Bornova Belediyesi maske üretiminde vites büyüttü

Bornova Belediyesi maske üretiminde vites büyüttü

Bornova Belediyesi maske üretiminde vites büyüttü
22 Mayıs 2020 - 10:55

Bornova Belediyesi, İzmir’de açık alan ve caddelerde de maske takılmasının zorunlu hale getirilmesinden sonra maske ihtiyacını karşılamak amacıyla günde 30 bin maske üretebilecek. Koronavirüs salgını sürecinde en çok ihtiyaç duyulan malzeme olan cerrahi yüz maskesinin seri üretimi için harekete geçen Bornova Belediyesi, kumaşı dikime hazırlayan süreçleri otomatikleştiren makineleri Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile birlikte satın aldı. 

Maske kullanımının ve maske ihtiyacının bir süre daha Türkiye’nin gündeminde kalacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çok ciddi bir kapasiteye ulaştık. Altın Bilezik’e bağlı Tekstil Atölyemiz’e kurduğumuz bu makinelerle kumaşı katlama, sterilize etme ve kesim işlemleri çok hızlı biçimde gerçekleşebiliyor, geriye sadece dikim aşaması kalıyor. Gönüllülerimizin de yardımıyla maske üretim kapasitemizi çok önemli bir noktaya çıkarttık” dedi. 

 

Kapasite 10 katına çıktı

Koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadeleye tüm imkanları ile devam eden Bornova Belediyesi üretim kapasitesini arttırmak amacıyla maske makinesi satın aldı. Daha önce gönüllülerin de desteğiyle maske ürettiklerini hatırlatan Başkan İduğ, “Türkiye’de Koronovirüs’ün tespit edildiği 16 Mart’tan bugüne kadar iki ayı aşkın sürede 110 bin civarında maske ürettik. Gelen bağışlar ve alımlarla Bornova Belediyesi olarak toplam 200 binin üzerinde maskeyi, ağırlıklı olarak sağlık emekçileri olmak üzere dağıttık. Bu yeni makineler sayesinde günlük kapasitemiz 10 kat arttı. Arıtk, ihtiyaç durumunda 1 haftada 200 bin maske üretebileceğiz” diye konuştu.

Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’ndeki Konfeksiyon Eğitim Merkezi’ni, Bornova Kızılay Şube Başkanı Cemil Kurkut ile birlikte ziyaret eden Başkan Mustafa İduğ, maske üretim çalışmalarını yerinde inceledi, dikiş makinelerinde çalışan gönüllü vatandaşlar ile sohbet edip bilgi aldı.

 

MTK’ya teşekkür

Bornova Kızılay Şube Başkanı Cemil Kurkut ile beraber dikiş makinesi başına geçerek maske de diken Başkan İduğ, “Maske makinesinin alınmasında Moda Tekstil ve Konfeksiyon (MTK) sitesi  yönetiminin büyük desteğini gördük. Ayrıca dikimde kullanacağımız iplerini bize bağış olarak gönderdiler. Başkanı Abdullah Salkım başta olmak üzere tüm yönetime ve MTK esnafı ime  bu süreçte yanımızda olan iş insanları ve hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Aldığımız bu maske makinesi üretimimize hız kazanacak. Hedefimiz, Bornova’da maske ihtiyacını karşılamak” dedi.

 

Sosyal Belediyecilik örneği

Bornova Kızılay Şubesi Başkanı Cemil Kurkut Sosyal Belediyecilik anlamında Bornova’nın fark yarattığını belirterek,’’ Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz, Belediyeciliğin sadece temizlik gibi rutin hizmetlerden oluşmadığını siz bize gösterdiniz. Sosyal Belediyecilik alanında Belediye Başkanı olarak örnek oldunuz. Bizimle beraber yardım konusunda taşın altına elinizi koydunuz. Şu anda tüm dünyanın en büyük sorunu ve ihtiyacı maske. Sizlere bu süreçteki çaba ve hizmetleriniz için Kızılay adına çok teşekkür ediyorum. Her zaman işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum