"Belediye binasını verip çadıra çıkmaya razıyım"

Kemalpaşa Belediyesi Meclis Toplantısı’nda fakülte ve yüksekokula tahsis edilmesi gereken 3 tesis için CHP Grubu’nun verdiği önerge AK Parti Grubu’nun karşı çıkması üzerine komisyonlara sevk edildi.

"Belediye binasını verip çadıra çıkmaya razıyım"

Kemalpaşa Belediyesi Meclis Toplantısı’nda fakülte ve yüksekokula tahsis edilmesi gereken 3 tesis için CHP Grubu’nun verdiği önerge AK Parti Grubu’nun karşı çıkması üzerine komisyonlara sevk edildi.

08 Ekim 2019 - 18:22

Bir süredir Kemalpaşa gündemini meşgul eden üniversiteye yer tahsisi konusu Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme geldi. İlçede bulunan eski Ulucak Belediye Binası, Kongre Merkezi ve eski Kemalpaşa Belediye Binası’nın İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne tahsisi konusu görüşüldü. CHP Grubu söz konusu tesislerin tahsisi için Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya yetki verilmesi konusunda olumlu oy kullanırken, AK Partili Meclis üyeleri ret oyu verdi. Tartışmaların uzaması üzerine Başkan Rıdvan Karakayalı ilginç bir çıkış yaparak, “ Kemalpaşa’ya üniversite gelmesi çok önemli. Kemalpaşa’ya sayılamayacak kadar çok faydası olacak. Bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmam. Gerekirse mevcut Belediye Binası’nı üniversiteye verip çadıra çıkarım. Görüşmemiz sırasında Sayın rektöre ‘Kemalpaşa’ya üniversite  gelmesi konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı, eğer isterlerse mevcut Belediye Binası’nı bile verebileceğimi söyledim. Yeter ki isteyin yarın Belediye Binasını boşaltır, çadıra çıkarım’ dedim” diye konuştu.
Toplantı da CHP Meclis Grubu’na mensup meclis üyeleri, önergenin kabul edilerek bir an önce üniversitenin Kemalpaşa’ya gelmesi için Başkan Karakayalı’ya yetki verilmesini savunurken, AK Parti Grubu ise Kemalpaşa’ya fakülte değil yüksek okul kurulacağını bu nedenle red oyu vereceklerini açıkladılar. Başkan Karakayalı’nınyüksek okulun Ulucak’a, Fakültelerin ise ilçe merkezine kurulacağını söylemesi ve bu konuda ikna çabaları yeterli olmadı. Bunun üzerine önerge komisyonlara sevk edildi.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Kemalpaşalı vatandaşlar, önergenin reddedilmesine tepki göstererek, “ Belediye Meclis Üyeleri’nin görevi Kemalpaşa’nın çıkarlarını savunmak. Kemalpaşa’ya çok büyük katkı sağlayacak üniversite kurulması konusunda ayak sürüyen ve ret oyu veren AK Partili Meclis Üyeleri, parti taassubunu bir yana bırakıp bu önergenin komisyonlarda kabulünü sağlamalı. Üniversite’nin açılması onların ret oyu nedeni ile gecikirse bunu bize nasıl açıklayacaklar. Akıllarını başlarına alsınlar. Particiliği bir yana bırakıp bu konuda destek olsunlar” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum