“Hayallere hep birlikte ulaşacağız”

Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Sasalı’da vatandaşlarla bir araya geldi. Sasalı’yı bir turizm merkezi haline getireceklerini söyleyen Gümrükçü: “Bir makam odam da burada olacak. Gelen misafirlerimizi Sasalı’da ağırlayacağız ve Sasalı’yı bir dünya markası haline getireceğiz” dedi.

“Hayallere hep birlikte ulaşacağız”

Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Sasalı’da vatandaşlarla bir araya geldi. Sasalı’yı bir turizm merkezi haline getireceklerini söyleyen Gümrükçü: “Bir makam odam da burada olacak. Gelen misafirlerimizi Sasalı’da ağırlayacağız ve Sasalı’yı bir dünya markası haline getireceğiz” dedi.

“Hayallere hep birlikte ulaşacağız”
14 Mart 2019 - 12:13

4 dönem Çiğli’yi temsilen İl Başkan Yardımcılığı 2 dönem de CHP Çiğli İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Gümrükçü “Bugüne kadar parti içi görevler dışında hiçbir yere aday olmamıştım. Üyeliğimin 20.yılında ilk kez Belediye Başkanlığına aday adayı oldum, Genel Merkezimiz de takdir etti ve ‘Çiğli’ye genç bir başkan yakışır’ dediler ve Türkiye geneli yapılan bir ittifak ile Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım” diye konuştu.
SASALI TURİZMİN MERKEZİ OLACAK
Sasalı’nın sorunlarının çok çeşitli olduğunu söyleyen Gümrükçü: “otobüs güzergâhlarından turizme tam açılamaması, turizmden yeteri kadar pay alamaması, yazın sinekler… Var da var. Bu sorunların çözümü için öncelikle bir ‘Çiğli’de yaşıyorum, ben Çiğli’liyim’ kimliği oluşturmamız lazım. Çiğli İzmir’in en merkezinde ama sanki en dışındaymış gibi. Biliyorsunuz burada bir kuş cennetimiz var. Ama yeteri kadar turizme açılmamış. Çiğli’de yaşayıp bu kuş cennetini gezmemiş olanlar bile var. Dışarıdan bizim hiç haberimiz olmadan birileri geliyor buralar geziyor gidiyor ama Çiğli’ye bir katma değer sağlamıyor. Toplam 13-14 km sahil şeridimiz var ama kullanamıyoruz. Buranın ciddi bir turizm potansiyeli var. Burayı daha işleyen bir sistem haline getirmemiz lazım. Bisiklet yolumuz var değil mi? Oraları daha etkin daha verimli bir hale getirmemiz lazım. Üretici pazarımız var; İzmir’de bilmeyen binlerce insan var. Bu meydanı bir elden geçirmemiz lazım. Sasalı’yı öyle bir hale getirmemiz lazım ki; vatandaş gelecek kuş cennetini gezecek, sonra burada gelip üretici pazarından alışveriş yapacak, buraya katacağımız başka değerlerden faydalanacak ve Sasalı’ya bir gelir kazandıracak. Tarım arazilerimiz var, ekilen yerler var ama ekilmeyen yerler de var. Üretici kooperatifleri kurup var olanları da destekleyeceğiz. Burada üretilen ürünleri belediyenin tesisleri için biz satın alırız hem bizim üreticimiz kazanır hem de sağlıklı ürün yediğimizi biliriz.”
İMAR SORUNLARI ÇÖZÜLECEK, KREŞLER AÇILACAK
İmar sorunlarının Çiğli’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Utku Gümrükçü: “Sasalı ile ilgili bir hayal kurmamız lazım. Hep birlikte yapacağız bunu. Bir Kent Konseyi kuracağız, mahalle meclisleri kuracağız. Ayda bir toplanıp burada karşılıklı konuşacağız. Neleri yaptık, neleri neden yapamadık bunları anlatacağız.  Örneğin: biz burayı bir turizm merkezi olarak düşünüyoruz ama biliyoruz ki buranın imar sorunları da var. İmar demek illa çok katlı bina demek değil. Hastane için, yol için, yeşil alan için planlama yapmak demek. Biz her mahalleye bir kreş açmak hedefindeyiz. Öncelikli yerlerden biri Sasalı. Hedeflere, hayallere hep birlikte ulaşacağız” dedi.
SASALI’DA BİR ODAM OLACAK
Sasalı’yı dünyaya açmak için hedefleri olduğunu anlatan Gümrükçü: “Bir makam odam da burada olacak. Sizler merkeze kadar gelmek zorunda olmayacaksınız. Bu odayı bir sergi gibi de düzenleyeceğiz. Örneğin: bir milletvekili, bir belediye başkanı bizi ziyarete geldi. Onu Sasalı’da ağırlayacağız. Buradaki Kuş cennetini gezdireceğiz. Üretici pazarını görecek, buradaki yetişen ürünlerden yapılmış yemekleri yiyecek. O bizim için bir turizm elçisi olacak. Bir Kuşcenneti Festivali yapmayı düşünüyoruz. Ressamlar, fotoğraf sanatçıları, bilim insanlarının katılacağı etkinlikler, konserlerin olacağı uluslar arası bir festival… Sasalı’nın çehresi nasıl değişecek göreceksiniz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum