Gençlere öncü oldular

İzmir’de Ege Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde Bulgaristan ve Portekizli ortaklarla birlikte gerçekleştirilen “Genç Topluluk Medyası Yapıcıları için Sosyal Girişimcilik” (SEYMM) Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus Projesinin “Çoğaltıcı Kapanış Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda projenin sonuçları paylaşılarak,   e-platformun eğitim materyalleri tanıtıldı.

Gençlere öncü oldular

İzmir’de Ege Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde Bulgaristan ve Portekizli ortaklarla birlikte gerçekleştirilen “Genç Topluluk Medyası Yapıcıları için Sosyal Girişimcilik” (SEYMM) Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus Projesinin “Çoğaltıcı Kapanış Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda projenin sonuçları paylaşılarak,   e-platformun eğitim materyalleri tanıtıldı.

Gençlere öncü oldular
13 Şubat 2019 - 12:00

SEYMM kapanış toplantısına; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Proje Koordinatörü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Aylin Göztaş’ın yanı sıra Türkiye’den ve AB ülkelerinden temsilciler katıldı.
Programın açılışında konuşan Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi adına böylesine uluslararası bir projede emeği geçen tüm ulusal ve uluslararası paydaşlarımıza teşekkür ederim. Ege Üniversitesi Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen SEYMM Projesi kapsamında sosyal girişimcilik ve topluluk medyası için online öğrenme platformu kurulmuştur.  Bu platformda 72 saatlik sosyal girişimcilik ve topluluk medyası eğitimi bulunuyor. Gençler bu platform sayesinde sosyal girişimcilik ve topluluk medyası eğitimini ücretsiz bir şekilde alarak kendi girişimini başlatması ve bu sorunlara çözüm arama imkanı bulması hedefleniyor. Projenin gerçekleştirilmesinde yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve farklı pek çok üniversite ile işbirliği yapılmıştır. Böylesi kapsamlı bir projenin yürütücüsü olarak Prof. Dr. Aylin Göztaş ve ekibine Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni Uluslararası arenada başarıyla temsil ettikleri ve bu gururu yaşattıkları için kurumum adına teşekkür ediyorum" dedi.
Sosyal sorunlara yenilikçi çözümler
Topluluk medyası yapımcılığıyla zenginleştirilmiş sosyal girişimcilik eğitiminin ömür boyu süren bir öğrenme süreci olduğunu söyleyen SEYMM Proje Koordinatörü Prof. Aylin Göztaş, “Genç girişimciler, toplumsal olarak önemli sorunları ve zorlukları çözmek için yenilikçi çözümler üretmek durumunda kalacaklar. Büyük sosyal konuları ele almak ve geniş çaplı bir değişim için yeni fikirler önermek adına iddialı ve ısrarlı olmalılar. Sosyal girişimciler, toplum içinde değişimin aracıları olarak hareket ederler; sistemleri iyileştirmek, yeni yaklaşımlar icat etmek ve toplumu daha iyi hale getirmek üzere çözümler üretmek için diğerlerinin kaçırdığı fırsatları değerlendirirler. Bir iş girişimcisi tamamen yeni endüstriler yaratabilirken, bir sosyal girişimci yenilikçi çözümler geliştirir ve toplumsal değişimi teşvik eder. Bu platform sayesinde sosyal girişimcilik ve topluluk medyası üretim konularını 72 saatlik online eğitim ile gençlerin kullanımına sunuyoruz” dedi.
Yetişkinler için de proje; LINK-UPS
SEYMM Projesi’nin temel amacı, genç topluluk medyası yaratıcılarının dijital ve fikir birikimini sosyal girişimcilik konusunda nasıl harekete geçirebileceklerini onlara gösterebilmek olduğunu ifade eden Göztaş, “Eğitim düzeyi düşük yetişkinlere dijital becerilerin kazandırılmasını hedefleyen yeni bir proje fikrinin de bu projenin sonuçlarından yola çıkarak bu süreçte doğdu. Yetişkinlere yönelik LINK-UPS adlı ikinci projemizin de Avrupa Birliği’nden fonlanmaya hak kazandığını da belirtmek isterim” diye konuştu.
Sivil toplumdan güçlü destek
SEYMM Projesi kapsamında Portekiz, Bulgaristan ve Türkiye’de uluslararası 7 proje yönetim toplantısı gerçekleştirildi. Eğitim-öğretim hareketliliği kapsamında yine partner ülkelerde üç uluslararası eğitim toplantısı ile etkinlikler dizisi gerçekleştirildi. Projeye ortak kuruluşlara destek vermek üzere yerel yönetim ve sivil toplumdan çok sayıda kuruluşla işbirliği yapıldı. Çok sayıda özel ve kamu kuruluşu, sivil toplum örgütü, medya temsilcileri, alan uzmanı proje danışma kurulunda yer aldı ve  projeye destek verdi.
SEYMM Projesi ile kamunun veya toplumun faydalanacağı sorunlu bir alana yönelik çözüm üretmek isteyen gençler bu platform sayesinde sosyal girişimcilik ve topluluk medyası eğitimini ücretsiz bir şekilde alarak kendi girişimini başlatması ve bu sorunlara çözüm arama imkanı bulması hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum