Fashion Prime’da “Kumaş” şöleni

Fashion Prime’da “Kumaş” şöleni

Fashion Prime’da “Kumaş” şöleni
11 Eylül 2019 - 11:15

Hazır Giyim sektörünün buluşma noktası olan ve profesyonellerin merakla takip ettiği fuarların başında gelen Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’nın üçüncüsü, kapılarını açtı. Fuar kapsamında gerçekleşen, birbirinden özel kumaşlardan hazırlanan tasarımların yer aldığı defileler, ünlü mankenleri ağırladı. Kumaşların dansı, sektör profesyonellerinden de tam not aldı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından üçüncüsü düzenlenen Fashion Prime - Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gerçekleştirdi. Üç gün boyunca Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi fuarizmir’de düzenlenen Fashion Prime, sektörün önde gelen katılımcılarıyla hem Türkiye hem de dünyadan gelen profesyonelleri buluşturdu. Bir önceki fuara göre katılımcı sayısını büyük bir oranda artıran Fashion Prime, 107 olan sayıyı 148’e çıkardı. İzmir başta olmak üzere İstanbul, Bursa ile Uşak ve Kosova’dan katılımcılar profesyonellerle buluştu. İlk kez oluşturulan, dev firmaların yer aldığı Manufacturing (Tekstil Üreticileri) Alanı ilgiyle karşılanırken, birbirinden özel kumaşlardan oluşturulan kıyafetlerin defileleri renkli görüntülere sahne oldu.  

Genç tasarımcılardan profesyonel defile
Defilelerin ilki, katılımcılarının karakalem ve renkli tasarımlarını hayata geçirdiği “Atölye İzmir” Moda Okulu tarafından düzenlendi. 15 genç tasarımcının; beyaz, kırmızı, siyah, mavi ve pastel tonlarda kumaşlarla hazırladıkları tasarımlar podyumda görücüye çıktı. Günün ikinci defilesini ise Dessi firması gerçekleştirdi. Ünlü mankenler Tuğba Melis Türk ve Açelya Kartal başta olmak üzere birçok manken 30 tasarımı izleyenlere sundu. 

Karma defile 30 katılımcı buluşturdu
Kumaşların dansı, Fashion Prime’ın ikinci gününde de devam etti. Katılımcılardan Sürpriz Kumaş, hazırladığı koleksiyonu fuarda sergiledi. Defilede ünlü manken Sema Şimşek de melek kanatları olan beyaz bir elbiseyle göz doldurdu. Fuarın dördüncü defilesinde ise, 30 katılımcı firmanın birbirinden özel tasarımları podyumu süsledi. Sektör profesyonelleri, katılımcıların tasarımlarını ve kumaşlarını manken üzerinde görme fırsatı elde etti. Ünlü mankenler Deniz Pulaş ile Sema Şimşek de taşıdıkları elbiselerle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.  

Dikişsiz, pratik kumaşlar
Rengarenk kumaşların usta ellerde şekillenmesiyle ortaya çıkan tasarımların podyumda yer aldığı defilelerin yanında etkinlikler de profesyonellerle buluştu. B Holü Fuaye Alanı’nda düzenlenen “Sadece Kumaş” gösterisi, dikişsiz kumaşlarla ortaya çıkabilecek tasarımları gözler önüne serdi. Alanında eğitimli dikiş ustası Esra Şahin;  sadece kumaştan, dikişsiz  ve pratik giysi örneklerini manken üzerinde sergiledi. Şahin, “Bütün kadınların yaratılışında hem şık hem de farklı olmak vardır. Bu yüzden günü kurtarmak ya da farklılık yaratmak adına bazı girişimlerde bulunabiliyoruz bazen. Alternatif denemeleri sizlere gösteriyoruz. Dikişsiz, düğümleme yöntemiyle giysiler oluşturuyoruz” dedi.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum