EÜ’de “4. Uluslararası Mühendislik Eğitiminde Öğretim Teknolojileri Sempozyumu”

Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde “4. Uluslararası Mühendislik Eğitiminde Öğretim Teknolojileri Sempozyumu” hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

EÜ’de “4. Uluslararası Mühendislik Eğitiminde Öğretim Teknolojileri Sempozyumu”

Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde “4. Uluslararası Mühendislik Eğitiminde Öğretim Teknolojileri Sempozyumu” hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

EÜ’de “4. Uluslararası Mühendislik Eğitiminde Öğretim Teknolojileri Sempozyumu”
17 Şubat 2022 - 10:11

 Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen CHET Projesi’nin yaygınlaştırma etkinliği olarak düzenlenen sempozyumun eş başkanlıklarını EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Özge Andiç Çakır ve Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar yaptı.

Programa,  EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenay Şanlıer’ın yanı sıra davetli konuşmacı olarak Çankaya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Bölümü Uzmanı Bevran Alhas Rosas, National University of Ireland öğretim üyesi Prof Dr. Kathryn Cormican, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Özge Andiç Çakır “Günümüz teknoloji odaklı küresel yükseköğretim ekosisteminde bilgi ve iletişim teknolojilerine olan yoğun talep sayesinde eğitim ortamları ve yükseköğretim kurumları çeşitlenmektedir. Ancak günümüzde bilgiye daha kolay erişim ile genç neslin öğrenme becerileri değişmiş, görselleştirilmiş öğrenmeye ilgileri artmış ve dikkat süreleri kısalmıştır. Ek olarak, yaşanan pandemi, eğitimcileri yükseköğretimde yeni bilgi transfer teknikleri aramaya yönlendirdi ve bu da uzaktan eğitimde ortaya çıkan araştırmalara yol açtı. Tüm bu değişiklikler, eğitim programlarının, içeriklerinin yenilenmesini ve öğretim teknolojilerinin yükseköğretimin ayrılmaz bir parçası haline getirilmesini kaçınılmaz kılmıştır. Mühendislik eğitiminin kalitesini etkileyen en önemli faktörlerden biri mühendislik öğretim üyelerinin derslerinde öğretim yöntem ve teknolojilerini etkin bir şekilde kullanabilmeleridir. Bu nedenle, Mühendislik Eğitiminde Öğretim Teknolojileri Sempozyumu'nun en önemli amacı, yetkin mühendisler yetiştirmek için öğretim teknolojilerindeki son gelişmeleri paylaşmak, tartışmak ve uygulamak için bir girişim sağlamaktır” dedi.

“Mühendislik eğitiminde yeni yaklaşımlar tartışıldı”

Sempozyum hakkında konuşan Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Üniversitelerin eğitim araştırması üzerinde durmalarının mühendislik eğitiminde önemli bir değişikliğe yol açtığı aşikardır. Bu bağlamda yetkin mühendisler yetiştirmek için mühendislik eğitimindeki son bulguların ve teknolojilerin tartışılması bir gereklilik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple Mühendislik Eğitiminde Öğretim Teknolojileri Sempozyumu dizisinin 4’üncüsünde  mühendislik eğitiminde yeni yaklaşımlar, öğrencilerin akademik başarı durumları, mühendislik eğitiminde yaratıcılık ve pandemi sürecinde uzaktan eğitim gibi konuları farklı ülkelerden ve farklı üniversitelerden katılım sağlayan katılımcılarla tartıştık” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum