Bayrama kadar devam edecek

Bayrama kadar devam edecek

Bayrama kadar devam edecek
15 Mayıs 2020 - 11:32


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Biz Varız dayanışması kapsamında Ramazan ayının başlangıcından bu yana 312 bin kişilik iftar paketi dağıttı. Bu paketlerin 241 bin kişilik kısmını, dayanışma kapsamında dağıtılmak üzere hayırsever yurttaşlar aldı. İftar Sofrası için bağış toplanması ve yemek dağıtımı bayrama kadar sürecek.  
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan Biz Varız dayanışma kampanyası kapsamında üç haftada 312 bin  kişilik iftar yemeği dağıtıldı. Hayırsever yurttaşlar da Halkın Bakkalı üzerinden 241 bin  kişilik İftar Sofrası alarak dayanışmaya destek oldu. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bu yıl Ramazan ayında iftar çadırlarının kurulamaması üzerine Büyükşehir Belediyesi dayanışmayı İftar Sofrası’yla daha da büyütmüştü.  

Bayrama kadar sürecek
Ramazan ayının ilk günü başlatılan İftar Sofrası’nda bağış toplanması ve yemek dağıtımı bayrama kadar sürecek. Dayanışma kapsamında iki kişilik İftar Sofrası 20 liraya alınabiliyor. Satın alınan paket, desteğin uygun görüldüğü semtlerde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş. ekipleri tarafından evlere ulaştırılıyor. İftar paketinde tarhana çorbası, Urla kavurma, günlük olarak değişecek şekilde bulgur, pirinç pilavı ya da makarna, içinde hurma, siyah-yeşil zeytin, bal ve reçel olan iftariyelik ve iki ekmek bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan nedeniyle  günde 10 bin kişilik iftar yemeği dağıtıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum