EÜ’de “10. Bilim Haftası” başladı

EÜ’de “10. Bilim Haftası” başladı

EÜ’de “10. Bilim Haftası” başladı
27 Nisan 2019 - 13:42

Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Bilim Haftası” etkinliklerinin 10.'su başladı. EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Otopark Alanı’nda meraklılarına kapılarını açan “Bilim Haftası” stantları 7-14 yaş grubu çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.
Bilimi özellikle ilköğretim çağındaki çocuklara sevdirmek ve bilimsel yaklaşımı benimsemiş genç nesiller yetiştirmenin önemini vurgulamak amacı taşıyan EÜ Bilim Haftası’nda, bilim insanları ile öğrenciler; deneyler, bilimsel sergiler, sunumlar, üniversite içi gezilerle bir araya geldi. Etkinlikte,  Ege Üniversitesinin farklı birimleri, çocuklara ve gençlere tanıtıldı.
EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Tanıtım-Farkındalık Birimi Uzmanı Duygu Hacıoğlu, "Bu yıl Ege Üniversitesi olarak 'Bilim Haftası' etkinliğinin onuncusunu düzenliyoruz.7-14 yaş grubu çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla üniversitemizin çeşitli birimlerinin stantlarının yer aldığı bu etkinliği organize ediyoruz. İzmir ilinden ve çevre ilçelerden çok fazla okul, kampüsümüzü ziyaret etmeyi talep ediyor ve etkinliğimize katılım gösteriyorlar. Bu etkinlik kapsamında Botanik Bahçesi Herbaryum Uygulama Araştırma Merkezi, Tabiat Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi ve Laboratuvar Hayvanları Uygulama Araştırma Merkezi'ne randevu usulü ile özel geziler düzenliyoruz. Okullar arayıp randevu alıp çocukları getiriyorlar, sonrasında ise etkinlik alanındaki stantları geziyorlar. İki gün boyunca stantlar açık olacak ve tüm ziyaretçiler gelip görebilirler" dedi.
“ Hem devlet hem de özel okulların öğrencilerini kaynaştırıyor”
‘Bilim Haftası’ etkinliğine katılım gösteren velilerden Birsel Dinç ve Şule Kayıt, “Biz okulumuzun halkla ilişkiler bölümü aracılığı ile bu etkinliğe katılım sağladık. Daha önceki yıllarda da bu üniversitedeki etkinlikleri takip etmiştik. Çünkü öğrencilerimize yararı olacağına inanıyoruz ve onları bilimle tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Özellikle Botanik Bahçe öğrenciler tarafından sevip biliniyor ve onların önemli bilgiler aldığı bir yer olduğu için tercih ediyoruz. Buraya hem devlet okulları hem de özel okulların geliyor olması da öğrencilerimizin kaynaşması yeni ilişkiler kurması açısından son derece önemli ” diye konuştu.
Bilim Haftası stantlarını öğrencileriyle dolaşan öğretmen Merve Solak, “Öğrencilerim en çok Ziraat Fakültesi standını sevdiler, çünkü orada tohumun yetişmesi için nelerin gerekli olduğu ile ilgili bilgiler aldık ve bitki ekimi gerçekleştirdik. Ayrıca taşlar ve kayaçlarla ilgili de önemli bilgiler verildi. Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü standını dolaşmak da öğrencilerim için çok keyifli idi. Orada da farklı toplumların kullanmış olduğu güzel şapka örneklerini gördük. Tabiat Tarihi Müzesi ziyaretimizde ise fosillerle ilgili çok değerli bilgiler verildi. Bugün burada olmak öğrencilerim ve benim için çok faydalı oldu etkinliği gerçekleştirenlere teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
Botanik Bahçesi Herbaryum ve Araştırma Merkezi’ni dolaşan öğrencilerin velileri ise burada çalışan personelin yakın ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Çocuklarının eğlenceli bir yolla doğayı sevmeleri için fırsat sunulduğunu belirten veliler; çocuklarının çiçek, ağaç polenleri ve dökülen yapraklarla doğal esans yapmayı öğrendiklerini,  böylece doğanın insanlara sunmuş olduğu güzelliğin farkına vardıklarını belirttiler.
EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Otopark Alanı’nda meraklılarına kapılarını açan “Bilim Haftası” stantları iki gün boyunca tüm öğrencilere açık olacak.  “Bilim Haftası” etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi, Botanik Bahçesi Herbaryum Uygulama Araştırma Merkezi, Laboratuvar Hayvanları Uygulama Araştırma Merkezi ve Merkezi Test Analiz Laboratuvarı’nı geziyorlar.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum