Gaziemir’de Şehitlere Büyük Saygısızlık!

İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde şehitlerimizin isimlerini taşıyan parklarda skandal görüntüler ortaya çıktı. 

Gaziemir’de Şehitlere Büyük Saygısızlık!

İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde şehitlerimizin isimlerini taşıyan parklarda skandal görüntüler ortaya çıktı. 

Gaziemir’de Şehitlere Büyük Saygısızlık!
29 Ekim 2019 - 10:24

Vatandaşların ihbarları üzerine gittiğimiz şehit isimlerini taşıyan parklarda, şehitlerin anısına ve adına dikilmiş olan tabelaların kullanılmaz halde olduğu, bazılarının kasıtlı olarak tahrip edildiğini tespit ettik. Parkların çevresinde oturan vatandaşlar, şehitler adına park yapan Gaziemir Belediyesi’nin hem parkları, hem de şehitlerin anılarını koruyamadığını belirttiler.
İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde,erör operasyonlarında hayatlarını kaybeden şehitler için geçmiş dönemde çeşitle semtlerdeki parklara şehitlerimizin adları verildi. Şehitlerin adlarını taşıyan parkların ortasına ise, şehidimiz adı, fotoğrafı ve şehitliklerinin kısa anlatımını olan tabelalar kondu.
Haber merkezine gelen, ‘Gaziemir’de şehitlerimize saygısızlık yapılıyor’ ihbarı üzerine, ekip olarak gittiğimiz parkların içler acısı haline tanık olduk. Şehitlerin adlarını taşıyan parklardaki tabelalar eskimiş, çoğu yıpranmış ve bazılarının fotoğrafı ise kasıtlı olarak tahrip edilmişti.
Şehit isimlerini taşıyan parklardaki bu durumu haber amaçlı tespit edip, fotoğraflarken parkın yakınında oturan vatandaşların da sert tepkilerine tanık olduk. Vatandaşlar, Gaziemir Belediyesi’nin parklara şehitlerin ismini verdiğini ama şehitlere saygısızlık yaptığını öfkeyle dile getiren vatandaşlar, “Buraya şehitlerin ismini veriyorsanız, bu parkı da, şehidin anısını da korumak, kollamak zorundasınız. Zarar görmesine engel olamıyorsanız da, zarar görmüş haline seyirci gibi kalamazsınız” dediler.
 aziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı, şehitlere karşı duyarsızlıkla suçlayan Gaziemirlilerin öfkesi bununla da kalmadı. Gaziemirliler, “29 Ekim’de büyük coşku içinde Cumhuriyet Bayramı’nın kutlama hazırlıkları, provaları yapan Başkan Arda, önce o cumhuriyet için gözünü kırpmadan canını veren şehitlere nasıl sahip çıkılacağını öğrensin” dediler.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum