"Didem Madak" adı Menemen'de yaşayacak

Menemen Belediyesi Atatürk Çocukları Didem Madak Halk Kütüphanesi, Menemenlilerin katıldığı bir törenle açıldı.

"Didem Madak" adı Menemen'de yaşayacak

Menemen Belediyesi Atatürk Çocukları Didem Madak Halk Kütüphanesi, Menemenlilerin katıldığı bir törenle açıldı.

15 Eylül 2019 - 10:58

Hatundere Mahallesi’nde gerçekleşen açılış törenine Menemen Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Arslan, Noyan Özkan ve Mehmet Cin, CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci ve ilçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve halkın yanı sıra Şair Didem Madak’ın ailesi de katıldı.
2011 yılında yakalandığı amansız bir hastalık nedeniyle henüz 41 yaşındayken kaybettiğimiz, edebiyat sahnesinin çiçek ve anne kokan şiirlerinin yazarı Didem Madak anısına açılan Kütüphane ile, çocuk ve gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanması ve istedikleri kitaplara kolayca ulaşmalarının sağlanması amaçlanıyor. Menemen Sevgi Yolu üzerindeki Açık Halk Kütüphanesi’nden sonra hayata geçirdiği ikinci kütüphane olan Atatürk Çocukları Didem Madak Halk Kütüphanesi ile Menemen Belediyesi, okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, Atatürk çocuk ve gençlerinin yetişmesini hedefliyor.    
Hatundere Mahallesi eski muhtarlık binasında yapılan tadilatlar sonucunda oluşturulan Atatürk Çocukları Didem Madak Halk Kütüphanesi, bağışlar neticesinde toplanan kitaplarla oluşturuldu. Kütüphanenin açılışında konuşan Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, okuyan, araştıran bir toplum haline gelmemiz gerektiğini belirterek, bu konuda ailelerin, öğretmenlerin teşviki edici rolü üstlenmeleri ve çocukları, gençleri okumaya yönlendirmeleri gerektiğini söyledi.
Didem Madak’ın kız kardeşi Işıl Madak ise yaptığı konuşmada, Menemen’in kurtuluş günü olan 9 Eylül gibi anlamlı bir günde ablasının adını taşıyan bu kütüphanenin açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek başta Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy olmak üzere kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve kütüphane hep beraber gezildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum