Deva Partisi'nden sosyal konut projesi açıklaması

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cem Avşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün (14 Eylül) açıkladığı sosyal konut projesini değerlendirdi.

Deva Partisi'nden sosyal konut projesi açıklaması

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cem Avşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün (14 Eylül) açıkladığı sosyal konut projesini değerlendirdi.

Deva Partisi'nden sosyal konut projesi açıklaması
16 Eylül 2022 - 14:21

Avşar yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“DEVA Partisi olarak vatandaşımız mağdur olmaması için projenin sıkı takipçisi olacağız. İhalelerde iktidar eliyle yaratılan şahsi rant kapılarıyla mücadele edeceğiz. İktidara tekrar söylüyoruz: Ya işinizi yapacaksınız ya da koltukları işini bilen kadrolara devredeceksiniz.”

‘İktidarın görevi barınma ihtiyacını topyekûn karşılamaktır’

“İki günde yapılan rekor başvuru, sosyal konuta muhtaç edilen vatandaşımızın durumuna ışık tutuyor. İktidarın yanlış politikaları sonucunda ülkemizde sosyal yardım alan vatandaş sayısı 12 milyonu geçti. Fakat 500 bin konuttan söz ediliyor. Bu, en fazla 2 milyon insanımızın ihtiyacını karşılayabilir. Bu konutları piyango usulüyle bir kesime verip büyük bir kesimi dışarıda bırakmak farklı mağduriyetler oluşturur. Bu, adaletsiz bir sistemdir. İktidarın görevi barınma mağduriyeti yaşayan vatandaşa piyango çektirmek değil, barınma ihtiyacını topyekûn karşılayacak çözümler üretmektir.”

‘Evdeki hesap çarşıya uymayacak’

Projenin ödeme boyutuna da değinen Avşar şöyle devam etti:

"Açıklanan pakette 60 bin TL peşinata ek olarak, kalan ödemenin 240 ay boyunca taksitlere bölüneceği yazıyor. Aylık taksitlerinse asgari ücret zammına oranla arttırılacağı yazıyor. Yani TÜİK’in enflasyonuna göre bu da dar gelirli vatandaşımıza öngörülemez bir fatura çıkartacak. Evdeki hesap çarşıya uymayacak, yine mağdur vatandaş olacak.”

‘Vatandaşta diş mi bıraktınız?’

“Sayın Bakan Murat Kurum, vatandaşa dişini sıkmayı, fazla mesai yapmayı, eşinden dostundan borç almayı tavsiye ediyor. Yahu insana sorarlar; vatandaşta sıka sıka diş mi bıraktınız? Daha önce parasını aldığınız vatandaşlar TOKİ mağdurları diye dernek kurdu. Bu tavsiyeleri verdiğiniz vatandaşlar da yeni mağdurlar mı olacak?”

‘Seçim öncesi vatandaşın 35 milyar lirasına mı göz diktiniz?’

“Seçim öncesi vatandaştan toplanacak 35 milyar liraya mı göz diktiniz? Eğer öyle ise dürüst olun. ‘Yemeyip içmeyip bize çalışacaksınız, biz koltuklarda rahat oturalım diye kazandığınızı bize vereceksiniz’ deyin. Vatandaşı kandırmayın.”

‘2019’daki proje hangi aşamada?’

“Ayrıca, yeni diye duyurulan sosyal konut projesinin aynısı 2019 yılında da açıklanmıştı. Aynısı olmasını bir yana bırakıyoruz. 2019’da her yıl 100 bin konut projesinin hangi aşamada olduğunu soruyoruz. Kaç ailenin o projeden faydalandığını soruyoruz. Tüm bunlar belirsizliğini koruyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum