Beko'dan örnek proje önerisi!

Beko'dan örnek proje önerisi!

Beko'dan örnek proje önerisi!
10 Mart 2020 - 14:58

Çankaya Belediyesi temizlik işçilerinin, çöp konteynerlerinin yanına bırakılan kitapları özenle biriktirip, dezenfekte etmelerinin ardından oluşturdukları kütüphane ilgi görmeye devam ediyor. Bağışlarla birlikte kitap sayısı 30 bini bulan kütüphanenin ziyaretçileri de her geçen gün artıyor. Temizlik işçilerinin çöpe atılmış kitapları toplayarak oluşturdukları kütüphaneyi eski DİSK Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’da ziyaret edenler arasında yer aldı. Ziyaretinde kütüphane ile ilgili bilgiler alan Beko, Türkiye'ye örnek bir çalışma haline gelen kütüphanenin yapımında emeği geçen tüm Çankaya Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. İzmir'de de benzer bir çalışma yapmak istediklerini kaydeden Beko, ziyaretinin ardından kütüphaneye DİSK Tarihi; "Kuruluş, Direniş, Varoluş" kitabını bağışladı.
İZMİR’DEKİ BÜTÜN BELEDİYELERE ÖRNEK OLABİLİR
Kütüphane incelemeleri sırasında değerlendirmelerde de bulunan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Bu kütüphaneyi kuran temizlik işçisi arkadaşlar aynı zamanda sokakları temiz tuttukları için aynı zamanda sokak doktorlarıdırlar. Doktor arkadaşlar sakın beni yanlış anlamasınlar. Ben de Bornova belediyesi temizlik işlerinde çalıştım. Orada diyordum ki, ‘ siz bize temizlik işçisi, çöpçü diyorsunuz ama, aslında biz sokak doktoruyuz’ şeklinde yorumluyordum. Meslektaşlarımın yaptığı bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Ve bunu İzmir’deki bütün belediyelere örnek gösterip benzer çalışmalar yapmasını önereceğim. Ayrıca takipçisi olacağım” sözün verdi.
DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE HABER OLDU
Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Sarayda açtığı kütüphaneyi hatırlatan Beko, sarayda açılan kütüphanenin açılışını sadece yandaş medyada yer aldığını, temizlik işçilerinin kurduğu kütüphanenin ise dünya basınında yer aldığını hatırlattı. Beko, “ Sarayda ki kütüphaneyi sadece havuz medyası haber yaptı. Temizlik işçilerinin sokaktan topladıkları kitaplarla şimdi büyük bir kütüphaneye dönüşmüş bu proje ise altını çizerek söylüyorum Çin’den, Hollanda’dan, İsrail’e kadar dünyanın birçok ülkesinde haber olmuştur. Bu benim için çok ama çok anlamlıdır” diye konuştu.
DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN BİR FIRSAT
Türkiye’de 8,5 milyon işsizin olduğunu ifade eden Beko, işsizlerin ve asgari ücretle çalışan emekçilerin çocukları başta olmak üzere dar gelirli ailelerin çocuklarının bu kitaplara sahip olmasının mümkün olmadığını belirtti. Kütüphane incelemesinde kendisine Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Lütfü Şevran eşlik etti. Ziyaret sonrası etrafında toplanan temizlik işçileri Beko’ya tükenmez kalem hediye ettiler.
Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan işçiler, 2016 yılında çöp konteynerinin yanına poşet içinde bırakılan eski kitapları alarak şantiyede biriktirmeye başladı. Temizlenip, dezenfekte edilen kitaplarla Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi'ne ait 50 yıllık binada kütüphane kuruldu. 700 kitapla kurulan kütüphanede aradan geçen sürede kitap sayısı arttı ve 30 bine ulaştı. Ansiklopedilerden, tarih kitaplarına, romanlardan, kişisel gelişime kadar geniş bir yelpazede kitapların bulunduğu kütüphaneden, temizlik işçileri ve yakınlarının yanı sıra, kreş öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar gelen birçok ziyaretçi yararlanıyor. Ziyaretçiler, kitapları kütüphanede okuyabildiği gibi ödünç olarak da alabiliyor. Ayrıca işçilerin kütüphanesinden Türkiye'nin dört bir yanında okullara, cezaevlerine kitap gönderiliyor. Kütüphanede çocuklar için oluşturulan çocuk kitapları bölümünde satranç gibi oyunlar da bulunuyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum