Buca’da sokak hayvanları unutulmuyor

Buca’da sokak hayvanları unutulmuyor

Buca’da sokak hayvanları unutulmuyor
03 Mart 2020 - 10:30

Sokak hayvanlarının her mevsim koşulunda sağlıklı ve güvenli yaşayabilmesi için çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, kullanılmayan lastik tekerlekleri yenileyip boyayarak can dostlara mama kabı yaptı.
Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi, Engelli Kedi Evi, Özgür Hayvan Parkı ve Pet Kafe gibi birimlerle sokaktaki canları yalnız bırakmayan Buca Belediyesi,  Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün yoğun mesaisiyle sokak hayvanlarının barınma, beslenme, kısırlaştırma ve sağlık sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor.
Özellikle kırsal alanlarda gıda bulamayan sokak hayvanları için kullanılmayan plastikleri boyayıp mama kabı haline getirerek güzel bir geri dönüşüm projesi de hayata geçiren Buca Belediyesi, “Bu dünya hepimizin” bilinciyle çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
BUCALI HAYVANSEVERLERİN İHBARLARINA ACİL ÇÖZÜMLER
Yaptıkları incelemelerle sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu yerleri belirleyen Buca Belediyesi Veteriner İşleri Ekipleri, kendilerine ulaşan vatandaş şikayetlerine, Hayvan Ambulansı ile anında yanıt vererek sorunlara acil çözümler üretiyor.  İlçe genelinde 140 noktaya mama ve su takviyesi yapan ekipler, yaptıkları mahalle taramalarıyla sağlık sorunları olan hayvanları tespit ederek, Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi’nde tedaviye alıyor.
HAYVANSEVERLERDEN BELEDİYEYE TAM DESTEK
Yapılan protokoller ve desteklerle, atık gıdaları toplayan, yaralı hayvanları tedavi eden ve vatandaşların ihbarlarıyla hayvanlara yerinde müdahale eden ekipler,  hayvanseverlerin desteğiyle çalışmalarını sürdürüyor. Koordineli çalışma sonucunda Buca’nın sokaktaki canları buluyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum