“Çiğli yıllardır uykuda bir ilçe”

“Çiğli yıllardır uykuda bir ilçe”

“Çiğli yıllardır uykuda bir ilçe”
16 Mart 2019 - 14:42

Çiğli sokaklarını karış karış gezerek, gün boyu hemşerileriyle bir araya gelen Cumhur İttifakı Çiğli Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Okan Korkmaz;  son düzlüğe gelindiğini ve Çiğli'nin artık kentsel ihtiyaçlar ve koşullar noktasında uykusundan kaldırılması gerektiğini söyledi. Çiğli'nin merkez çarşısından meydanına, belediye hizmet binasından imar ve alt yapı sorunlarına, istihdam sorunundan trafik çilesine kadar onlarca yıldır uykuya yatırıldığını belirten Korkmaz; " Biz, nefes alan, ayağa kalkıp 24 saat yaşayan bir Çiğli vadediyoruz. Bu benzetmem çok ciddi olumlu tepkiler alıyor. Hemşerilerim; kentin uyutulduğunu, gelişime kapatıldığını, gerilediğini, hayata katılmadığını benimle birlikte, koro halinde söylüyor. Ben, hizmet etmeye aday bir Çiğlili olarak; 'buraya kadar' diyorum." diye konuştu.

Çiğli meydanıyla da uyanacak...

Çiğli'nin 1 Nisan sabahı yüzünü güneşe dönerek uyanacağını söyleyen Belediye Başkan Adayı Doktor Korkmaz; Çiğli'nin yakın gelecekte İzmir'deki gücünün farkına vararak, hakettiklerini alacağını söyledi. korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü; " Belediye binası önündeki İZBAN istasyonunu mutlaka yerin altına alacağız. Bizi hayattan koparan ve esnafımızla, halkımızla yerinde saydıran bu duvar kalkacak. Çağdaş, Çiğli'ye yakışır bir meydan projesi hazırladık. Böylelikle, kent merkezimiz gelişecek, çarşımız canlanacak. Sadece bu girişimlerle değil; pek çok sosyal ve kültürel etkinlikle 24 saat yaşayan bir Çiğli hedefliyoruz. Her mahalle yaşayanı, bu merkeze inecek, zaman geçirecek. Gençlik, sanat atölyeleri, sergi alanları; kadınlarımıza yönelik butik çarşılarla ayağa kaldıracağız merkezimizi.  Çiğli, alt yapısıyla, meydanıyla, millet bahçesiyle, canlanan Kasaplar çarşısı, gençlik merkezleri, kültür ev dayanışma merkezleri ile uyanacak." 

Belediyecilik, ihmal götürmez...

Uzun yıllar, hastane yöneticiliği yaptığını hatırlatan Çiğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Okan Korkmaz; " insan sağlığı gibi, kentlerin ayağa kalkışı da sancılı olabilir. Hele hele uzun yıllar ihmal edilmişse... İşte biz, bu sancılı süreci hızla atlatarak Çiğli'yi ayağa kaldırmaya, ekonomisini, sosyal hayatını, kültürel zenginliklerini geliştirmeye adayız. Her şeyden önce halkımızın ihtiyaçları ve çıkarları doğrultusunda; doğru kadrolarla, hukuk ve bilimle yol aldığımızda, kısa sürede hepsini hayata geçirmemiz için bir engel yok. Belediyecilik ihmal götürmez. Geleceği kurguluyoruz çünkü. Çiğli'de, 'an'ı kaçırmadan, geleceği birlikte planlayacağız. Bu da gönül işidir. İsteyeceksiniz; doğru tespitler yapacaksınız. Çözüm yollarınızın ayakları yere basacak, uygulanabilir projeleriniz olacak. En önemlisi ise; karar ve uygulama sürecini halkla birlikte ele alacaksınız. İşte ben, bunu yapmaya adayım." 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum