Başkan Yücel'den İktidara Mesaj!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, İzmir’in 30 ilçesinin CHP ilçe başkanları ve ilçe kadın kolu başkanları bir araya geldi. Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel hem iktidar hem de örgüt içi mesajlar verdi.

Başkan Yücel'den İktidara Mesaj!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, İzmir’in 30 ilçesinin CHP ilçe başkanları ve ilçe kadın kolu başkanları bir araya geldi. Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel hem iktidar hem de örgüt içi mesajlar verdi.

Başkan Yücel'den İktidara Mesaj!
07 Nisan 2022 - 16:40

Uzun süredir yoğun şekilde alan çalışmalarını yürüten CHP İzmir örgütünde, ilçe ana kademe ve kadın kolları başkanları toplandı. Tek hedef iktidar sloganıyla hazırlıklarını sürdüren CHP İzmir’de, örgütsel uyumu ve motivasyonu artırmak için yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak kadın kollarının çalışmaları masaya yatırıldı.
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, örgütte kadın kollarının çok önemli bir yere sahip olduğunu, kadın emeğinin çok kıymetli olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, şunları söyledi;



İLK AMACIMIZ VATANDAŞIN OYUNU DEĞİL GÖNLÜNÜ KAZANMAK
Hem il örgütü olarak bizler hem de ilçe örgütlerimiz uzun süredir alan çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüttüğümüz için, bu tür toplantıları sık sık yapamıyorduk. Elbette alan çalışmaları sırasında çalıştığımız ilçede örgütümüzle bir araya geliyoruz ama tüm ilçelerimizi bir arada uzun süre sonra ilk kez topladık. Seçimler yaklaştıkça bu tür koordinasyon toplantılarını sıklaştıracağız. Ama esas önceliğimiz mümkün olduğu kadar örgütlerimizin sahada vatandaşla, esnafla, köylümüzle, gençlerle ve kadınlarla bir arada olmasıdır. Bu alan çalışmalarında en çok emek harcayanlar kadın kollarımız. Çünkü biz erkekler sokakta, dükkanda, pazarda vatandaşımızla rahat iletişin kuruyoruz ama evlere girecek, ev kadınının, çocukların dertlerini dinleyecek olanlar kadınlardır. Kadın kollarımız önemli ve güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bu çalışmaların geri dönüşlerini alıyoruz ve bu bizleri sevindiriyor. Bu çalışmalarımızı artık daha da sıklaştırmak, çeşitlendirmek zorundayız. Gittiğimiz evlere bir kere daha gitmeli, iletilen sorunlarla ilgili çözümlerimizi sunmalıyız. Konuştuğumuz vatandaşlarımızın, sizin sorunlara ne kadar hakim ve çözüm için ne kadar hazırlıklı olduğunuzu görmesi, yaptığınız işin amacına ulaşması anlamına gelir. Siz ne kadar samimi bir şekilde insanların sorunlarına eğilirseniz, dinlerseniz, onlar da size ve partimize o kadar samimiyetle yaklaşır ve destekler. Elbette ilk amacımız vatandaşımızın oyunu değil, gönlünü kazanmak olmalıdır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nunda söylediği gibi, biz vatandaşımızın oylarına değil, sorunlarını çözmeye talibiz. O dertleri çözmeye, kuracağımız iktidarla memlekete rahat bir nefes aldırmaya talibiz. Yeter ki hepimiz bu bilinçle çalışalım. Sonrasında iktidarımız zaten çok yakın.

SARAY İKTİDARININ SONU KESİNLEŞMİŞKEN HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK
Çok çalışmanın önemli olduğunu söyleyen Yücel, çok çalışmakla birlikte, koordinasyon içinde çalışmanın da çok önemli olduğuna vurgu yaparak “Tüm çalışmalarımız bir plan ve koordinasyon çerçevesinde olmalı. İlçe başkanlıklarımızın ve kadın kollarımızın yapacağı tüm çalışmalardan ana kademe olarak il örgütümüzün haberdar olması gerekli. Kim nerede, hangi konuyla ilgili, nasıl çalışmış? Kimlerle görüşülmüş? İletilen sorunlar neler? Çözüm için ne yapılmış? Bunların hepsinin bir rapor halinde ilçe örgütlerimiz tarafından il başkanlığımıza,ilçe kadın kollarımız tarafından da il kadın kollarımıza bildirilmesi gerek. Bu çalışmaları birlikte planlarsak, sonuçlarından haberdar olursak, emeklerimiz boşa gitmemiş, hak ettiği yeri bulmuş olur. Unutmayanız ki partimizde bir hiyerarşi var. Bu hiyerarşi üstünlük için değil, koordinasyon ve ortak akılla çalışmak için önemli. Tekrara düşmeden, kadınlarımızın emekleri boşa gitmesin diye bu düzeni korumalı ve birlik içinde çalışmalıyız. Seçimler ve partimizin iktidarı yaklaştıkça birliğimizi ve uyumumuzu daha da arttırmak zorundayız. Parti içinde birbirimizin motivasyonunu düşürecek, gücümüzü iç tartışmalara ayıracak vaktimiz yok.Çalışmalarımızda asla ayrımcılık yapmamalı, bize yakın gördüğümüz kesimlerden ziyade, geçmişte kime oy verdiğine bakmaksızın tüm kesimlere yönelik çalışmalar yapmalıyız.Özellikle tüm ülkeyi olduğu gibi, kendi seçmenlerini de krizlerle, zamlarla, yoksullukla yalnız bırakmış olan ve artık o vatandaşlarımızın bile umudunu kestiği, cumhur ittifakına geçmişte oy vermiş olan seçmenlerle daha yakından ilgilenmeli, onlara yaşatılan yalnızlık duygusunu gidermeliyiz. CHP olarak her sorunlarında yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz. Tamamen dışa odaklı çalışmak mecburiyetindeyiz. Tüm halkımız iktidara gelmemiz için desteğini vermişken, 20 yıllık saray iktidarının, sandık geldiğinde sona ereceği kesinleşmişken, bizim hata yapma lüksümüz olamaz.” dedi.

UÇAR: BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Konuşmasına fedakarca çalışan ilçe kadın kollarına teşekkür ederek başlayan CHP İzmir İl Kadın Kolu Başkanı Nurdan Şenkal Uçar’da, kadınların partinin en büyük gücü olduğuna vurgu yaparak “İl kadın kollarımızın öncülüğünde, ilçe kadın kollarımız ile birlikte her yerdeyiz. Kırsal bölgelerde, tarlalarda, köylerde, üreticinin yanındayız. Çalışan kadınlarımızın ve şiddete uğrayan kadınlarımızın hep yanındayız. Esnaflarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın sorunlarına sahip çıkıyor, kadın kolları olarak ev ev, sokak sokak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kurulacak iktidarda, en fazla emek verenler olarak anılmaktan gurur duyacağız. Daha planlı ve daha çok çalıştıkça, bu adaletsiz, baskıcı ve kadını yok sayan iktidardan da o kadar çabuk kurtulacağız. Tüm çalışmalarımızda desteğini esirgemeyen, hep yanımızda yer alan il başkanımız Deniz Yücel’e de herkesin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Birlikte başaracağız” dedi.

İlçe başkanları ve kadın kolları başkanlarının da söz alarak çalışmaları hakkında bilgiler aktardıkları toplantıda seçim hazırlıkları, sandık sorumluları, öbek çalışmaları, parti içi eğitim ve yeni yapılacak alan çalışmalarının da konuşulduğu, yapılan toplantının bir benzerinin önümüzdeki günlerde gençlik kolları başkanlarının katılımıyla yapılacağı belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum