EÜ ve Emniyet trafik sorunu için el ele verdi

Ege Üniversitesi ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, insanların hayatını kolaylaştırması hedeflenen bir dizi proje geliştirmek için işbirliği anlaşması imzaladı. İlk olarak kentteki trafik sorununun çözümü hedeflenirken, ağız ve diş sağlığı eğitimleri de hayata geçirilecek.

EÜ ve Emniyet trafik sorunu için el ele verdi

Ege Üniversitesi ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, insanların hayatını kolaylaştırması hedeflenen bir dizi proje geliştirmek için işbirliği anlaşması imzaladı. İlk olarak kentteki trafik sorununun çözümü hedeflenirken, ağız ve diş sağlığı eğitimleri de hayata geçirilecek.

EÜ ve Emniyet trafik sorunu için el ele verdi
18 Kasım 2022 - 12:34

Ege Üniversitesi, 67 yıllık bilgi ve deneyimini paylaşarak,  toplumun hizmetine sunmaya devam ediyor. Kentteki ve bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliklerini sürdüren Ege Üniversitesi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile iki önemli protokole imza attı. "Trafik Kaynaklı Sorunların Çözümü” ile “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi” konularını kapsayan anlaşmalar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne tarafından imzalandı. EÜ Senato Salonu’ndaki törene EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç da katıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “İzmir gibi büyükşehirlerde nüfus ve araç sayısının artması pek çok problemi beraberinde getirdi. Bu problemlerin başında gelen trafik, enerji tüketimi ile dışa bağımlılığı artırıyor, işgücü ve zaman kaybına neden oluyor. Diğer olumsuzluk kazalar. Trafik kazaları sonucu her gün vatandaşlarımız hayatını kaybediyor, yaralanıyor. Ege Üniversitesi olarak toplumsal problemlere de hassasiyet gösteriyor ve bu problemlerin çözümünde çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hareket ediyoruz.  Bu bilinçle sık sık yeni iş birlikleri geliştirmeye ve araştırmalar yapmaya devam ediyoruz” dedi.
 
“Trafik sorununa bilimsel çözümler arayacağız”
İşbirlikleri hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Budak, “Protokollerimiz, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanacak iş birliklerini içeriyor. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile ‘Trafik Kaynaklı Sorunların Çözümü’ne yönelik iş birliğinde; Ulaştırma Anabilim dalımızda bulunan ulaşım planlaması ve trafik mühendisliği laboratuvarlarını kuran, uluslararası tecrübeye sahip Doç. Dr. Yalçın Alver ve ekibi,  ulaşım ve trafik kaynaklı sorunlara;  İl Emniyet Müdürlüğü’nün sahadaki tecrübesi ve yol göstericiliği ile bilimsel yöntemlerle çözümler üretmeyi hedefliyor. Amacımız, trafik sıkışıklığı problemlerine çözümler üretmek ve trafik kazalarının sebeplerini ortaya çıkararak çözüm önerileri sunmak. Diş Hekimliği Fakültemiz ve İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü arasında geliştirilecek Ağız- Diş Sağlığı Eğitimi iş birliği projesinde ise Fakültemizin öğretim üyelerinin yürütücülüğü ve danışmanlığında, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeline yönelik olarak ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalığı artıracak eğitim ve seminerler düzenlenecek.  Ayrıca toplumsal barış ve huzur için gece gündüz demeden çalışan çevik kuvvet personelimize Diş Hekimliği Fakültemizde randevu konusunda öncelik tanınacak. Yürütülecek işbirliği projelerinin hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
 
“EÜ ile iş birliğimizi genişleteceğiz”        
İşbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, “Şahsım ve teşkilatım adına Ege Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum. Haziran ayında Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile bir proje başlattık. Bu projede elde ettiğimiz değerli görsel tasarımlar, Emniyet Genel Müdürlüğümüze gönderildi., Türkiye genelinde trafiğin akışı ve yaya kazalarının engellenmesiyle ilgili kamu spotu ve  reklam panolarında kullanılmaya başlanacak. Sonra ikinci ana sorun olan büyük şehirlerdeki trafik sıkışıklığı sorununu çözüp, kazaları azaltabilmek için  EÜ Mühendislik Fakültesi ile protokol imzalıyoruz. Hem Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç'a hem de hocalarımıza teşekkür ediyorum. Diş Hekimliği Fakültesi ile çevik kuvvetteki genç arkadaşlarımızın kendi sağlıklarını koruma alışkanlığı elde etmeleri amacıyla koruyucu ve denetleyici proje gerçekleştireceğiz. Bu projeyi diğer birimlerimize de genişleteceğiz. Projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Dostluk maçı yapıldı
Konuşmaların ardından her iki protokol imza altına alınarak resmiyet kazandı.  Protokol İmza Töreninin ardından Ege Masterlar Futbol Takımı ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Futbol Takımı arasında Ege Üniversitesi Çim Sahası’nda maç yapıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin de forma giydiği maçta dostluk kazandı.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum