Güres Group’tan ithalatı azaltacak hamle

Türkiye’nin en büyük tam entegre yumurta üretim tesisine sahip olan Güres Group, yeni yatırımı yumurta tozu üretim tesisi ilehem ürünün ithalatını azaltmayı, hem de yumurtaya katma değer kazandırarak dünya pazarına sunmayı hedefliyor.

Güres Group’tan ithalatı azaltacak hamle

Türkiye’nin en büyük tam entegre yumurta üretim tesisine sahip olan Güres Group, yeni yatırımı yumurta tozu üretim tesisi ilehem ürünün ithalatını azaltmayı, hem de yumurtaya katma değer kazandırarak dünya pazarına sunmayı hedefliyor.

Güres Group’tan ithalatı azaltacak hamle
17 Eylül 2022 - 12:04

Viyol fabrikasından kuluçka, yarka ve damızlık üretim tesislerine, biyokütle enerji santralindenkafes ve ekipman teknolojileri fabrikasına; ülkemizin tek çatı altına toplanmış en büyük tam entegre yumurta üretim tesisine sahip olan Güres Group, yeni yatırımı olan yumurta tozu üretim tesisini faaliyete geçirdi.
 
Yeni yatırım faaliyete girdi
Gıda sektöründeki üretim faaliyetlerinin yanında kanatlı sektörüne de hizmetler sunan; enerji, teknoloji ve tarım alanında faaliyetlerini sürdüren Güres Group,yeni yatırımı yumurta tozu üretim tesisi ile ithalatı yapılan bu ürünü bünyesinde üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflerken diğer yandan Güres kalitesini dünya pazarına sunmak istiyor.
 
Dünya pazarında Türk markası
Güres markasının küresel pazarda aranan bir marka konumunda olduğunu belirten Güres Group Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres, “Pastörize sıvı yumurta ihracatımız sürerken, yumurtayı dahaileri işlenebilir duruma getirmek için çalışmalarımız da devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz yeni tesisimizde; yumurta tozu üretimi ile hem ülkemizdeki ithalat açığını gidererek ekonomiye katkı sunmayı, hem de Güres kalitesini dünya pazarı ile buluşturmaya devam etmeyi hedefliyoruz. Katma değerli üretim, diğer taraftan Türkiye’nin yumurta ihracatına ikinci ve üçüncü ürün çeşidi ile katkı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.
 
Hedef, katma değerli üretim
Dünya yumurta üretiminde her zaman ilk 10’un içinde bulunan Türkiye’nin, İtalya, Fransa, Danimarka gibi ülkelerden yumurta tozu ithal ettiğini belirten Güres Group Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres, “Bugün yumurta tozunu dışarıdan ithal etmek üzücü. Türkiye’nin en büyük yumurta üreticisi olarak elimizi taşın altına koymayı ve bu konuda öncü olmayı istedik. Yumurta sektöründe katma değerli üretimi geliştirmek için adımlarımızı atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yumurta ihracatının dışında; bıldırcın yumurtası, bıldırcın eti, pastörize sıvı yumurta, yumurta viyolü çeşitleri ve son olarak yumurta tozu ile Türk markasını küresel pazarda başarıyla temsil ettiklerini belirten Güres Group Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres, “Yumurta tozunun ürün portföyümüze eklenmesiyle katma değerli ürünlerimizi ihracat pazarlarınasunarak, hedeflerimizi daha ileri taşımayı planlıyoruz. Yumurta tozunu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD ve Körfez ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Yumurta tozunda geniş kullanım alanı
Güres Group’un yumurta tozunda ürün çeşitliliğini geliştirmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Mustafa Güres, “Yumurta tozu akını üretmeye başladık. Kısa zamanda yumurta tozunun diğer çeşitlerini de üretime alarak ürünü daha çok alanda kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Yumurta tozu akı ürünü; et endüstrisinden unlu mamüllere, çikolata ve şekerleme sektöründen sağlık ürünlerine kadar birçok alanda kullanılıyor” ifadesini kullandı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum