Girit ve Giritlilerin fotoğraf Sergisi

Girit ve Giritlilerin fotoğraf Sergisi

Girit ve Giritlilerin fotoğraf Sergisi
04 Aralık 2019 - 12:43

Buca Kasaplar Meydanında bulunan 'Göç ve mübadele anı evi'de, İzmirli Kolleksiyoner Mert Rüstem'in koleksiyonundan kaçırılmaması gereken, Girit ve Giritliler fotoğraflarını görebilirsiniz.

 

'Göç ve Mübadele Anı Evi'nde 6 Aralık'a kadar sürecek olan etkinlikte bu güne kadar görmediğiniz çok özel 30 fotoğrafla, Girit ve Giritliler fotoğraf Sergisini Mert Rüstem’in koleksiyonundan görebilirsiniz. Sergiyi gezenler zaman zaman duygusal anlarda yaşıyor. Girit'ten göç edenler Girit'e duydukları özlemi bu 30 fotoğrafta az da olsa giderebilecekler.

 

Kolleksiyoner Mert Rüstem sergiyle ilgili kısaca şunları söyledi;

‘Bizlerin dedeleri Girit’ten Türkiye ye göç ederken orada gençliklerini, hayallerini bırakarak gelmişler. O özlemlerini hiç unutmamışlar bunları nereden biliyorum Girit’ten Türkiye’ye göç eden neredeyse bütün Giritliler evlerinin bahçelerine Limon ağacı dikmiş o özlemi gidermek için.

Şimdi bu Fotoğraf sergimde de o dönemlerin Girit’ini göreceksiniz. Büyüklerimizin o sokaklarda yürüdüğünü hayal edeceksiniz duygulanacaksınız o günlerde neler çektiklerini hayal etmeniz için görmeniz gereken bir Girit Fotoğraf sergisi.’ dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum