Görmez’den Uygur’a çok tartışılacak yanıt

CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un, bir önceki yönetimin 5 yıllık sürede tanıtım, reklam, temsili ağırlama ve yemek giderleri için 13 milyon lira harcandığına ilişkin açıklamasına Adnan Yaşar Görmez’ den cevap geldi. “Rakamların, bilgilerin, tamamı yalan, çarpıtma, Afişlerle yalan söylüyor, belgelerle cevap veriyorum. Kimin döneminde ne harcanmış açıklıyorum vatandaşımız gerçeği öğrensin” dedi.

Görmez’den Uygur’a çok tartışılacak yanıt

CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un, bir önceki yönetimin 5 yıllık sürede tanıtım, reklam, temsili ağırlama ve yemek giderleri için 13 milyon lira harcandığına ilişkin açıklamasına Adnan Yaşar Görmez’ den cevap geldi. “Rakamların, bilgilerin, tamamı yalan, çarpıtma, Afişlerle yalan söylüyor, belgelerle cevap veriyorum. Kimin döneminde ne harcanmış açıklıyorum vatandaşımız gerçeği öğrensin” dedi.

Görmez’den Uygur’a çok tartışılacak yanıt
19 Haziran 2019 - 15:00

Bir önceki dönem Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Mevcut başkan İsmail Uygur için ‘oynamasını bilmeyen gelin ‘yerim dar ‘dermiş.´´ benzetmesinde bulundu.  İsmail Uygur’un 2009-2014 yıllarındaki belediye başkanlığı döneminde toplam bütçesinin yüzde 2.6’sını sosyal, kültürel, tanıtım etkinliklerine ayırdığını, kendi başkanlığında ise bunun yüzde 2.1 olduğunu rakamlar vererek açıkladı.
Bir önceki dönem Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, açıklamasında şunları söyledi “Biz 31 Martta bütçesiyle, personeliyle, 5 yılda satın aldığımız 106 adet yeni araç filosuyla , yatırımlarıyla dipdiri bir belediye bıraktık. Seçimlerde vatandaşa hiçbir vaatte bulunamayan, şu anda da iş yapmaya niyeti olmayan bir yönetim tarzı ile Torbalımız karşı karşıyadır.
Önce belediyenin borçları konusunda halkımızı afişlerle kandırmaya kalkıştı ve Ak partili meclis üyelerimizin bu konudaki yazılı önergelerini reddetti.
Sonra personel sayısı 1446 dedi, biz resmi belgelerle 789 olduğunu ispat ettik.
Şimdi buradan açık çağrı yapıyorum.

  • Belediyenin borçlarını ve ödeme planlarını grubumuza resmi olarak verecek misin ?
  • Belediyemizin personel sayısını 2018 raporunda göründüğü gibi doğru bir şekilde açıklayacak mısın?
  • Madem personel çoktu, maaşlarını ödeyemiyordun bu hafta 202 kişiyi neden işe aldın?
Belediyede çalışan sözleşmeli ve kadrolu işçilerimize yaptığın baskı, yıldırma ve işten nasıl çıkarırım arayışlarından vaktin kalırsa bu sorulara cevap ver ki halkımız aydınlansın. 50 dolayında çalışanımızın işine son verildi.
Ey Uygur
 Artık emekçi ve işçi kardeşlerimizin ekmekleriyle oynama. Bu makamlar gelip geçici.
Belediye Başkanı, afiş ve sosyal medyasıyla yine yeni bir algı operasyonuna girişmiştir. Başkanlık yaptığım 2014-2019 döneminde tanıtım , ağırlama ve yemek gideri olarak 13 trilyon harcandığını beyan etmiştir. Bu giderler yeme içme kalemi değil;
 
Belediyecilik hizmetlerinin en önemli kalemlerinden biri olan ve o kentin kültürel dokusunu ön plana çıkaran , tanıtımını sağlayan ve bana kalırsa belediyecilik hizmetleri içerisinde en çok değer verdiğim hizmet kalemlerinin başında gelen binlerce vatandaşımızın katıldığı festivaller, konserler , ramazan etkinlikleri , kültür programları , resmi ve dini bayram törenleri, halk konserleri , sünnet şölenleri , Şehit ve Gazi ailelerimizin özel günleri , gençlik şölenleri , uçurtma şenlikleri , Çapak’ ta , Çakırbeyli’ de, Dirmil’ de ,Sahipler’de yapılan festivaller , Ayrancılar ve Ahmetli ‘de ki yörük şenlikleri , çocuklarımız için yaptığımız, kitap alımları , dergi basımları , Torbalıya kazandırdığımız 300' e yakın belediye yatırımlarının temel atma - açılış törenleri ve bunların tanıtımı için kullanılan bir bütçe kalemidir.
Bu bütçe kalemini ülkemizde ki bütün belediyeler etkin bir şekilde kullanmaktadırlar . Kaldı ki daha önce gerek borç gerekse personel sayısında yaptığı gerçeği yansıtmayan yalan yanlış ifadeleri bu afişlerde de kullanmıştır. Rakam 13 trilyon değil , 10.583.147 TL,42 kuruştur.
 
ŞİMDİ SIKI DURUN
  1. Aynı kalem harcamaları 2009-2014 İsmail Uygur döneminde tam... 2,999,983 DOLAR olup bugün ki karşılığı   17 trilyon 489 milyon ( 17 milyon 489 bin) TL dir.
 
 İsmail Uygur 5 yılı                                                 Adnan Yaşar Görmez 5 yılı
  1.  
2009 – 2014 yılı bütçe ve kullanılan miktar2014- 2019  yılı bütçe ve kullanılan miktar
Bütçe:                         200.000.240.26 TL
Kullanılan miktar:     5.205.356.29 TL
Bütçeye oranı:           % 2.6
Bütçe:                               505.546.927.6 TL
Kullanılan miktar:           10.585.147.42 TL
Bütçeye oranı:                 % 2.1
 
 
 
 
 
 
               
Afişler yalan söyler, belgeler yalan söylemez,
Kimin döneminde daha fazla harcanmış
Göreve geldin geleli  pankartlarla, afişlerle ve sosyal medyayla halkı yanıltmaya, yalan yanlış rakamlar yazmaya devam etmektesin. Resmi belge ve rakamlar yalan söylemez. Torbalı için hala bir proje açıklayamamışken, yaptığın tek şey çarpıtma,  mazluma  ve esnafa zulüm etmektir. Anlaşılan bu 5 yılı da böyle geçireceksin ama istersen torbalıyı çık bir gez, 60 köy ve mahalleyi dolaş, 5 yılda torbalıya yaptığımız eserleri bir gör de torbalıya hizmet nasıl olurmuş öğren.

YORUMLAR

  • 0 Yorum