CHP Karşıyaka’da devir teslim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nda beklenen devir teslim töreni gerçekleşti. Milletvekili aday adayı olmak için istifa eden önceki dönem ilçe başkanı Serdar Koç, görevi yeni ilçe başkanı olarak belirlenen Mimar Rafet Yacan’a devretti

CHP Karşıyaka’da devir teslim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nda beklenen devir teslim töreni gerçekleşti. Milletvekili aday adayı olmak için istifa eden önceki dönem ilçe başkanı Serdar Koç, görevi yeni ilçe başkanı olarak belirlenen Mimar Rafet Yacan’a devretti

CHP Karşıyaka’da devir teslim
01 Şubat 2023 - 14:40

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’ndaki devir teslim törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve çok sayıda partili katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için top yekün mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Serdar Koç, “Demokrasinin, adaletin son noktasına geldiği süreci yaşıyoruz. Böyle bir durumda hepimiz tek yürek olmak üzere toplandık. Tek amacımız; amasız, fakatsız Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak. Yepyeni bir düzene giriyoruz, tek adam rejimi bizi bugünkü noktaya getirdi. Yasama, yürütme, yargının, güçler ayrılığının tek elden yönetildiği bir sürece girildi. Bu durumda birlikte, birbirimizi kucaklayarak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için mücadele etmeliyiz. Yeni ilçe başkanımızı tebrik ediyor, beraber görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.


“Karşıyaka hazır!”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise, “Bu görevi icra etmiş arkadaşınız olarak, burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın Rafet Yacan çok önemli bir zamanda, çok önemli bir görevi üstleniyor. Bütün seçimler kritiktir ama bu seçim ülkemiz için hayat, memat meselesi. Kritik zamanda bu görevi üstlendiği için tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Başarının, sizlerin sayesinde olacağına inanıyorum. CHP Karşıyaka hazır, yeni başkanımız hazır, belediye başkanımız hazır. Serdar Başkanı’mıza emekleri için teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


“Heyecanlıyız, umutluyuz”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay konuşmasında şunları söyledi: “Burada sizlerle olmak çok değerli. Heyecanlı ve umutluyuz, bir an önce bir şeyler yapmak istiyoruz. Serdar Başkan ve yönetim kurulu pandemi şartlarına rağmen elinden geleni yaptı. Örgütün huzurunu, birlik ve beraberliğini sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Serdar Başkan milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı, bu kararı için kutluyorum. Karşıyaka’nın uzun zamandır milletvekili yok, örgüt içinden gelen biri olarak Serdar Başkan’a şans verilmesini umuyorum. Mustafa Özuslu ilçe başkanı, ben yönetim kurulu üyesi, Rafet Başkan da parti eğitmeniydi. Bugün başkan vekili, belediye başkanı ve ilçe başkanlığı görevlerindeyiz. Bu bayrak değişimleri oluyor; bu salondaki herkesin hayalindeki görevin gerçekleşmesini dilerim. Hangi görevde olursak olalım CHP üyesiyiz, en onurlu görev budur.”


“Daha çok çalışmalıyız”
Kritik seçimin arifesinde olunduğunu belirten Tugay, birlik ve beraberlik vurgusunda bulunarak “Her şeyden önce Kuvay-i Milliye, Kurtuluş Savaşı, milli irade ve Cumhuriyet’i kurma kararlılığıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş bir parti CHP. Altı ok hepimizin zihninde. ‘Ben size Cumhuriyet’i, Cumhuriyet Halk Partisi’ni emanet ediyorum’ diyen bir liderin kurduğu partide siyaset yapıyoruz. Bu bilinçle elimizden gelen mücadeleyi yaptık ama daha çok çalışmalıyız. Halk, millet adına, mücadele edeceğiz. Kişisel düşünceleri bırakıp buna odaklanmalıyız. Sahada, omuz omuza, birbirine destek olarak mücadele yürütelim. Milletimizin buna ihtiyacı var. Ben bu mücadeleye, Cumhuriyet Halk Partililerin vatanseverliğine, Atatürkçülüğüne inanıyorum. Bu ülkenin demokrasisine, Cumhuriyet’ine sahip çıkacağımıza inanıyorum. İlçe Başkanı’mıza hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum” dedi.


Yacan: “geliyor gelmekte olan”
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, seçimlere en iyi şekilde hazırlanacaklarını dile getirerek şunları söyledi: “Beni bu göreve layık gören yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Bu dönemin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Elimden gelenin en iyisini yapıp, çok çalışacağıma, ayrımcılık yapmayacağıma söz verebilirim. Partimizin mutfağında farklı görevlerde bulundum; elimden geldiği kadar çalıştım. Bundan sonra da seçime odaklanacak, birlikte çalışacağız. Yapılacak çok iş, önümüzde üç ay var. Çalışmalarımız devam ediyor, zamanı en iyi şekilde kullanarak seçim hazırlıklarımızı eksiksiz tamamlayıp seçim başarımızı birlikte kutlayacağız. Bunu sizlerle başaracağız. Herkese kapımız açık. Birbirimize inanıyoruz, zaman kısıtlı ama bizaz zamanda çok işler başarmış bir neslin torunlarıyız. Tarihe iz bırakacak seçim döneminde görev almak onur ve ağır sorumluluk. Korkmuyorum; kendime, örgütümüze ve halkımıza inanıyorum. Birlikte destan yazacağız. Saraylılara uyarımız; Geliyor gelmekte olan. Serdar Başkana emekleri için, urada olan herkese teşekkür ediyorum, yolumuz açık olsun.”

Törenin sonunda Yacan, Serdar Koç’a teşekkür plaketi takdim etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum