Çiğli’de Fakir Baykurt adı yaşayacak

Çiğli’de Fakir Baykurt adı yaşayacak

Çiğli’de Fakir Baykurt adı yaşayacak
09 Ekim 2019 - 13:58

Çiğli Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın değerli yazarlarından Fakir Baykurt’u, vefatının 20. yıl dönümünde düzenleyeceği bir dizi etkinlikle anacak. Belediye etkinliklerinin yapıldığı salona “Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu” adı verilecek.

 

Etkinlikler kapsamında ilk olarak 15 Ekim Salı günü Fakir Baykurt Parkı’nda Çiğlililerin de katılımıyla anma töreni düzenlenecek. Tören, yapılacak çelenk sunumuyla başlayacak. Daha sonra Başkan Utku Gümrükçü’nün yanı sıra yazarın yakın arkadaşı Mevlüt Kaplan, Ali Umut Tokcan ve toplumcu yazar Talip Apaydın’ın kızı Su Apaydın Öge günün anlam ve önemine dair konuşma yapacak.

Fakir Baykurt adı ölümsüzleştirilecek

Düzenlen etkinlikler kapsamında, değerli yazarın isminin yaşatılması amacıyla belediye konferans salonunun adı, alınacak meclis kararıyla “Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu” olarak değiştirilecek. Anma etkinlikleri kapsamında son olarak Çiğli Belediyesi ile Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin birlikte organize edeceği “Edebiyatımızda Fakir Baykurt” paneli gerçekleştirilecek. Paneli, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş yönetecek. Panelde değerli yazarlar Hidayet Karakuş ve Alper Akçam ile 16. ve 22. dönem CHP Milletvekili Mustafa Gazalcı konuşma yapacak.

 Manevi miraslarına sahip çıkıyoruz

Kentlerin ve toplumların gelişiminin bilim, sanat ve edebiyat alanında yaptıklarıyla ölçülebileceğini vurgulayan Başkan Utku Gümrükçü, “Tarihimizde, dünya çapında okunan eserler yazmış çok değerli edebiyatçılarımız var. Bizler de bu önemli isimlerin bizlere bıraktığı manevi miraslarına sahip çıkmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda yaşadığı dönemde toplumumuzun gerçeklerini anlatmak için mücadele etmiş değerli yazarımız Fakir Baykurt için anma etkinlikleri düzenleyeceğiz. İlk olarak Çiğlili vatandaşlarımızın ve değerli katılımcılarımızın da yer alacağı anma töreni düzenleyeceğiz. Daha sonra belediyemizin çeşitli aktivitelerinin düzenlendiği salonumuzun adını Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu olarak değiştireceğiz. Günün sonunda Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ile birlikte düzenleyeceğimiz panelde, değerli eserlere imza atmış yazarlarımızı Çiğlili edebiyatseverlerle buluşturacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum