Danışma Kurulunun İlki Güzelbahçe’de Yapıldı

Danışma Kurulunun İlki Güzelbahçe’de Yapıldı

Danışma Kurulunun İlki Güzelbahçe’de Yapıldı
12 Temmuz 2019 - 10:43

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının düzenlediği İlçe Danışma Kurulu toplantılarının ilki Güzelbahçe’de gerçekleştirildi.
 
Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Toplantı Salonunda gerçekleşen İlçe Danışma Kurulu toplantısına CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Mehmet Ali Çelebi, Kani Beko, İl Başkan yardımcıları, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İlçe yöneticileri, meclis üyeleri ve birçok sayıda partili katıldı. Dört saat süren İlçe Danışma Kurulu toplantısında 22 partili söz alarak partinin iktidar yolunda neler yapması gerektiği fikirlerini ilçe yönetimi ve vekillere aktardı.
 
AKP İktidarı istifa etmelidir
 
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından İlçe Danışma Kurulu’nda açılış konuşması yapan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “İşsizlik almış başını gidiyor. 8.5 milyon kişi işsiz. Her dört gençten birisi iş arıyor. İşi olup çalışan ayın sonunu getiremiyor. Enflasyonun resmi rakamlarda yüzde 20,  market enflasyonunun ise yüzde 50 olduğu bu dönemde çalışana veya emekliye yüzde 5 zam yapılıyor. Bu nedenle ülkeye yıllarca hizmet edip emekli olanlar da perişan durumda. 5 milyon emekli ek iş arıyor. 1 milyon kişi emekli olduğu halde yaşa takılmış emekli maaşı almayı bekliyor.  ‘Milletin efendisi’ olan çiftçilerimiz de perişan durumda. Çoğu elindekini, avucundakini tefeciye kaptırmış, icralık olmuş durumda. Esnaf kepengini siftahsız kapatıyor. Piyasada yaprak kımıldamıyor. İğneden ipliğe zam yapılıyor ama hedefleri tutturamadığı için Merkez Bankası Başkanı görevden alınıyor. AKP İktidarının artık işçiye, emekçiye, çiftçiye, memura, emekliye, esnafa verecek bir şeyi yok, bu nedenle daha fazla tahribat yapmadan tası tarağı toplayıp “Biz bu işi yapamıyoruz” diyerek bir an önce istifa edip bırakmaları ülkenin hayrına olacaktır.”
“Üç Y, beş Y oldu”
Konuşmasında AKP’nin iktidara gelirken Yolsuzluk, Yasaklar ve Yoksulluk’la mücadele etme sözü verdiğini söyleyen Bilgen, “3Y ile mücadele edeceğiz diyerek iş başına gelenler üç Y’ye Yalancılık ve Yandaşlığı da eklediler ve 3Y’yi 5 Y yaptılar” dedi. Yerel seçimlerde alınan başarı ve İzmir’de en çok oyu alarak ilk üçe girdiklerine belirten İlçe Başkanı Bilgen sözlerini şöyle tamamladı:
“Gün geliyor, devran dönüyor”
“Yönetim olarak ilk işimiz partimizi kiradan kurtarmak içi çalışma yapmak oldu. Şu an kendi mülkümüz olan binayı alabilmek için çalışma başlattık. Öncelikle “Bir tuğla da sen koy” adı altıda bir kampanya başlattık. Tapumuzu alıp genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na takdim ettik. Belediye Başkanımız, Meclis üyelerimiz, aday adaylarımız ve partililerimizin bağışlarıyla binamızı Güzelbahçeli CHP’lilere yakışacak konuma getirdik. Sözlerime son verirken İstanbul’un o güzel sloganı olan ‘Her şey çok güzel olacak’ ve olmaya başladı. Gün gelecek devran dönecek AKP Halka hesap verecek’ diye attığımız slogan da gerçek olmaya başladı. Artık ‘Devran dönüyor, gün geliyor’” diye konuştu.
 
‘Güzelbahçelilerin emrindeyiz’
 
Danışma kurulunda söz alan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Yerel seçimler sonrası ilk danışma kurulundayız. Güzelbahçe’de yüzde 70,14 gibi büyük bir oy oranıyla Güzelbahçeliler bize 3.dönemin gururunu yaşattı. Bizde buna layık olacağımıza buradan bir kez daha söylemek istiyorum. İlk 100 günümüzü doldurmak üzereyiz. Stratejik olarak seçim bildirgemizde söylemiş olduğumuz vaatlerimizi yerine getirmeye başladık. Görev ve sorumluluğumuz çok ağır bizde bu bilinçle çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu bilinç doğrultusunda hizmet edeceğiz. Güzelbahçelilerin emrindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını hiç indirmeden ilçemizde dalgalandırmaya devam edeceğiz. Partililerimizin eleştirilerini de dikkate alarak eksiklerimizi gözden geçirip gerekeni en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.
 
Dışa Bağımlı bir ülke olduk
Danışma kurulunda söz alan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “AKP iktidarı döneminde 500 milyar TL betona gömüldü. İşçiler köylüler görmezden gelindi. 176 kalem tarım ürününe dışardan ithal ediyoruz. Pirinci Ayçiçek yağını Bulgaristan’dan mercimeği Kanada’dan, fındık deyince aklımıza Karadeniz Giresun geliyor ama işin aslı fındığı Almanya’dan alıyoruz. Sadece fındığa verdiğimiz ücret 122 milyon dolar. Çorum deyince aklımıza nohut gelir, her yerinde nohut yetişebilen Çorum’da her karışında nohut üretebilecekken biz nohutu Arjantin ve Meksika’dan alıyoruz. Dışa bağımlı bir ülke durumuna geldik AKP sayesinde. Ulusal kurtuluş savaşı sonucu dedelerimizin, babalarımızın elleriyle oluşturduğu o kamu işletmelerini ve fabrikaların küresel sermaye krizinin baş gösterdiği 2002 yılında AKP’ye bir misyon yüklendi. Belediyeler ve kamı iktisadi teşebbüsleri devletin sırtında ekonomik anlamda kambur olarak görüldü. Siz mutlaka bunları özeleştirin ve elinizden çıkartın. AKP iktidara gelir gelmez süreci hızlandırmış oldu. Daha sonra o güzelim işletmeler tek tek ulusal sermayelere satıldı. PETKİM, TELEKOM Amerikalıların elinde, limanların yüzde 85’i bugün Yunan sermayesinin elinde, şeker fabrikaları ve TEKEL İsraillilerin elinde. Sümer Bank İngilizlere satıldı. Yani AKP’nin 17 yıllık iktidarında talan ve yağma vardır” dedi.
 
‘2023’de CHP iktidarıyla ülkeyi buluşturacağız’
 
Danışma kurulunda söz alan diğer Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise, “31 Mart seçimlerinde Şanlıurfa’da tarafsız gözlemci olarak dünya genelinde 50 kişi zor bulabildik. Kadınlarımızın yerine oy kullananları gördük. Biz az bir kitleyle direnç göstererek Camilerden kadınlarımız oy kullansın diye anons yaptırdık. Bununla ilgili ciddi mücadele verdik.  Maalesef 24 ilde vekilimiz yok. Bununla ilgili özel çalışmalar yapıyoruz. İleriki dönemde kabımızın dışına çıkıp ve birçok ilde vekil sayımızı artırmak için daha çok çalışacağız. Ankara, Antalya, Adana, mersin, Hatay, İzmir ve tabi ki İstanbul’daki başarımızı bir sonraki seçim olan 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla ülkeyi buluşturacağız” dedi.
 
‘danışma kurulları yol göstericimiz olacaktır’
 
Son olarak konuşma yapan Milletvekili Tacettin Bayır’da 2012 Tüzük kurultayında danışma kurulu fikrini ortaya attıklarını söyledi. Vekil Bayır, “ İzmir il başkanıyım. Bu danışma kurullarının yapılmasını Oğuz Kaan Salıcı’yla beraber öneren il başkanıyım. Danışma kurullarının bir tek amacı vardır. Partililer parti içinde konuşmaları gereken şeyleri parti dışında konuşuyorlar. Bir birilerini hırpalıyorlar. Partili belediye başkanını kahvede, partili komşu ziyaretlerinde ilçe başkanını eleştiriyor. Baktık bu iş böyle olmuyor, ne yapalım her seçim sonrası partili eteğindeki taşı döksün ama bunu kapalı bir mekan da aile içinde yapalım dedik ve böyle bir çalışmanın başlangıcını yaptık. Bu tip danışma kurullarında daha iyiyi daha güzeli yapmak için eleştiriyi doğal bir hale getirip eksiklerimizi yanlışlarımızı bulup bir sonraki seçimlerde o hatalara düşmemek için bu toplantıları düzenliyoruz. İnanıyorum ki bu toplantılardan güzel fikirler, düşünceler çıkar ve bunlar bize yol gösterici olur” dedi.
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum