Ev Yemeklerinin Adresi "Sefertası Lokantası"

Sefertası Lokantası denilince akıllara samimiyet, güler yüz ve harika ev yemekleri gelir. Çiğdem Çelik’in her detayına özenle ve sevgi ile dokunduğu Sefertası Lokantasının yemekleri de çok özel ve çok özenle yapılıyor.

Ev Yemeklerinin Adresi "Sefertası Lokantası"

Sefertası Lokantası denilince akıllara samimiyet, güler yüz ve harika ev yemekleri gelir. Çiğdem Çelik’in her detayına özenle ve sevgi ile dokunduğu Sefertası Lokantasının yemekleri de çok özel ve çok özenle yapılıyor.

Ev Yemeklerinin Adresi
12 Kasım 2021 - 15:50

On Altı yıldır gönülleri fetheden Sefertası Lokantasının sahibi Çiğdem Çelik, Sefertası müşterilerini kendi ailesinden ayırmıyor. Sevgi ve baharatlar birleştiğinde daha ilk tadımda gönlünüze taht kuran Sefertasının isminin de bir hikayesi var.

Çiğdem Hanım hemşirelik yaptığı zamanlarda kendi yaptığı ev yemeklerini sefertası ile iş yerine getirdiğini, lokantanın çıkış noktasının buraya dayandığını söyledi, “Benim midem çok hassastır, dışarıdan yemek yiyemiyorum ve sanırım biraz garanticiyim, nerede nasıl yapıldığını görmek istiyorum. Daha önceki iş hayatımda da yemeklerimi hep evden sefertası ile götürmüşümdür. Ben sürekli yemeklerimi evden sefertası ile götürdüğüm için lakabım ‘sefertaslı’ oldu. Ben de eğer bir gün kendime ait bir yer açarsam ismini mutlaka Sefertası koyacağım dedim.” Dedi.

Sefertası Lokantası her mevsimin sebzelerine özel olarak her gün uyumlu bir menü ortaya çıkarıyor. Kendi yaptığı yemekleri yine güler yüz ile misafirlerine kendisi ikram ediyor. Fakat her işin güzel olmasını sağlayan işini sevmektir. Çiğdem Hanım işini tutkuyla ve son derece özenle yapıyor bu da Sefertasını vazgeçilmez bir hale getiriyor:

“Çok sıradan olacak belki ama işimi çok severek yapıyorum. Sevgi ile yapılan her şey güzel olur ama sırf sevgi yetmez, fazlaca emek lazım.  İlk önceliğim mevsiminde malzemeler olması. Ben turfanda olan hiçbir şeyi kendi evimin mutfağında da Sefertası’nda da kullanmıyorum. Tercihim her zaman malzemelerimi zamanında alıp doğru zamanda pişirmek. Pişirme işlemini özellikle kendim yaptığım gibi servisi de kendim yapıyorum. Müşterilerime her zaman sağlıklı ve taze yemekler sunmaya özen gösteriyorum.”

Çiğdem Hanım ev yemeklerinin lezzetini herkesin tatmasını istiyor ve bunun için de Sefertası Lokantası’nda askıda yemek uygulamasına çok önem veriyor. Her sabah yemeklerini hazırlarken önce kendisi askıya yemekler bırakıyor ve müşterilerini de buna teşvik etmek istiyor,  “Tüm etkinliklerimin içinde en mutlu olduğum ise ‘Askıda Yemek’ uygulaması. Biz işletme olarak askıya her gün on beş adet yemek koyuyoruz. Bunu duyurduğumuz bir panomuz var, paylaşmanın etkileşimi farklı oluyor. Buraya gelenler bu uygulamamızı gördüklerinde çok beğenerek askıya yemek bırakmak istiyorlar.”dedi.

Sefertası Lokantası sadece karnınızı değil aynı zamanda üreten kadınları da destekleyerek ruhu da doyuruyor. İzmir’de mutlaka yolunuzu düşürmeniz gereken bir yer Sefertası, lezzetli yemekleri tatma fırsatını kesinlikle kaçırmamalısınız.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum