Baskılara karşı direnmeye devam edeceğiz

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin toplantısına katılan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Mutlu, iktidarın kadınlar üzerindeki baskılarına karşı birlikte direnmeye devam edeceklerini söyledi. Mutlu, daha sonra İzmir’in en hareketli ticaret bölgelerinden biri olan Gıda Çarşısı’nı ziyaret etti

Baskılara karşı direnmeye devam edeceğiz

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin toplantısına katılan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Mutlu, iktidarın kadınlar üzerindeki baskılarına karşı birlikte direnmeye devam edeceklerini söyledi. Mutlu, daha sonra İzmir’in en hareketli ticaret bölgelerinden biri olan Gıda Çarşısı’nı ziyaret etti

Baskılara karşı direnmeye devam edeceğiz
27 Şubat 2024 - 13:16

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin şubat ayı toplantısına katıldı. Kadın mücadelesinin gücü ve önemine vurgu yaptı. İktidarın kadınlar üzerindeki baskılarına karşı birlikte direneceklerini dile getiren Mutlu, “Toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm Konak’ta içselleştirmek, kadınların güçlenmesi için mücadele edeceğiz” dedi.
 
Mutlu, İzmir’in en hareketli ticaret bölgelerinden Gıda Çarşısı’nı ziyaret etti. Çarşı esnafının taleplerini dinleyen Mutlu’ya, eşi Necip Mutlu ve CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi de eşlik etti.
 
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin şubat ayı toplantısına katıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra farklı siyasi partilerin belediye başkan ve meclis üyesi adayları da yer aldı. İklim değişikliği ve sıfır atık konularında sunumların yapıldığı toplantıda adaylar kendini tanıttı. Salonu dolduran kadın katılımcıların alkışlarıyla sahneye çıkan Başkan Adayı Mutlu, “Meydanlarda, omuz omuza kadın hakları için mücadele ettiğimiz sevgili kız kardeşlerim; Türkiye’de 22 yıldır kadın ve kız çocukları üzerindeki baskıya karşı direnen İzmir’i yaratanlar aslında bu kentin kadınlarıdır. İzmir hala herkesin gelip yerleşmek istediği, nefes alabildiği, gençlerin kendini özgür hissettiği bir yerse biz bunu kadınlara borçluyuz. Bugün nafaka hakkımız elimizden alınmaya çalışılırken, İstanbul Sözleşmesi kaldırıldığı için kadınlar şiddetle başbaşa bırakılıp hayatını kaybederken, çocuklar medrese eğitimine mecbur bırakılırken, biz bunlara hep birlikte direndik. Direnmeye de devam edeceğiz” dedi.
 
Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın dayanışmasının önemine vurgu yapan Mutlu, “Partimiz seçilebilir yerlerden dokuz kadın aday gösterdi. Göreve başlayınca dayanışmak zorundayız. Birlikte yazacağımız başarı hikayesi, arkadan gelecek kadın başkanların önünü açacak, sayısını artıracak. Toplumsal cinsiyet eşitliğini bütün Konak’ta içsselleştirmek, olmazsa olmaz kılmak ve kadınların çok daha güçlü yerlerde olması için mücadele edeceğiz. Mimarım, uzun yıllar meslek odasında görev aldım. Bu kentin kuşunun, ağacının, insanının, çocuğunun ve doğasının hakkı için mücadele ettim. Ömrüm mücadele ile geçti. Sonrasında 4 yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yöneticilik yaparak yerel idare tarafını da öğrendim. Deneyimim ve birikimimle Konak için yola çıktım. Sevgili kız kardeşlerim, bu yolculukta sizleri yanımda görmek ve 31 Mart’tan sonra da hep birlikte yürüyelim istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
“Kadınların seçilebilir yerlerde olması bizi gururlandırıyor. Bu mutluluğu seçim sonrası yaşayacağız” diyen İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Dönem Başkanı Gülsen Özkan Konak Belediyesi ile yürütülen iş birliği çalışmalarının yeni dönemde artarak devam edeceğine yürekten inandıklarını belirtti. CHP Konak Belediye Başkan Adayı Mutlu, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan Körfezden Geçmişe Esintiler Geleneksel Türk Çini Sanatı Karma Sergisi’ni gezdi.
 
Gıda Çarşısı’nda esnaf turu
Mutlu, İzmir’in en hareketli ticaret bölgelerinden Gıda Çarşısı’nı ziyaret etti. Çarşı esnafının işyerlerine konuk olan ve taleplerini dinleyen Mutlu’ya, eşi Necip Mutlu ve CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi eşlik etti. Pahalılık ve alım gücünün düşmesinin işleri olumsuz etkilediğinden yakınan esnaf, Mutlu’ya tam destek verdi. Göreve geldikten sonra en kısa zamanda esnafın taleplerini yerine getireceklerini belirten Mutlu, “Sorunları çözmek için yola çıktık. Seçildikten sonra elimiz ayağımız hep burada olacak. Konak tekrar ticaretin başkenti olsun istiyoruz. Bambaşka bir belediyecilik yapacağız” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum