Has İzmirli, Turizme Gönül Vermiş Bir Sanayiciyim

Bugün, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adaylığımı açıklamak istiyorum.

Has İzmirli, Turizme Gönül Vermiş Bir Sanayiciyim

Bugün, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adaylığımı açıklamak istiyorum.

Has İzmirli, Turizme Gönül Vermiş Bir Sanayiciyim
13 Mart 2023 - 09:21


Bir süre önce Kavis Danışmanlık şirketi tarafından, İzmir 1. Bölge ilçelerinde yapılan ve vatandaşa isim sorulmadan gerçekleştirilen eğilim belirleme yoklamasında, Değerli Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ile Değerli Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’nın ardından üçüncü sırada yer almam, vatandaşların ismimi tercih etmeleri beni ve ailemi oldukça gururlandırmıştır.
Benim de medyadan öğrendiğim anket sonuçlarından ve yakın çevremin, iş arkadaşlarımın telkinlerinden aldığım cesaretle bugün, 2023 yılı genel seçimleri için, Ak Parti İzmir 1. Bölge Milletvekilliği aday adaylığımı açıklamak istiyorum.

Değerli dostlar,
Bizim bu kentte alın terimiz vardır, emeğimiz vardır. Ailemizden, işimizden ve sosyal hayatımızdan feragat ederek yaptığımız çalışmaları hayırlısı ile taçlandırmak ve daha etkin, kente ve İzmirlilere daha faydalı yeni projeleri hayata geçirmek adına bu kararı vermiş bulunuyorum.
Ak Parti’nin akil çevreleri tarafından dillendirilen ve sayın Cumhurbaşkanımızın da aklında yer alan, ‘AK Parti Milletvekillerinin gençleştirilmesi, seçmenlerin tercihleri doğrultusunda yeni isimilerin belirlenmesi’  düşüncesine uygun bir aday profili oluşturacağıma inanıyorum.
Kentte yapılan anketlerin de gösterdiği gibi, İzmir’in dokusuna, sosyal ve kültürel motifine uygun bir aday olabileceğime gönülden inanıyorum. Vatandaşların şahsıma olan tercihleri, İzmir’in turizm ve iş dünyasının destekleri, parti büyüklerimin şahsıma gösterdiği yakınlık, adaylık yolunda bana güç vermektedir.
Ben Adalet ve Kalkınma Partisi’ni İzmirde;
2009-2014 yılları arasında iki dönem Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi ve bir dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak temsil etme şerefine nail olmuş,
Ak Parti’nin değerli üyelerinin desteğiyle, önceki yıllarda yapılan ön seçimlerde  güzel neticeler almayı başarabilmiş bir Ak Parti neferiyim.
Kent sorunlarına ve turizmdeki sıkıntılara çözüm üretmek için bugüne kadar siyasetin içinde oldum, hayallerimi gerçekleştirene kadar da politika yapmaya devam edeceğim. Çünkü gönüllü kuruluşlar vesilesiyle yapılan çalışmalarla ufuk belirliyor, vizyon çiziyoruz ancak yetki olmadan çözüm önerilerimizi hayata geçiremiyoruz. Oysa benim hayalim, hedefim, İzmir’e turizmden hak ettiği payı kazandırmak, bu kente yılda 5 milyon turist getirmeyi başarabilmektir.

Turizmci ve iş dünyası temsilcisi
30 yıla yakın bir süredir İzmir’de turizmi geliştirmek adına çalışmalar yaptım, gönüllü turizm kuruluşlarında yöneticiliklerde bulundum. Halen de Destination İzmir Başkanlığı, ETİK Başkan Yardımcılığı ve SKAL Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstleniyorum.
Sanayici bir aileden gelmenin avantajı ile, iş dünyasının sıkıntılarını yakından biliyorum. Bu sorunları gidermek adına gerek İzmir Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu Üyesi gerekse TERBAY Makine Yöneticisi olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Ayrıca İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin kurucusu, efsane başkanı babam sayın Cemal Tercan’ın vasıtasıyla pek çok esnaf odasıyla yakın dostluk ve işbirlikleri içinde de bulunmaktayım.

Has İzmirliyim
Karşıyaka’da doğdum, büyüdüm, halen de Karşıyaka’da yaşıyorum. Çeşme’de hayatımın en güzel yıllarını yaşadım ve halen yaşıyorum.
Anket sonuçlarında da görüldüğü gibi, ‘İthal Aday’ a karşı olan İzmirlilerin bu kentte yaşayan, proje üreten, İzmir’in sorunlarını bilen aday beklentisini en iyi şekilde karşılayacağıma inanıyorum.
Demokrat parti kökenli bir aileden geliyorum. Babam üç dönem İzmir milletvekili sayın Cemal Tercan ile eski Karşıyaka Belediye Başkanı rahmetli dayım Kemal Baysak’ tan etkilenmem nedeniyle bu çizgide politika yapmak istiyor, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni de ailemin bir parçası olarak görüyorum.

Ak Parti’nin oyunu artırırım
Yaşam biçimim, uğraşlarım nedeniyle Avrupa’nın pek çok ülkesiyle partner çalışmalarım, iki yabancı dilim,   kültürüm ve  ilgi alanlarım ile İzmir motifine uygun, İzmirlilerin beğenisini kazanabilecek ve Ak Parti’nin oyunu yükselmesine katkı koyacak bir aday olacağıma olan inancım tamdır.
İzmirlilerin parti farkı gözetmeksizin, yüzü Avrupaya dönük, memleket sevgisi ve Allah korkusu olan, gönüllü çalışan ve kent yararına idealleri olan yöneticilerin eksikliğini duyduğunu düşünüyorum. Ben de bu elit toplumun beklentilerini karşılayacak niteliklere sahip olduğuma inanıyorum.
İzmir turizmini geliştirmek için hiçbir karşılık almadan ve beklemeden yaptığım özverili çalışmalarım ve en önemlisi bu çalışmalarımın İzmirliler tarafından teveccüh görmesi,
Ayrıca sanayi ve iş dünyasının sorunlarına vakıf olmam ve çözümler üretebilmem, bu kararı almama vesile olmuştur.
Bu kentin gelişimini, büyümesini, İzmirlilerin refah seviyesinin artmasını sağlayacak çalışmaları yapabilmek adına yola çıkıyor, Cenabı Hak’tan adaylığımın partimize, kentimize, İzmirlilere ve aileme hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum