Güzelbahçe’de 9 Eylül Coşkusu

Güzelbahçe Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 99.yıl dönemi nedeniyle Güzelbahçe Amfi Tiyatro’da konser düzenledi.

Güzelbahçe’de 9 Eylül Coşkusu

Güzelbahçe Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 99.yıl dönemi nedeniyle Güzelbahçe Amfi Tiyatro’da konser düzenledi.

Güzelbahçe’de 9 Eylül Coşkusu
10 Eylül 2021 - 09:29

Konsere Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İl Sekreteri Fulya Alçay, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve yönetimi, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Devrim Seyrek ve Korhan Özger’in bir birinden güzel ezgileri seslendirdiği konserde Z Kuşağının genç temsilcilerinden ve gençler arasında sevilen Emre Çamtepe; Hip Hop R&B söylediği Checkmate ve One love parçalarıyla keyifli dakikalar yaşattı. Konseri İzmir Marşı’yla bitiren sanatçılara vatandaşlar ayakta eşlik etti.

‘Doğum günün kutlu olsun güzel İzmir’
Konser sonunda sanatçılara çiçek veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “29 Ağustosta başlatmış olduğumuz, Zafer, Kurtuluş ve Kuruluş konserlerimizin üçüncüsünü İzmir’imizin doğum gününde yapıyoruz.  Ebedi, ezeli ve tek Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos’ta başlattığı Büyük Taarruz harekâtı sonucu Türk ordusunun Yunan işgali altındaki İzmir'e 9 Eylül 1922'de girmesiyle İzmir düşman işgalinden kurtuldu. Sadece İzmir değil vatanında düşmandan kurtarıldığı kutlu bir gündür. İzmir’imiz için önemli bir gün olan 9 Eylül’ü en iyi şekilde kutlamak ve coşkumuzu artırmak için konserimizi yaptık. 11 Eylül Güzelbahçe’nin kurtuluş gününde de hem Kurtuluş Parkımızın açılışını gerçekleştireceğiz hem de İlkay Akkaya konseriyle kurtuluş günü coşkusu yaşayacağız. Tüm halkımızı park açılışı ve konserimize bekliyoruz” diye konuştu.

11 Eylül Güzelbahçe Kurtuluş Parkı Açılıyor
Güzelbahçe Belediyesi’nin Maltepe Mahallesi’nde 1.500 m²’lik alanda yapılan parkta, 15 Mayıs 1919 İzmir’in işgalinden, 29 Ekim 1923 Cumhuriyeti’n ilanına kadar 14 farklı kaide de Kurtuluş Savaşı süreci anlatılıyor. 11 Eylül Cumartesi saat 10:00’da Tabaoğlu Parkında yapılacak çelenk töreninin ardından, 11:00’da da Güzelbahçe Kurtuluşu Parkı açılışını yapılacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum