Bekle’den müjde üstüne müjde!

Bekle’den müjde üstüne müjde!

Bekle’den müjde üstüne müjde!

Bekle’den müjde üstüne müjde!

Bekle’den müjde üstüne müjde!
01 Haziran 2018 - 11:59

Saha çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemal Bekle, istihdam konusundaki talepleri dinledi. Bekle, binlerce Roman vatandaşı iş sahibi yapan SİROMA Projesi’nin tüm Türkiye’de uygulanacağını ifade etti

 

Seçim çalışmalarına Buca ve Gaziemir'de devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemal Bekle, vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Hükümetin Stratejik Eylem Planı kapsamında Romanların en kısa sürede istihdam, barınma, ayrımcılık ve eğitim alanındaki sorunlarının çözüleceğini ifade eden Bekle, bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağının sözünü verdi. Ev ziyaretleri kapsamında hasta vatandaşların da kapısını çalan Bekle, sağlık alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, “AK Parti hükümetinden önce antibiyotik 63 liradan satılıyordu, şimdi 9 lira. İlaç lobisinin belini biz kırdık. Bu paralar milletimizin cebinden gidiyordu” dedi.

 

‘DESTEĞE HAZIRIZ’

Bekle’nin ilk durağı Buca İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) oldu. Ziyaretler, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Kadın Kolları Başkanı Zülfiye Kula eşliğinde gerçekleşti. Bekle, Buca Çocuk Destek Merkezi'nde Müdür Yardımcısı Nazlı Buğdayoğlu ve personelle bir araya geldi. Cemal Bekle ve Başkan Arslan, merkez için her türlü desteğe hazır olduklarının altını çizdi. Bekle, SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde vatandaş ve personelle kucaklaştı.

 

‘SAĞLIKTA DEVRİM YAPTIK’

Bekle, Buca’da yaptığı ev ziyaretlerinin yanı sıra hasta yatağındaki vatandaşların da kapısını çaldı. Karşılarında Bekle'yi gören vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı. Ziyaret sırasında sağlık alanında AK Parti döneminde devrim yapıldığını ve uygulamalardan son derece memnun olduğunu ifade eden vatandaşlar, yapılan çalışmalarla ilgili AK Parti'ye teşekkürlerini iletti. 2002 yılından bu yana yapılan yatırımlarla yüzde 11,3 olan sağlık harcamalarının bütçe içindeki payının 2018’de yüzde 18’e yükseldiğini dile getiren Bekle, “İzmir’e 1, 95 milyar lira sağlık yatırımı yaptık. İzmir’de ambulans sayısını 30’dan 143’e çıkardık. İzmir’de Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımı olarak kayıtlara geçen 2 bin 60 yataklı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü’nü kuruyoruz” dedi.

 

DÖRT DÖRTLÜK DESTEK

Programına Gaziemir’de devam eden Bekle, İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz ve ilçe yöneticileriyle birlikte Roman vatandaşlarla buluştu. Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Projesi (SIROMA) ile son üç senede KOSGEB desteği ile 4 bin 800 tane Roman vatandaşın kendi ekmeğini kazanmaya başladığını hatırlatan Bekle şu ifadeleri kullandı: “12 pilot ilde uygulanan SİROMA Projesi’nin Türkiye’de uygulanacak. Roman çocuklarının üniversitede okuma oranı binde 4. Biz çocuklarımızı iş hayatına dahil edeceğiz.”

Bekle, Gaziemir İlçe Başkanlığı Aktepe-Emrez İrtibat Bürosu’nda süreç hakkında bilgi alarak sahur programını burada gerçekleştirdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum