Bergama’da e-imar dönemi başladı

Bergama Belediyesi, dijitalleşme yolunda önemli bir adım attı. Vatandaşlara kolaylık sağlamak adına İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bugün itibariyle (02.09.2020) e-imar sistemine geçti.

Bergama’da e-imar dönemi başladı

Bergama Belediyesi, dijitalleşme yolunda önemli bir adım attı. Vatandaşlara kolaylık sağlamak adına İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bugün itibariyle (02.09.2020) e-imar sistemine geçti.

Bergama’da e-imar dönemi başladı
02 Eylül 2020 - 12:00

Başkan Koştu, “Vatandaşlarımız devreye aldığımız bu hizmet sayesinde belediyeye gelmeden imar durumunu görüntüleyebilecekler. 119 kırsal mahallemiz dahil, toplam 137 mahallemizin tamamı e-imar uygulamasına açıldı” dedi.
Göreve geldikleri ilk günden itibaren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde tıkanan hizmetleri tekrardan gözden geçirdiklerine ve kalıcı çözümler üretmeye devam ettiklerine dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bugün bir yeniliği daha vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşıyoruz. İmar durumu almak için günlerce belediye kapısında bekleme dönemini bugün itibariyle bitirdik. Teknolojiyi ve dijitalleşmeyi belediyemizin her bir hizmetinde kullanmaya, vatandaşlarımıza önümüzdeki süreçte yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz” dedi.

ADA VE PARSEL BİLGİSİ İLE İMAR DURUMU
Vatandaşların belediye ile ilgili iş ve işlemlerini hızlı ve kolay gerçekleştirmesini hedefleyen e-imar uygulamasını isteyen herkes belediyenin  www.bergama.bel.tr web internet sayfasına girip e-imar lingi üzerinden rahatlıkla kullanabilecek. Ada ve parsel bilgileri girilerek imar durumu için sorgulama yapılabilecek. İmar durumu görüntülenebilecek. 

BAŞKAN KOŞTU; “AKILLI BELEDİYECİLİK UYGULAMALARINA ADIM ADIM GEÇECEĞİZ”
Akıllı ve yeni nesil belediyecilik hizmetlerinin yerinde hızlı, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için bir bir yeni uygulamaları hayata geçirdiklerine dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Göreve geldiğimizde iş ve işlemleri tıkanmış bir imar işleri ile karşılaştık. Onlarca dosya işlem için raflarda bekliyordu. Vatandaşlar en basitinden bir numarataj belgesi almak için bile günlerce bekletiliyordu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü bu olumsuz noktadan alıp, dijital dönüşüm çalışmaları ile hızlı bir şekilde vatandaşa hizmet eder bir noktaya getirdik. Bu uygulamalarımızdan biriside bugün itibariyle hizmete aldığımız e-imar uygulamasıdır. Bugün itibariyle faaliyete geçen uygulama ile vatandaşlar imar durumuna ait bilgilere belediyeye gelmelerine gerek kalmadan internet üzerinden ulaşabilecekler. Mevcut imar planlarını sayısallaştırılarak sisteme yükledik. Uygulamaya ada ve parsel bilgileri girilerek imar durumu için rahatlıkla sorgulama yapılabilecek. Belediye hizmetlerini vatandaşımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz" dedi.    


YORUMLAR

  • 0 Yorum