Başkan Selvitopu Hemşireler Günü’nü kutladı

Başkan Selvitopu Hemşireler Günü’nü kutladı

Başkan Selvitopu Hemşireler Günü’nü kutladı
13 Mayıs 2020 - 13:45

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Hemşireler Günü’nü, koronavirüs salgınına karşı en önde safta mücadele eden ve Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nda barınan hemşireleri ziyaret ederek kutladı.
Karabağlar Belediyesi, geçen yılın sonlarında hizmete açtığı Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun zemin katını, gece gündüz çalıştıkları için evlerine, memleketlerine gidemeyen sağlık çalışanlarına tahsis etmişti. Yüksek standartlara sahip 17 odası bulunan zemin katta halen, Bozyaka Devlet Hastanesi'nde görev yapan 11 hemşire barınıyor. Zaman zaman bu rakam 17’ye çıkıyor.  Sağlık çalışanlarının ulaşım ve yemek ihtiyaçları da Karabağlar Belediyesi tarafından karşılanıyor.
Başkan Selvitopu da Hemşireler Günü’nde, yurtta kalan sağlık emekçileriyle buluştu. Yurt yemekhanesinde gerçekleştirilen ziyarette Başkan Selvitopu, hemşirelere herhangi bir ihtiyaçları, eksikleri olup olmadığını sordu. Hemşirelerin Karabağlar Belediyesi’ne teşekkür etmesi üzerine de, “Asıl bizler size minnettarız. Fedakârca görev yapıyorsunuz, bunun farkındayız. Ellerinize, emeklerine sağlık. Olanaklarımız ölçüsünde sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Rahat ediyorsanız, ne mutlu bize” dedi.
Hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bana göre bu günü sadece bir gün kutlamak yetmez. Sizleri her zaman hatırlamak lazım. Sonuçta insan hayatıyla ilgili önemli bir iş yapıyorsunuz. Siz cephede, yerel yönetim olarak biz de geri planda koronavirüse karşı çetin bir mücadele yürütüyoruz. Umarım insanlık bu beladan bir an önce kurtulur ve normal yaşamlarımıza döneriz” diye konuştu.
Başkan Selvitopu hemşirelere, günün anısına çeşitli armağanlar verdi. Daha sonra sosyal mesafe kurallarına uyularak, yurt önünde anı fotoğrafı çektirildi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum