"Belediye hizmetleri üye devşirmek için kullanılıyor"

"Belediye hizmetleri üye devşirmek için kullanılıyor"

03 Aralık 2019 - 11:14

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, Balçova Belediye Meclisi’nde kabul edilen 2020 yılı bütçesi ve Balçova Belediyesi’ne ait bir arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne devri  ile  ilgili görüşlerini açıkladı.
Kabul edilen bütçenin Balçova’yı modern bir ilçe aline getirmek için yapılması gerekenler yatırımlar yerine günü kurtarmaya yönelik olarak hazırlandığını vurgulayan Yıldızhan,” Balçova belediyesinin 2020 yılı bütçesi Ak Partili Meclis üyelerimizin tüm uyarıları ve itirazlarına rağmen CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Belediye Başkanı Fatma Çalkaya seçim sürecinde belediye hizmetlerini nasıl CHP ye üye devşirmek için kullandıklarını açıkca ifade ederken 2020 yılı bütçesini de bu doğrultuda kullanacağını Balçova Belediye  meclisinde yaptığı konuşmada  belli etmiştir. Kabul edilen  bu bütçe,  Balçova’yı modern bir ilçe haline getirmek için yapılması gereken    altyapı, çevre düzenlemesi, çocuk parkı, yol, kaldırım, otopark gibi yatırımları içermeyen, işsizliğe kalıcı çözüm yaratacak yatırımları yapmak yerine Belediye’den  mümkün olduğu kadar çok  insana direk yada dolaylı olarak  maaş verebilmesini amaçlayan, hiçbir sorunu kalıcı olarak çözmeyen günü kurtaran niteliktedir.” Diye konuştu.
  100 milyon tl olarak belirlenen bütçenin 25 milyon tl’sinin yani bütçenin ¼ ünün  Büyükşehir belediyesine kamulaştırma ile verilecek arazilerin elden çıkarılması ile sağlanacağını kaydeden Yıldızhan şunları söyledi:
 “ Bu arazilere büyükşehir Otopark yapacak ve işletecektir. Yani gelir getirecek bir yatırım Büyükşehir Belediyesince yapılacak ve işletilecektir.  Her yıl bir kamulaştırma ile gelir elde ediliyor, eldeki arazi ve binalar bittiğinde ne yapacaklarını çok merak ediyorum. Bir de büyükşehir Belediyesinin o arazilere bu parayı vereceğine inanmıyorum .  Mayıs Ayı meclisinde CHP meclis üyelerinin oyları ile Çağdaş Eğitim vakfı tarafından kullanılan  Belediyemize ait 1264 ada 1 parselde kayıtlı üzerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış kaçak  yapı bulunan 3 milyon değerinde ki arazi  Ak Parti ve MHP Meclis üyelerinin tüm uyarılarına rağmen  1 Milyon tl’ye üstelik 4 taksitte ödenmek üzere kamulaştırma usulü ile devredilmiştir. Bugüne kadar da hiçbir taksiti ödenmemiştir. Şimdi de  Balçova Belediyesi para yerine İzmir Büyükşehir Belediyesinden  iş makinası talep ettiğini ifade etmektedir. Yani ödeme Büyükşehir belediyesinin vereceği iş makinaları ile yapılacaktır. Balçova Belediyesi 2020 yılında da planladığı arazilerin devrinde 25 milyon yerine 10 milyon tl alırsa ve de bu paranın yerine İzmir Büyükşehir Belediyesinden  ihtiyaçlarını 2. El araçlarla  karşılarsa hiç şaşırmam .
100 milyonluk 2020 Bütçe giderlerini incelediğimizde tüm bütçenin %34 ‘ü direk belediyede çalışanların gideri olarak  personele harcanmaktadır.  Bunun dışında güvenlik hizmetleri ve temizlik hizmetleri gibi bir çok hizmet içinde para ödenerek belediye dışından personel çalıştırılmaktadır. Bir başka deyişle her iki liranın bir lirasını personel çalıştırmak için harcamaktasınız. Temsil ağırlama giderlerine 3,390 bin  tl konulduğu görülmektedir.  Ama tüm Balçova’nın yollarının onarımına  150 bin tl, diğer onarım ve imalat işleri içinde 650 bin tl ,  yani temsil ağırlama giderlerinden daha azını koyacaksınız .Bütçede kalan paradan birde SGK, Maliye ve diğer kamu kurumlarına olan 100 milyon TL’lik yapılandırılmış borcun taksitlerini ödeyeceksiniz .  Sonra da sizin sorumluluğunuzda olan  her işin çözümünü Büyükşehirden bekleyeceksiniz. İzmir Büyükşehir ne verirse ne zaman verirse ona razı olacaksınız. En kötüsü İzmir Büyükşehir’e olur olmaz her konuda  diyet ödeyeceksiniz. İşte size Sodem’sen örneği , Sırf Büyükşehir Belediye başkanı istedi diye  Sodemsen’e üye olacak Kendi Belediyenizin çalışanları ile sözleşme yapma yetkinizi Sodemsen’e devredeceksiniz.     
 Balçova belediye Başkanının sözleşme yetkisini devretmesi, çalışanları Belediyelerin ‘’Patronlar Kulübü ‘’olarak adlandırabileceğimiz Sodemsen ile toplu sözleşmede karşı karşıya getirmesi etik değerlere sığmadığı gibi CHP’nin kendisini tanımlama da kullandığı en önemli kavramlardan biri olan ‘Sosyal Demokrat’ kavramına da ters düşmektedir. Sodemsen’e verilecek toplu iş sözleşme yetkisi ile  çalışanları temsil eden memur ve işçi sendikaları üzerinde baskı kurulmasına müsaade edeceksiniz.”
Balçova Belediyesi’nin uyguladığı belediyecilik anlayışına karşı olduklarını ifade eden Yıldızhan, “Büyükşehir’e arazinizi 3 kuruşa devredeceksiniz. Büyükşehir sizin  arazinize kaçak yapı yaptığında tutanak tutup encümende  ceza kesemeyeceksiniz. İşte bu belediyecilik anlayışına ve bu anlayışın bütçesine itirazımızı dile getiriyor ve konuyu Balçovalıların vicdanına ve değerlendirmesine havale ediyorum.”dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum