Çiğli’de Robotik Kodlama Eğitimleri Başladı

Çiğli’de Robotik Kodlama Eğitimleri Başladı

Çiğli’de Robotik Kodlama Eğitimleri Başladı
19 Temmuz 2019 - 11:46

Çiğli Belediyesi ile Habitat Derneği arasında geçtiğimiz ay imzalanan protokol çerçevesinde, çocukların zihinsel gelişimlerini destekleyen robotik kodlama eğitimleri başladı.
 
Dünyada önemi her geçen gün artan yazılım sektörü eğitimlerinin küçük yaşlardan itibaren başlaması nedeniyle Çiğli Belediyesi tarafından robotik kodlama kursu açıldı. Habitat Derneği ile imzalan protokol kapsamında 7 – 14 yaş grubundaki çocuklara robotik kodlama eğitimleri verilmeye başlandı. ÇİBEM bünyesindeki bilgisayar laboratuarlarında gerçekleşen kurslara yüzlerce çocuk başvurdu.  Çocuklar yaş gruplarına göre 8 saat eğitim alıyor.
EĞİTİMDE ÖNCÜ KENT
Eğitim ile ilgili atılacak adımlarla eğitimde öncü kent olma hedefini taşıdıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yazılım kodlama eğitimlerini geleceğin şekillenmesindeki rolü nedeniyle önemsediklerini söyledi. Gelişmiş ülkelerde yazılım/kodlama alanında büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Başkan Gümrükçü, "Robotik kodlama eğitimlerini çocuklarımız için çok önemsiyoruz. Geleceğin ekonomisini şimdiden bu alan belirliyor. Bizler sosyal belediyecilik ilkesiyle hem çocuklarımıza faydalı bir eğitim veriyoruz hem de ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu alandaki eğitimler özellikle küçük yaşta verilmeli. Bizim ülkemizden, şehrimizden de bu yaratıcılıkta çocukların çıkması ve geleceği şekillendirmesi için bu tür eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Habitat Derneği ile işbirliği bizim için değerli. Habitat ile olan işbirliğimiz ve farklı yaş gruplarına yönelik eğitimler artarak devam edecek. Kız Kardeşim, Paramı Yönetebiliyorum, Geleceğini Tasarla, Kontrol Bende, İnternetle Hayat Kolay, Minik Eller Kod Yazıyor ve Yarını Kodlayanlar Eğitimleri" bir süre sonra başlayacağımız diğer eğitimler olacak" dedi.
 
ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİNİN FAYDALARI
Algoritma kurma ve kurulan algoritmayı kodlama, hesaplamalı düşünme temelinde analitik düşünebilme, programlı ve değişkenleri dikkate alarak işlemler yapabilme, problemler için en kısa yoldan çözüme ulaşma, olaylara ve problemlere farklı bakış açılarıyla bakabilme, sistemli ve yaratıcı düşünebilme, gerçek bir programlama dilini öğrenme.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum