Çanakkaleli-İzmirli İş Kadınları Elele

Çanakkaleli-İzmirli İş Kadınları Elele

Çanakkaleli-İzmirli İş Kadınları Elele
22 Haziran 2019 - 14:09

Çanakkaleli Kadın Girişimciler ile İzmirli Kadın Girişimciler, iki kentin iş kadınları arasında bir güç birliği oluşturmak ve yaratılacak sinerjinin bölgesel ve ülkesel boyutta genişletilmesi için kolları sıvadı.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından koordinatörlüğü yürütülen TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu’nun İcra Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek ve üyeleri, 18 Haziran 2019 Salı günü, koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ve kurul üyelerini ziyaret etti.
Kurumlar arası iş birliklerinin ele alındığı ziyaret toplantısında; Çanakkale ve İzmir iş kadınları arasında sinerji yaratmak amacıyla ‘İkili İş Görüşmesi-B2B Etkinliği’ düzenlenmesi ve bu etkinliğin bölgesel ve ülkesel boyutta genişlemesi için diğer TOBB İl Kadın Girişimciler Kurullarıyla da işbirliği gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
Ayrıca, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu faaliyetleri arasında yer alan ve kurul üyeleri arasında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak, kurul içerisinde bir deneyim ve bilgi paylaşımı yaratmak amacı ile düzenlenen ‘Açık Kürsü’ toplantılarının iki kurul ortaklığında Çanakkale ve İzmir’de belirli periyotlarda düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.
Toplantının bir diğer konusu da girişimci olmak isteyen kadınlara mentörlük desteğinin verilmesi konusunda mentör eğitim programları ve uygulama projeleri yapılması oldu. Ve bu konuda da birlikte çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı.
Ziyareti değerlendiren TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, kurumlar arası iş birliklerinin önemine değinerek, “Kadınların ekonomik alanda güçlenmesi ve girişimcilik alanında başarılı olması için hali hazırda yürüttüğümüz birçok projemiz var. Projelerimizi Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu ile iş birliği halinde bir adım ileriye taşıyacağımıza ve ülke genelindeki tüm kurullara örnek işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.
Ziyaret sonunda iki kurul başkanı birbirine anı takdiminde bulundu ve ziyaret programında yer alan tüm üyeler anı fotoğrafında bir araya geldi.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum