“Buca’nın kaderini değiştireceğiz”

CHP Buca belediye başkan aday adayı Aysun Önal Uyar düzenlediği basın toplantısında ‘Belediyecilik’ kitabını anlattı.

“Buca’nın kaderini değiştireceğiz”

CHP Buca belediye başkan aday adayı Aysun Önal Uyar düzenlediği basın toplantısında ‘Belediyecilik’ kitabını anlattı.

“Buca’nın kaderini değiştireceğiz”
14 Aralık 2018 - 11:48

CHP Buca belediye başkan aday adayı Aysun Önal Uyar düzenlediği basın toplantısında ‘Belediyecilik’ kitabını anlattı.
31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Buca belediye başkan aday adaylığını açıklayan Aysun Önal Uyar belediyeciliğin püf noktalarını ele alan bir kitap yazdı. Uyar yazdığı kitabın içeriğini ve hedeflerini düzenlediği basın toplantısında dile getirdi.
Buca’da doğup Buca’da büyüdüğünü belirten Aysun Önal Uyar, “Yurt dışında eğitim görmek için ayrıldığım ilçeme yıllar sonra yeniden geri döndüm. 1995 yılından beri eğitimci olarak çalışıyorum. 2006 yılında Buca’da Aysun sürücü kurslarını kurarak iş hayatına atıldım ve 12 yıllık sürede İzmir’in en başarılı iş kadınlarından biri haline geldim. Kurduğumuz 5 eğitim merkezinde 40 eğitimcimizle birlikte faaliyet gösteriyoruz. Bugüne kadar 70 binden fazla kişiyi ehliyet sahibi yaptık.  Sadece iş hayatıyla sınırlı kalmayıp sivil toplum kuruluşlarında da önemli görevlerde bulundum. Sürücü Kursları Konfederasyonunda yönetim kurulu üyesi ve İzmir Ticaret Odası eğitim komisyonu üyesi görevlerime devam ediyorum” dedi.
Her mahalleye, her sokağa girdim
20 Ekim cumartesi günü ‘Buca’ya kadın eli değmeli, Buca yenilenmeli’ diyerek yıllardır siyaset yaptığı partisinden Buca Belediye başkan aday adaylığı başvurumu yaptığını ifade eden Uyar sözlerini şu şekilde sürdürdü,  “Başvurumu yaptığım günden bu yana gece gündüz demeden Buca’nın her mahallesine, her sokağına girdim. Buca’lı hemşerilerimizle, esnafımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla bir araya gelerek partimin vizyonunu ve bu vizyonla hazırlanmış olan projelerimizi anlattım. Vatandaşlarımız tarafından çok güzel bir şekilde karşılandım. Girdiğim her kapıdan güler yüzlerle uğurlandım.”
Belediye başkanı olduğum taktirde hayata geçirmeyi planladığı 100’den fazla projesi olduğunu belirten Aysun Önal Uyar, “Bu projelerimizi vatandaşlarımız ve parti yöneticilerimiz ile de paylaştım. Bu projelerin tamamı Buca’nın ihtiyacına göre belirlendi.İzmir’in en kalabalık ve en güzel semti Buca’nın öncelikli sorunlarını belirleyip acil bir şekilde çözüme ulaştıracağız.Buca’yı Bucalılarla yönetmek gibi bir idealimiz var. Buca’nın sorunlarını en iyi Buca’lılar biliyor. Bu yüzden Buca’nın sorunlarını Bucalılarla çözeceğiz. Be kentte oturan 500 bin kişi yönetimde söz sahibi olacak.Kent konseyi ve kentteki sivil toplum kuruluşlarını bu kentin aynasıdır. Bu STK’ları yönetimde söz sahibi yapacağız. Belediyenin bütçesini en doğru şekilde kullanıp hem sosyal projeleriyle, hem de fiziki yatırımlarıyla Türkiye’de parmakla gösterilen bir ilçe haline getireceğiz Buca’mızı.Biz buna inanarak yola çıktık. Çok değerli dostlarımızın, partili arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın da desteğini arkamıza aldık. Buca’da gezip gördüğümüz kadarıyla kadın aday konusunda ciddi bir talep var. Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da kadın aday konusunda çok hassas. İnşallah Buca’ya da kadın eli değecektir” dedi.
BELEDİYECİLİK KİTABI
Aysun Önal Uyar belediyecilik kitabı ile ilgili olarak şunlara değindi, “Ben uzun yıllar eğitim amacıyla Amerika’da yaşadım.  Burada gördüğüm belediyecilik hizmetlerinden de esinlenerek ideal bir belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini bu kitabımda topladım. 90 sayfalık kitabımda belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini ve projelerin detaylarını anlattım. Fırsat verildiği taktirde bu kitabı birebir uygulayacağım. Bu kitap ile Buca’nın kaderini hep beraber değiştireceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum