“EÜ, Araştırma Üniversitesi olmayı hak ediyor”

Ege Üniversitesi’nde ulusal ve uluslararası üniversitelerden akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen programda konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi, tüm akademik birimleri ve nitelikli akademik kadrosuyla, araştırma üniversiteleri arasında yer almayı hak eden bir Üniversite” dedi.

 “EÜ, Araştırma Üniversitesi olmayı hak ediyor”

Ege Üniversitesi’nde ulusal ve uluslararası üniversitelerden akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen programda konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi, tüm akademik birimleri ve nitelikli akademik kadrosuyla, araştırma üniversiteleri arasında yer almayı hak eden bir Üniversite” dedi.

 “EÜ, Araştırma Üniversitesi olmayı hak ediyor”
12 Kasım 2019 - 09:52

Uluslararasılaşma konusunda pilot üniversite olan Ege Üniversitesi, bu yöndeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Ege Üniversitesi(EÜ) Ege Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde; “Hazerfen Uluslararası Fen Matematik ve Mühendislik Bilimleri”, “Hasat II. Uluslararası Tarım ve Ormancılık” ve “Uluslararası İnsani Bilimler ve Eğitim Bilimleri” kongreleri gerçekleştirildi. Etkinliğe EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şemsi Yazıcı’nın yanı sıra ulusal ve uluslararası üniversitelerden birçok akademisyenkatıldı.
Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,Ege Üniversitesinin 64 yıllık köklü tarihi boyunca bilime sunduğu katkılar ve işdünyasına kazandırdığı mezunlarla adından daima övgüyle ettirdiğini söyledi.Rektör Budak, “Üniversitemiz, çeşitli bilimsel etkinlikler aracılığıyla akademik camianın değerliisimlerini bir araya getirmeye büyük özen göstererek bilimin ilerlemesinde daima öncüve aktif bir rol üstlenmiştir. Ülkemizin en köklü eğitim kurumları arasında yer alan birÜniversitenin yönetimi olarak, bizlere de bu konuda çok ciddi sorumluluklar düşüyor.Bu nedenle Üniversitemizin bugüne dek ulaştığı konumu korumak ve ileri taşımakamacıyla Üniversitemizin güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini analiz ettik.Üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği konuma taşımak üzere yoğun birçalışma süreci başlattık. Üniversitemizde başlattığımız akademik seferberlik ileakademisyen ve öğrencilerimize sunduğumuz imkanları genişlettik. Ege Üniversitesi,tüm akademik birimleri ve nitelikli akademik kadrosuyla, araştırma üniversiteleriarasında yer almayı hak eden bir Üniversite. Bizler de bu hedefimize doğru eminadımlarla ilerliyoruz. Biliyoruz ki, hedefimize ulaşmanın ön koşulu, Üniversitemizde gerçekleştirilen bilimsel çalışmaları hem niteliksel hem niceliksel anlamda artırmak. Bunedenle, akademisyen ve öğrencilerimizin bilgiye daha rahat erişmelerini, bilimselçalışmalarını daha şeffaf bir şekilde yürütmelerini sağlayacak uygulamalar hayata geçirdik” diye konuştu.
Prof. Dr. Budak,“Bugün bilim camiasının farklı dallarından değerli isimleri Üniversitemizde biraraya getiren bu kongre organizasyon, Araştırma Üniversitesi olma hedefimizdoğrultusunda bizler için çok değerli. Ege Meslek Yüksek Okulumuz ev sahipliğindedüzenlenen bu etkinliğin üniversitemizin akademik konumuna, ulusal ve uluslararası tanınırlığına önemli katkıları olacağına inanıyorum. Değerli akademisyenlerimizin butür etkinliklerde üstlendiği öncü ve aktif rol sayesinde hedeflerimize başarıylaulaşacağımıza hiç şüphem yok.Kongrenin tüm katılımcılar için başarılı ve verimli geçmesini diliyorum” dedi.
Etkinlikte konuşan Ege Meslek Yüksekokulu  Müdürü Prof. Dr. Şemsi Yazıcı, kongrelerin akademik fonksiyonlarının yanı sıra üniversitelerin,  düzenlenen şehirlerin ve ülkelerin tanıtımına da hizmeti olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yazıcı,  “Ev sahipliği ve akademik destek verilerek katkıda bulunduğumuz bu uluslararası kongre organizasyonuna yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı. Ayrıca Ege Üniversitesinden de yaklaşık olarak 50 akademisyenimizin bildirisi bulunmakta. Kongre organizasyonuna katkı veren bizi bu konuda destekleyen ve teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyorum. Kendisinin belirlediği yolda araştırma üniversitesi olma hedefine bir katkıda biz sağlamak amacıyla bu kongreyi düzenlemiş bulunuyoruz. Ayrıca hasat kongresine destek olan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’ede katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kongremizin eksiksiz ve başarılı geçmesini diliyorum” dedi.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum