“Çanakkale Tarihe Geçmiştir”

105. Yıl önce dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinin yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çanakkale zaferinin Türk milletinin kaderinin değiştiği gün olduğunu ifade etti.

“Çanakkale Tarihe Geçmiştir”

105. Yıl önce dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinin yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çanakkale zaferinin Türk milletinin kaderinin değiştiği gün olduğunu ifade etti.

“Çanakkale Tarihe Geçmiştir”
18 Mart 2020 - 13:09

Türkiye Cumhuriyetinin Ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’ye geldiği günün zaferin ve cumhuriyetin kuruluşuna atılmış en büyük adım olduğunu belirten Yücel, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“On binlerce vatan evladının şehit olduğu büyük zafer, aynı zamanda emperyalist güçlerin tarihlerindeki en büyük hezimetlerinden biri olmuştur. Bu anlamı ile Çanakkale Zaferi, Türk tarihinin en unutulmaz şanlı günlerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Bu zafer gerek taşıdığı askeri gerekse de psikolojik anlamdaki misyonu ile tüm dünya tarihini etkilemiş, mazlum ve sömürge altında olan milletlerin kendi bağımsızlıkları için başlatacakları kurtuluş mücadelelerine ilham olmuştur. 
Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşa dahil olması ile birlikte, savaş alanında hem stratejik hem de psikolojik üstünlük Türk ordusuna geçmeye başlamıştır. Mehmetçik, peşinden ölüme gideceği bir komutanın varlığıyla zafere inanmıştır. Türk askeri her siperde can vererek, kahramanlık yazarak bu inancını tüm dünyaya defalarca göstermiştir. Anafartalar’da, Arıburnu’nda, Conkbayırı’nda kahraman askerlerimizin şehit düşeceklerini bilerek verdikleri destansı mücadele sonunda tüm dünya anlamıştır ki “Çanakkale Geçilmez”.
Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale destanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri de ortaya çıkarmıştır. Yine bu savaşlarda gösterilen azim ve irade milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, İstiklal Savaşı'nın kazanılma zeminini sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır.
Kurtarıcımız ve kurucumuzun ülkemizi ve ordumuzu savaştan uzak tutan ama ülkemize yönelik bir işgalde de Çanakkale’de olduğu gibi karşılık vermeye hazır olduğumuzu ilan eden stratejileri ve politikaları, sınırlarımızda bugün yaşadığımız sorunlarında tek çözümüdür.  
Yıllar boyu binlerce şehidin kanı, canı pahasına Türk'e ebedi yurt olan bu toprak, aziz şehitler bağrında yattıkça kutsallığını koruyacaktır.  Tarihin akışını değiştiren, kurtuluş savaşını ve cumhuriyetin ilk adımlarını atıldığı Çanakkale’de vatan ve bağımsızlık uğruna can veren her kahraman sonsuza kadar bu milletin kalbinde yaşayacaktır.
Bu destansı zaferin 105.yıldönümünde ve şehitleri anma gününde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 1915’te Çanakkale’de verdiğimiz şehitlerimiz olmak üzere,  ülke savunmasında hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum