EÜ, YÖK Anadolu Projesinde 12 Kıdemli Üniversiteden biri oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde müjdesini verdiği “YÖK Anadolu Projesi”nin tanıtım toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşti.

EÜ, YÖK Anadolu Projesinde 12 Kıdemli Üniversiteden biri oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde müjdesini verdiği “YÖK Anadolu Projesi”nin tanıtım toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşti.

EÜ, YÖK Anadolu Projesinde 12 Kıdemli Üniversiteden biri oldu
05 Şubat 2021 - 09:35

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, devlet protokolü ve projede yer alan üniversitelerin rektörleri katıldı. Anadolu'daki yeni gelişen üniversiteleri, kıdemli üniversitelerle eşleştirerek; gelişmiş üniversitelerin altyapısını, yetişmiş akademik kadrosunu ve birikimini genç üniversitelerle paylaşacağı projede Ege Üniversitesi de kıdemli üniversiteler arasında yer aldı. EÜ, Bitlis Eren Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi ile eşleşti.

Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan YÖK Anadolu Projesi’nde yer almaktan büyük onur ve gurur duyduklarını belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Öncelikle bu önemli projenin mimarı YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkür ediyorum. Bu proje, yükseköğretim tarihi açısından oldukça değerli. ‘Kıdemli Üniversite’ olarak bizler, bu projenin paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Projenin ilk açıklandığı andan itibaren büyük bir heyecanla hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Ege Üniversitesinin 65 yıllık birikimini, eşleştiğimiz Bitlis Eren Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesine aktarmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız’’ dedi.

   “EÜ olarak üzerimize düşen sorumluğunun bilinciyle hareket ediyoruz”

Türk Milletinin birlik ve beraberlik duygusunun güçlü olduğunun altını çizen Rektör Budak, “YÖK tarafından hazırlanan ve yükseköğretim tarihinde yeni bir sayfa açacak olan YÖK Anadolu Projesi, üniversitelerimizdeki birlik ve beraberliğin en önemli örneklerinden biri olacak. Ülkemizin ekonomik ve toplumsal gelişiminin en önemli unsurlarından birisi, bilimsel ve teknolojik alanda yaşanan ilerlemelerdir. Bu noktada bizlere yani üniversitelere önemli sorumluluklar düşmektedir. Bizler, Ege Üniversitesi olarak üzerimize düşen sorumluğunun bilinciyle hareket ediyor, ürettiğimiz bilgiyi ülkemizin ve bölgemizin gelişimi için kullanıyoruz. Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen ve bilimin gelişmesine önemli katkılar sunacak bu projenin paydaşı olmaktan gurur duyuyoruz’’ diye konuştu.

Ege Üniversitesinin, bu kutsal görevin paydaşı olmasına olanak tanıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkür eden Rektör Budak, “YÖK Anadolu Projesinde genç üniversitelerimize destek verecek 12 Kıdemli Üniversiteden biri olarak yer almak bizim için oldukça önemli. Ege Üniversitesi olarak, Bitlis Eren ile Iğdır Üniversitesi ile eşleştik. Sağlık Bilimleri, Edebiyat, Mühendislik ve Hemşirelik alanlarında, ilgili Fakültelerimizin akademik birikimini genç üniversitelerimize aktararak, bu üniversitelerimizin gelişimlerine destek olacağız. Bu görev, ülkemize olan borcumuz ve bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz’’ dedi.

YÖK Anadolu Projesi

YÖK Anadolu Projesi, yeni kurulan veya gelişmekte olan genç üniversitelerin, belirlenen alanlarda gelişimini desteklemek amacıyla alt yapı, donanım ve akademik insan gücü bakımından nispeten daha gelişmiş kıdemli üniversitelerin eşleştirilmesini içeriyor. YÖK Anadolu Projesi ile genç üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin kıdemli üniversitelerin eğitim programlarında verilen derslerden yararlanması sağlanacak. Eşleşen üniversitelerin eğitim ve öğretim, araştırma altyapıları ve kütüphane imkânlarının karşılıklı olarak kullanılması kapsayan projede ayrıca eşleşen üniversiteler belirleyecekleri alanlarda ortak yayın ve projeleri yürütebilecek.

EÜ, proje kapsamında Bitlis Eren Üniversitesine Beslenme ve Diyetetik, Iğdır Üniversitesine ise; İngiliz Dili ve Edebiyatı, Havacılık Yönetimi, İnşaat Mühendisliği ve Hemşirelik gibi alanlarda destek olacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum