Genç Sürdürülebilirlik Elçileri projelerini sundu

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle, ESİAD İzmir AB Bilgi Merkezi ve İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı, İZDOĞA, İzmir Planlama Ajansı, SÜGEP Academy iş birliğinde düzenlenen Sürdürülebilirlik Elçileri Programının üçüncüsü tamamlandı. Genç Elçiler, Demo Day etkinliğinde sürdürülebilirlik projelerini sundu.

Genç Sürdürülebilirlik Elçileri projelerini sundu

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle, ESİAD İzmir AB Bilgi Merkezi ve İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı, İZDOĞA, İzmir Planlama Ajansı, SÜGEP Academy iş birliğinde düzenlenen Sürdürülebilirlik Elçileri Programının üçüncüsü tamamlandı. Genç Elçiler, Demo Day etkinliğinde sürdürülebilirlik projelerini sundu.

Genç Sürdürülebilirlik Elçileri projelerini sundu
30 Ocak 2023 - 12:01

Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda gerçekleşen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı (SKGA) Genel Koordinatörü Ruhisu Can Al’ın açılış konuşmalarını yaptıkları etkinlikte, ESİAD üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, iş insanları ve STK temsilcileri hazır bulundu.
 
 İlk 3 projeye ödül
Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan gençlerin hazırladıkları projelerde birinciliği Nem-İZ, ikinciliği Telve-İZ, üçüncülüğü ise Sürdürülebilir-İZ adlı takımlar aldı. Etkinlikte programa katılan tüm ekiplere sertifika verildi.
 
Zorlu: Gelecek nesilleri düşünen uygulamaların savunucusu olacaklar
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle İzmir AB Bilgi Merkezi olarak ilk kez 2021’de başlattıkları proje ile toplam 189 sürdürülebilirlik elçisinin olduğunu söyledi. Programa katılan gençlerin, dünyamızın geleceği için kafa yormaya, proje geliştirmeye, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya devretmek için çalışmayı sürdüreceklerine inandıklarını belirten Zorlu, “sürdürülebilirlik tüm dünyayı ilgilendiren, küresel düzeyde sorumluluk üstlenilmesi gereken bir konu. Bu konuda ortaya konan çabalar tartışmasız sürdürülebilir bir dünya ve toplumlar adına son derece cesaret verici. Ancak kritik eşik, düşünce biçimlerinde, bakış açılarında yaşanması gereken ciddi değişimler. Sürdürülebilirlik kavramını merkeze alan bakış açılarının yaygınlaşması ve toplumların ortak paydası haline gelmesi gerekiyor. Gençlerin, ‘sür elçileri’ olarak değişimin öncüleri olacağınıza inanıyoruz. Dünya kaynaklarının hızla tükenmesine neden olan, ‘kirleten öder’, ‘al-kullan-at’ gibi anlayışlar yerine, gelecek nesilleri düşünen uygulamaların savunucusu olacağınıza inanıyoruz. Program kapsamında alınan eğitimler sonunda ortaya çıkardığınız projelerin birbirinden kıymetli olduğuna eminim” diye konuştu.
 
Soyer: Projeler, daha iyi bir dünyanın kurulmasına fırsat verecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Tunç Soyer de projelerin daha iyi bir dünya kurulmasına fırsat vereceğine inandığını söyledi.  Bu programla bir modelin ortaya çıkmaya başladığını vurgulayan Başkan Soyer, "hepinizi tebrik ediyorum. Sürdürülebilirlik geçmiş ve gelecek arasındaki adalettir. Geçmişle gelecek arasındaki adalet ne kadar sağlam temellere oturursa o kadar mutluluk ve huzur veriyor. Yapılan çalışmalar, ortaya çıkan projeler inanıyorum daha iyi bir dünyanın kurulmasına fırsat verecektir. Yolunuz açık olsun. Diliyorum ki başka bir dünyanın kurulmasında sizlerin izi olsun" dedi.
 
Al: Çok önemli bir iz olacak
İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı (SKGA) Genel Koordinatörü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ruhisu Can Al, "Tunç Başkanımız İzmir'in dirençli, yeşil ve sürdürülebilir bir kent olması adına büyük bir liderlik sergiliyor. Kentimizin iş dünyası da dönüşüme kayıtsız kalmıyor. Genç Sürdürülebilirlik Elçileri Programı başka bir Türkiye için bıraktığımız önemli bir iz olacak" diye konuştu.
 
Landrut: Proje sayesinde genç fikirler ortaya çıkıyor
İzmir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da Sürdürülebilirlik Elçileri Programına destek olduklarını hatırlatarak, genç fikirlerin ortaya çıkması adına son derece yararlı bir proje olduğunu vurguladı.
 
Staj ve iş olanağı
Sürdürülebilirlik Elçileri Programı'nın üçüncüsünde genç elçiler, bir ay staj olanağı da bulacak. Gençler, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde, özel sektörde ve ilçe belediyelerinde sürdürülebilirlik çalışmaları yürütecek. Genç Sürdürülebilirlik Elçileri Programı'nın önceki iki döneminde yer alan 120 genç elçi, hem sürdürülebilirlik alanında kariyer planlaması yapma imkanı buldu hem de bu alanda istihdam olanağı yakaladı. Elçilerin ortaya çıkardığı yenilikçi, döngüsel, sürdürülebilir projeler, İzmir'de yatırımcı ekosistemiyle de buluşarak uygulanma aşamasına geldi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum