Ege Üniversitesi uluslararası iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor

Ege Üniversitesi uluslararası iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor.  Ege Üniversitesi ile Özbekistan’daki 7 yükseköğretim kurumu arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.

Ege Üniversitesi uluslararası iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor

Ege Üniversitesi uluslararası iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor.  Ege Üniversitesi ile Özbekistan’daki 7 yükseköğretim kurumu arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.

Ege Üniversitesi uluslararası iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor
01 Mart 2021 - 17:00

Çevrimiçi yapılan imza töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhurbaşkanlığı ve YÖK’ün öncülüğünde uygulanan uluslararasılaşma stratejisi kapsamında Özbekistan’daki 7 yükseköğretim kurumu ile işbirliklerine ilişkin çevrimiçi protokol imzaladık. Üniversitemizin üzerinde oldukça yoğunlaştığı ve önem verdiği uluslararasılaşma konusunda bu tür anlaşmalar oldukça önem arz ediyor. Bu bağlamda YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporunda uluslararası değişim programları kapsamında gelen öğrenci ve öğretim elemanı sayısında ikinci sırada yer aldık. Özellikle Orta Asya’da bulunan ve hem tarihsel hem de kültürel bağımız olan bir ülkeyle yaptığımız bu uluslararası anlaşmalar, mahiyetinden dolayı ayrı bir öneme de sahip. Bu protokol ile hem öğrenciler hem de öğretim elemanları karşılıklı olarak, eğitim ve öğretimlerini diğer kurumlarda ücretsiz olarak gerçekleştirecek ve protokol içeriğine bağlı olarak üniversitelerin olanaklarından faydalanabilecek” dedi.

Protokolde toplamda 21 anlaşma yapıldı

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Görevlisi Emre Erzincan ise “Yedi anlaşma kurum bazında genel protokol olmak üzere ve 14 anlaşma ise fakülte bazında protokol olmak üzere toplamda 21 anlaşma için bu imza töreni gerçekleştirildi. İkili iş birliği protokoller; üniversiteler arasında coğrafya fark etmeksizin imzalanan, mali olarak ayrıca bir protokol yapılmadıkça, belirli bir finansal destek içermeyen karşılıklı iyi niyet ve dostluk anlaşmalarıdır.  Özellikle fakülte ve enstitü düzeyinde özel maddeler eklenerek yapılan anlaşmalar, karşılıklı öğrenci ve öğretim elamanı hareketliliği anlamında daha kapsamlı anlaşmalardır. Bu sayede bir programa bağlı kalmaksızın üniversitelerin karşılıklı olarak hem teorik hem de pratik çalışmalarına olanak sağlanıyor. Kısa veya uzun dönemli öğrenci veya öğretim elemanı değişimlerinde, laboratuvar, kütüphane, tez çalışması gibi akademik faaliyetlerde etkin olarak kullanılabilen bu anlaşmalar, ayrıca çift diploma gibi daha da kapsamlı ve önemli iş birlikleri için önemli öncül anlaşmalar olarak da değerlendirilebilir” dedi.

 

İmza törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayönü,  Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Önder, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yaşa, Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdür Prof. Dr. Nadim Macit ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Görevlisi Emre Erzincan ile Özbekistan’daki 7 yükseköğretim kurumu temsilcileri katıldı.

İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında,  Ege Üniversitesinin; Hemşirelik, Mühendislik, Edebiyat, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen ve Çeşme Turizm fakülteleri ve  Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ile Andijan Devlet Tıp Üniversitesi, Andijan Tarım ve Tarım Teknolojileri Enstitüsü, Fergana Devlet Üniversitesi, Semerkant Üniversitesi, Namangan Teknoloji ve Mühendislik Üniversitesi, Taşkent Devlet Doğu Çalışmaları Üniversitesi ve Taşkent Eczacılık Enstitüsü  arasında hem teorik hem de pratik çalışmalara olanak sağlanacak.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum