Bornova'da sahne kursiyerlerin

Bornova'da sahne kursiyerlerin

Bornova'da sahne kursiyerlerin
27 Mayıs 2019 - 10:46

27. Sanat Yılı'nı geride bırakan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), sezonu Kursiyer Oyunları Festivali ile tamamladı. Renkli ve coşku dolu anlara sahne olan Festival, büyük ilgi gördü. Kursiyerlerin heyecanına ortak olan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  "Bornova Belediyesi Şehir Tiyatromuz; Türk Sineması'na, tiyatrosuna, tv dizilerine yıllardır oyuncu veriyor, yönetmen ve senarist kazandırıyor. Ulusal ve uluslararası festivallerde ilçemizi temsil ediyor. İnanıyorum ki burada gördüğüm kursiyerlerin birçoğu ilerleyen zamanda dizilerde ve filmlerde de rol alacak. Onların yeteneklerini ortaya çıkaran ve yetiştiren tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
 
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) sezonu Kursiyer Oyunları Festivali ile tamamladı. Bornovalı tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Festival, Yetişkin Kursiyer Grubu'nun "Don Cristobita ile Dona Rosita'nın Acıklı Güldürüsü" isimli oyunla başladı.
 
 
İki gün süren festival boyunca yine yetişkin kursiyerler; "Şekerpare", Gençlik Kursiyer Grubu; "Kuşlar Toplantısı", "Küçük Kara Balık" ve "At", çocuk kursiyerler ise "Gittim ve Döndüm" isimli oyunlar ile Büyükpark, Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu ve Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkmanın heyecanını yaşadı. Kursiyer Oyunları Festivali'nin en renkli anları ise kursiyer gruplarının tanıtımları sırasında ortaya çıktı. Birbirinden renkli kostümlerle alana çıkan çocuk, genç ve yetişkin kursiyerler büyük alkış aldı.
 
 
Sanat çok değerlidir
 
 
Tiyatro kursiyerleri ve ailelerinin heyecanlarına Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da ortak oldu. Kursiyerlerin sahne performanslarını ilgiyle izleyen Başkan İduğ, sanatın tüm toplumlar için çok önemli ve değerli olduğunu vurguladı. Gördüğü tablonun kendisini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini söyleyen Dr. Mustafa İduğ, "Bornova Belediyesi Şehir Tiyatromuz; Türk Sinemasına, tiyatrosuna, tv dizilerine yıllardır oyuncu veriyor, yönetmen ve senarist kazandırıyor. Ulusal ve uluslararası festivallerde ilçemizi temsil ediyor. İnanıyorum ki burada gördüğüm kursiyerlerin birçoğu ilerleyen zamanda dizilerde ve filmlerde de rol alacak. Onların yeteneklerini ortaya çıkaran ve yetiştiren tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
 
1 sezonda 118 oyun
 
 
BBŞT Genel Sanat Yönetmeni Onur Erdoğan ise bu yıl 4 ana kadro, 1 ana kadro çocuk, 1 atölye sahne ve 7 kursiyer oyunuyla toplam 118 kez tiyatroseverlerin karşısına çıktıklarına dikkat çekti. Erdoğan, "Aldığımız geri bildirimler sanatçı yetiştirme yolunda bizleri hem mutlu, hem de motive ediyor" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum