EGİAD’dan Gaziantep çıkarması

25 yılı aşan bir tanışıklığa sahip EGİAD ve GAGİAD mevcut iş birliklerinin güçlendirilmesi için Gaziantep’te bir araya geldi. EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği tarafından Gaziantep’te gerçekleştirilen ziyarette iki kurum yetkilileri Kardeş Dernek protokolü imzalayarak kurumlar arasında bir ilke imza attılar.

EGİAD’dan Gaziantep çıkarması

25 yılı aşan bir tanışıklığa sahip EGİAD ve GAGİAD mevcut iş birliklerinin güçlendirilmesi için Gaziantep’te bir araya geldi. EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği tarafından Gaziantep’te gerçekleştirilen ziyarette iki kurum yetkilileri Kardeş Dernek protokolü imzalayarak kurumlar arasında bir ilke imza attılar.

EGİAD’dan Gaziantep çıkarması
18 Ekim 2022 - 09:57

Gaziantep’e gerçekleştirilen iş gezisine, EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Tutum, Eyyüpcan Nadas, Erkan Karacar, Özveri Okay, Arda Yılmaz, Sosyal İlişkiler Komisyon Başkanı İlker Erdiliballı, EGİAD Üyesi Ali Çalık, Mehmet Taylan Tanyer, Alp Çandarlı, Hakan Barbak, Güler Yaşdal, Kadircan Yörük, Yağız Serter, Rahmi Özışık ve EGİAD Basın Danışmanı Ebru Dön katılım gösterdi.

EGİAD ve GAGİAD Kardeş Dernek Oldu

GAGİAD Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Cihan Koçer ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette ilk olarak iki STK üyeleri biraraya geldi. GAGİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede aralarındaki dostluk ilişkilerine dayanarak, yönetim kurulları koordinatörlüğünde Kardeş Dernek ilişkisi kurulması yönünde işbirliğine varılarak önemli bir protokole imza atıldı.

Buna göre,

  • Taraflar, karşılıklı saygı, güven, iş birliği ve eşitlik prensibine dayanarak, ayrıca iki derneğin yürürlükte olan tüzüklerine de uygun olarak iki taraflı ilişkilerini geliştirecekler,
  • İki şehir arasında hem ticari hem kültürel işbirlikleri geliştirecekler,
  • Derneklerin üyeleri arasında ticari işbirliğini arttırıcı faaliyetlere imza atabilecekler,
  • Dernek üyelerinin tanışması ve kaynaşması için çalışmalar yürütebilecekler,
  • Girişimciliğin ve melek yatırımcılığın teşvik edilmesi konusunda çalışmalar yürütebilecekler,
  • Sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm, yeşil enerji, yeşil üretim faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, verimliliğin özendirilmesi faaliyetlerinde ortak hareket edebilecekler,
  • Döngüsel ekonomi konusunda işbirliği ve farkındalık çalışmaları yürütebilecekler,
  • Üretim, hizmetler ve tarım sektörlerinde sektörel işbirliklerinin sağlanması, sektörel sorunların ele alınması ve çözüm önerilerinin sunulmasını sağlayabilecekler,
  • Sanayide dijital dönüşüm, Endüstri 4.0 gibi teknoloji odaklı kalkınma için yatırımların teşvik edilmesi konusunda ortak çalışmalar yapabilecekler,
  • Üyelerin ihracat potansiyellerini ve rekabet gücünü arttırıcı faaliyetlerde bulunacaklar,
  • Tüm sektörlerde dijital olgunluk seviyesinin arttırılması çalışmaları yürütecekler,

Toplantıda bir konuşma yapan EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, ülkenin ve bölgenin kalkınmasında girişimciliğin artırılmasında bugüne kadar Ege Bölgesi’nde önemli faaliyetler yürüten EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin, Gaziantep İş İnsanları Derneği GAGİAD ile bir araya gelerek kurduğu kadim dostluk ile bu çalışmaların iki bölge arasında pekiştirilmesinin mutluluk verici olduğunu dile getirdi. İki dernek arasında yıllardır süregelen dostluk ve dayanışmanın iş birliği ile taçlandığını ifade eden Yelkenbiçer, şehirlerin gelişimi için bu protokollerin çok önemli olduğunu vurguladı. Yelkenbiçer, dernek kuruluş aşaması ve bugüne kadar gerçekleşen önemli projeleri de aktardı. Gaziantep’e büyük bir heyecan ve istekle geldiklerini, şehre ayak bastıkları andan itibaren kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini dile getiren Yelkenbiçer, konumları farklı olsa da EGİAD ile GAGİAD’ın birbirine çok benzediğini ifade ederek, “Atamızın yolunda ilerleyen, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmayı kendine misyon edinmiş iki dernek olarak bu protokolü imzalayacak olmamız bizi çok mutlu ediyor. Bizler GİAD’lar arasında en güçlü dernekler arasındayız. Sizlerin bugüne kadar yaptıklarınızdan çok etkilendik ve artık daha fazlasını birlikte hayata geçireceğimize eminiz. Bu protokol sayesinde artık her iki dernek arasındaki dostluk ve işbirliği kalıcı hale getirildi” dedi.

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, törendeki konuşmasında, uzun zamandır İzmir’le yakın ilişkiler kurduklarını belirterek, şimdi ise bunu işbirliğiyle güçlendireceklerini söyledi.

İmzalanan protokolle Türkiye’nin en önemli GİAD’ları arasında yer alan GAGİAD ile EGİAD arasında yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Koçer, şöyle konuştu: “Gelişen ve değişen dünyada artık tek başına varlığını sürdürebilmek çok mümkün değil. Artık dünyayı iyi incelemeli, gelişmeleri yakından takip etmeli ve olumlu-olumsuz yönlerimizi iyi tespit etmeliyiz. Rekabet ve iş modellerinin hızla değiştiği, iş yaşamının farklı boyutlara taşındığı şu günlerde kendimizi yenilemeliyiz. İşte bu noktada İzmirli dostlarımızla gelerek işbirliğimizi artırma kararı aldık.” Protokol kapsamında çağdaş medeniyetler seviyesine hızla ulaşmaya çalışılacağını belirten Koçer, projenin dernekler ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

Fabrika Ziyaretleri

Daha sonra Gaziantep’in önemli firmaları Pakten Sağlık Ürünleri ile Kara Holding Fabrika’sını ziyaret ederek üretim tesislerini yerinde gören genç iş insanları, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i de makamında ziyaret etti.

EGİAD ve GAGİAD Öncülüğünde Gaziantep ve İzmir’i Ortak Projelerde Buluşturalım

Şahin, İzmir ile Gaziantep arasında özellikle yeşil dönüşüme ilişkin projelere çok sıcak baktığını belirterek, EGİAD ve GAGİAD arasında imzalanan protokolden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. İki dernekten ortak bir sinerji yaratarak iki kente ilişkin sürdürülebilir dönüşüm projeleri geliştirmesini isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Siz STK’lar ve iş dünyası olarak bu değişimi ve dönüşümü başlatın biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sizi takip edip ortak çalışmalarla iki kenti ortak projelerde buluşturalım. Bu vizyon bu salonda var. Yenilenebilir enerjiye kadar güzel çalışmalar bekliyorum. Yeşil dönüşüm, kültür sanat, spora kadar geniş yelpazede ortak çalışmalar yapılmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum