiçbir engel yoktur." diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum