"Gurur duyuyoruz"

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda (Tour of Turkey) sağlık hizmeti verecek. Son 6 yıldır tura katılan DEÜ’lü doktorlar, Türkiye ve dünyanın önemli bisikletçilerine 6 etapta yaklaşık 994 kilometre boyunca eşlik edecek.

"Gurur duyuyoruz"

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda (Tour of Turkey) sağlık hizmeti verecek. Son 6 yıldır tura katılan DEÜ’lü doktorlar, Türkiye ve dünyanın önemli bisikletçilerine 6 etapta yaklaşık 994 kilometre boyunca eşlik edecek.

15 Nisan 2019 - 11:38

Bu yıl İstanbul’da start verecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Turkey) 16 -21 Nisan 2019 tarihleri arasında dünyaca ünlü bisikletçileri bir araya getirecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanlı anlar yaşatacak yarış, 6 etapta gerçekleştirilecek. Bisikletçiler, İstanbul’dan başlayıp Marmara denizinin etrafında dönerek, turu; 6 gün sonunda İstanbul’da sonlandıracak.
Türkiye’nin en prestijli spor organizasyonlarının başında gelen ve dünyanın yakından takip ettiği Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu organize eden Türkiye Bisiklet Federasyonu son 6 yıldır gösterilen yüksek performans nedeniyle bu yıl da Dokuz Eylül Üniversitesi’nden sağlık hizmeti almayı tercih etti. Ülke tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip olan yaklaşık 994 kilometrelik dev yarışta Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde görevli profesör ve uzman hekimlerin olduğu ekip bu yıl da sağlık hizmeti verecek. Ekibe Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun tahsis ettiği 2 doktor aracı ve 3 adet ambulans eşlik edecek. Yarış, naklen ve banttan yayınlarla 120’den fazla ülkede yaklaşık yarım milyar kişi tarafından izlenebilecek.
Kendi anabilim dalından 4 kişilik Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi doktorları ve yine bu bölümden ihtisaslı acil tıp uzmanlarından kurduğu ekibe başkanlık eden Prof. Dr. Sedat Yanturalı, “İstanbul'dan pedal çevirmeye başlayacak sporcular, Marmara Denizi'nin etrafında 6 etap boyunca yaklaşık 994 km'yi kat ettikten sonra yeniden İstanbul'a gelerek bitiş çizgisine ulaşacaklar. Dokuz Eylül Üniversitesi, bu önemli spor organizasyonda sporculara profesör ve üniversite düzeyinde sağlık hizmeti verecek. Bu hizmet için seçilmemiz gurur vericidir. Sahip olduğumuz tecrübe ve Tour of Turkey’deki performansımız ile federasyonumuz bu yıl da sporcuların sağlığını bize emanet etti” dedi.
Tour of Turkey’in, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası alanda önemli organizasyonlardan biri olduğunu belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sağlık ekibi yine başarılı çalışmalara imza atacaktır. Geçtiğimiz yıl bu önemli organizasyona katılarak oradaki heyecana ortak olmuştum. Bu önemli organizasyonun bir parçası olduğumuz için Dokuz Eylül Üniversitesi olarak gurur duyuyoruz. Başta sağlık ekibimiz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum ve turun başarılı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum