CHP İzmir'den Örnek Çalışma

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı bünyesinde yapılan, “CHP Dinliyor, CHP Çözüyor” başlıklı çalışma başladı.

CHP İzmir'den Örnek Çalışma

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı bünyesinde yapılan, “CHP Dinliyor, CHP Çözüyor” başlıklı çalışma başladı.

CHP İzmir'den Örnek Çalışma
24 Mart 2022 - 14:59

Yapılan çalışma kapsamında, İzmir’de belirlenen beş pilot ilçede gerçekleşecek buluşmalarla,vatandaşların özellikle hukuki anlamda ve hak temelli yaşadıkları sıkıntıların tespit edilmesi ve bu sorunların çözümü için tam destek verilmesi amaçlanıyor. Bu bağlamda ilk buluşma Bayındır’da gerçekleştirilirken, ilçede sivil toplum kurumu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelindi.

YILMAZ: ÇALIŞMA TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAK
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren CHP İzmir İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yıldız Yılmaz, CHP Dinliyor, CHP Çözüyor adı verilen çalışmanın bir ilk olduğunun altını çizerek, şunları ifade etti;
Partimizin almış olduğu kararla yurttaşlarımızın sorunlarını alanda dinleyip parti olarak çözmenin yeni yöntemlerini geliştiriyoruz. Türkiye geneline yaymayı düşündüğümüz çalışmaya İzmir de beş pilot ilçede başladık. Bu ilçeler sosyal yapı ve coğrafi olarak farklı konumları olan Bayındır, Menemen, Buca, Narlıdere ve Karşıyaka olarak tespit edildi. Örgütümüzün kurumsal gücünü vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde çözmek için kullanmaya kararlıyız.
GÜLER: SÖZ DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETEN BİR SİYASİ ANLAYIŞ İNŞA EDECEĞİZ
Toplantıya katılan CHP İnsan Hakları Çalışma Grubu üyesi Av. Ali Deman Güler ise Söz konusu çalışma iki yıllık bir maziye dayandığını belirterek “Yurttaşların sorunları her bölgede birbirinden farklı. Dolayısıyla ilk etapta toplum temsilcileri ile bir araya gelerek somut sorunları tespit ettik. Bu çalışmanın sonraki aşamasında yurttaşlara doğrudan anket yöntemiyle ulaşacağız. Çalışmamızın son aşamasında tespit ettiğimiz sorunları öz kaynağımızla yerinde çözeceğiz. Bayındır kent merkezine olan yakınlığına rağmen ulaşım, eğitim, sağlık ve kültürel faaliyetler bakımından hep göz ardı edilmiş bir ilçemiz. Bu meselelerin tümü yurttaşlarımızın haklarıyla doğrudan ilintili. Başlattığımız çalışma ile amacımız söz üretmek yerine sorunları çözen yeni bir siyaseti inşa etmek dedi.
HAK İHLALİ HARİTASI ÇIKARILACAK
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yıldız Yılmaz, Av. Ali Deman Güler, hukukçu Arda Mutlu, Bayındır CHP İlçe Başkanı Av. Behzat Aydilek, ilçe yöneticileri, kurum temsilcileri ve muhtarlar katıldı.CHP Dinliyor, CHP Çözüyor çalışması kapsamında seçilen beş pilot ilçede yapılacak tarama toplantıları ve anket çalışması sonrasında ilçelerin hak ihlali haritası çıkarılacak ve temel sorunlar yerinde çözülecek. Çalışmanın tamamlanmasının ardından, bir raporla kamuoyuna duyurulması ve sonrasında yurt çapında uygulamaya geçirilmesi planlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum